"Îmbătrânire" blank

În ultima vreme pe apă am avut impresiacă x ray 733 a devenit moale, când dau țeapă parcă rămâne în urmă vârful mai mult decât așa cum era la început și decât imi place. Acum puneam fir pe mulineta, metoda mea ca să fie firul strâns, prima dată îl pun pe o mulineta oarecare apoi trec firul prin inele și îl leg pe tambur la mulineta pe care vreau sa-l pun si care e montată pe lansetă. Slăbesc frâna la mulineta oarecare până aproape o ridic de jos când mulinez și așa mi se pare mie că e foarte ok. În fine, acum am pus firul prima dată pe o daiwa exceller 2500 fa, are până în 400 g, și lanseta s-a curbat destul de mult ... există posibilitatea ca de la utilizare îndelungată sau folosit greutăți mai mari blankul să devină mai moale, sau mi se pare mie pt că am folosit mai mult lansete mai rigide în ultima vreme?
Așa arată când trag de fir.
41293
 

AlexH

Moderator
Membru personal
Eu aveam impresia la una din lansete ca s-a rasucit blank-ul, la partea de varf.
 

AlexH

Moderator
Membru personal
Adica inelele nu sunt aliniate asa cum ar trebui, la asta te referi?
 

anem

Stiuca
Eu aveam impresia la una din lansete ca s-a rasucit blank-ul, la partea de varf.

si mie mi s-a întâmplat . Primele 3-4 inele dinspre vârf ... cel mai din vârf era aproape la 90 de grade
 
Ultima editare de un moderator:

RYOBI

Salau
E normal sa imbatraneasca blankurile in timp si e normal sa-si piarda din proprietati,ganditi-va cam cate ore stau sub actiunea razelor UV in cativa ani
 
Un rodbuilder va poate explica mai bine decit mine,inele se pun pe sirul blancului nu aleator.Am patit cu un blanc Calamaretti care l-am inelat de curind,inelele nu erau puse pe sir ca sa ascunda o inperfectiuna a blancului .Daca pastram pozitionarea inelelor, in torsiune blancul se putea rupe.Am pozitionat corect inelele(nu eu ,Narik) si lanseta are o mica deviere de virf care nu ma deranjeaza.
 

OldSkull

Rod Builder
bogdan.neamt tu ai prima editie de MB 733-1 X-Ray, editie pe care francezii o vedeau 5-20g, iar blankul cantarea 46g. In acest moment blankurile MB 733-1 X-Ray vin la 54g fiind usor mai conice si cu pereti ceva mai grosuti cu o putere de lansare de 7-28g. Eu cred ca ti se pare ca s-a inmuiat pe motivul ca ai inceput sa pescuiesti cu lansete mai intepate si cand treci pe MB pare mai moale, spun asta pt ca stiu un MB 7108 stat tot sezonul in soare si abuzat aproape zilnic timp de 7-8 luni pe Dunare si e la fel ca-n prima zi.
 
Sus