În căutarea lansetei ideale.....oare există

zamfi

Somn
Ma gandesc ca e o intrebare la mijloc...
Da , pt fiecare dintre noi exista o lanseta ideala ! Eu de exemplu am patru lansete ideale ...Pentru fiecare situatie care o pot intalni in pescuitul meu am cate o lanseta ideala pt mine! Atentie , nu pescuiesc dedicat la biban , avat sau clean.La pastrav deloc.Daca as pescui as avea cca 7 lansete ideale!
Ps: daca iti zice cineva ca exista O lanseta ideala pt toti pestii ...nu e de pe planeta asta!O parere.
 
Pai pt toti pestii nu poate fi, ca nu pescuiesti clean cu ce dai la somn sau invers...nu pescuiesti cu lanseta de somn la clean . Durereeee
Lanseta ideala poate fi in functie de ce isi doreste fiecare. De aceea a si luat amploare rod building-ul. Dar fiti linistiti ca dupa ce-ti faci o lanseta ideala iti mai trebuie alta si mai ideala...zimbettt
 

Aurel

Somn
Asa cum bine a punctat Zamfi, daca ar exista o singura lanseta ideală în mod sigur mi-aș cumpara doua sa am si una de rezervă, dar asa ceva inca ca nu s-a inventat si nici nu cred ca se va intampla pentru ca ar contrazice legile fizicii.
 
  • Like
Reactions: Mal
Multumesc pentru urarile de bun venit!Intr adevar tema sau intrebarea lansata de mine este foarte generala si imposibil de dat un raspuns .....Dar multumesc oricum! In principipal pescuiesc pe baltile din jurul Bucurestiului si rar in Delta., Speciile vizate fiind salau si stiuca, folosind shaduri si voblere de dimensiuni mici si medii.Doresc si eu daca se poate cateva pareri despre batul SPORTEX CARAT SPIN 2.10 - 10-27g. L am comandat si abia astept sa-l tin in mana, daca primesc recomandari bune si eu il simt bine ...l as cumpara.Ce ziceti???????
 

adiwolf

Moderator
Membru personal
zic ca si colegul meu, ca ar fi mai indicat sa te prezinti, sa ne spui cum te cheama si sa ne detaliezi putin despre tine si pescuitul care il practici
din ce zona esti?!
 
Va rog pareri despre batul SPORTEX CARAT SPIN 2.10 - 10-27g ....... Iau in calcul si sfaturile voastre, sunt binevenite !
E redus la Marele Pescar la 818 lei,
 

AlexH

Moderator
Membru personal
Stai ca eu am ramas in urma... ii ziceam colegului Ionel (aka john paris) sa se prezinte, deoarece initial topicul era la prezentare utilizatori noi. Asa ca Ionel, multumesc ca te-ai conformat. nnnoroc
 

manns

Stiuca
All Star Titanium...pastrav lac,avat,Stiuca,salau

Oscilante,jiguri,voblere
O alta lanseta de care m-am despartit cu greu si pe care regret mult ca am dat-o (era prea scurta si dintr-o bucata) . Pacat ca nu se mai fabrica de multa vreme aceste blank-uri de exceptie, au o senzitivitate aparte si sunt rezistente la lovituri si abuzuri, dar ce mi-a placut cel mai mult la acestea a fost felul in care lucrau in drill si cum se incarcau in lanseu, inclusiv cu gramaje mai mici.
Lansetele All Star Titanium au loc pe podium atunci cand vorbim de lanseta ideala .

Claudiu
Pe la noi sunt greu de procurat, cine are una nu vinde bijuteria, se mai gasesc in State, cei care au vreo cunostinta pe acolo isi mai pot procura una .
 

Aurel

Somn
Stim toti de aici ca o sigură lanseta ideală nu exista, asa cum am spus si mai sus nu s-a inventat inca si nici in viitorul apropiat nu sunt sanse, asa ca nici All Star Titanium si nici alta nu e si nu va fi. Spun asta prin prisma omului care a căutat acest lucru si in prezent a ajuns la 7 lansete, daca exista oare mai aveam atâtea?
 

manns

Stiuca
Stim toti de aici ca o sigură lanseta ideală nu exista, asa cum am spus si mai sus nu s-a inventat inca si nici in viitorul apropiat nu sunt sanse, asa ca nici All Star Titanium si nici alta nu e si nu va fi. Spun asta prin prisma omului care a căutat acest lucru si in prezent a ajuns la 7 lansete, daca exista oare mai aveam atâtea?
Daca ai fi avut un All Star Titanium, probabil ca nu mai aveai 7 ci doar vreo 3 . bucurostare
 

manns

Stiuca
Dar tot erau mai mult de unabucurostare
Am prieteni care nu pescuiesc la clean, biban, pastrav si nu merg la Dunare...pentru ei si cei asemeni lor aceasta poate fi o lanseta ideala.
Si eu am 8 lansete iar daca stau sa ma gandesc bine la Dunare am ajuns doar de vreo 5 ori anul asta, la clean si biban am facut maxim 10 iesiri, "calul de bataie" este Calamaretti, asta e "lanseta ideala" pentru mine. Mai exact spus, daca as fi nevoit sa pastrez o singura lanseta pe asta as opri-o pentru ca o pescuiesc cu preponderenta.
 

Mal

Salau
Ideal nu exista. De multe ori sunt intrebat daca exista schiuri ideale spre comparatie. Si ca in toate alte activitati umane nu exista asa ceva. Sunt schiuri de partie, sunt schiuri de back country, sunt schiuri de offpiste, sunt schiuri moi si rigide. Ideea este ca trebuie sa fim sinceri cu noi insine si sa plecam de la bun inceput de la premisa ca stim ce vrem. In cazul meu am rafinat cautarile, indreptandu-ma spre o zona accesibila ca pret si nu dau rateuri, ca la munte salai de 100 kile si somni nu prea o sa intalnesti. Deci pot spune ca am gasit idealul cumva dar, daca imi intra un tren in linie si nu-l pot opri, solutia este opinelul si taiat firul. Acuma daca as dori polivalenta desigur ca as avea miliarde de optiuni. Insa eu zic ca pentru Fata Morgana si pentru o speranta infima ce ar fi daca s-ar intampla, nu se merita a cauta idealul. Riscuri exista intotdeauna in ape mari, ca si la o naluca de 2 g sa-ti intre o stiuca de 10 kile, dar daca nu pescuiesti dedicat, eu nu inteleg de ce trebuie sa ai echipament pentru exceptia aia si sa arunci tintele tale obisnuite la gunoi.

Asa ca in opinia mea specializarea intr-un stil si pentru anumiti pesti tinta, te poate duce mai aproape de ideal, dar cu alte compromisuri in alte parti.
 
Sus