Accesorii de pescuit

Radu Sabo

Oblete
Buna ziua, doresc sa-mi cumpar un cleste de la FRICHY.., adica acest model,

Cleste Frichy X419 Open Split Ring Pliers .

Intrebarea mea este , daca are arc? pt o manuire mai usoara..,
Daca poate cineva sa ma ajute, multumesc

Ultima editare de un moderator:

Wurger

Somn
Ideal ar fi sa nu aiba arc. Adica la ce iti foloseste sa se deschida singur?
Nu e ca si cum ai avea chopsticks cu arc? (bețișoare chinezesti)

anem

Stiuca
ma indoiesc ca are arc ... pare a fi aproape la fel (lasand la o parte culorile) cu unul de la FOX ce il am eu pe acasa si care nu are arc ...

eu folosesc unul chinezesc platit vreo 12 euro, din aluminiu, care pe langa faptul ca deschide inele despicate, taie excelent textilul si are si arc ...

Wurger ... arcul ala ajuta, mai ales cand ai de scos triplele din gura pestelui ... ca eu folosesc clestele si pentru treaba respectiva, mai ales dupa ce in repetate randuri m-am ales cu triple prin degete ...

Saian

Biban
Abia astept sa incerc boom shadurile astea. Par a fi ce trebuie pentru apa limpede. In schimb forfecuta de la daiwa pentru textil lasa de dort …

Atașamente

• 5D909F0B-8106-4B8A-B816-251D14C50394.jpeg
    5D909F0B-8106-4B8A-B816-251D14C50394.jpeg
    312,4 KB · Vizualizări: 21
  • C5744271-F82E-4118-BD68-7EF9C61E2834.jpeg
    C5744271-F82E-4118-BD68-7EF9C61E2834.jpeg
    163 KB · Vizualizări: 16

AndreiV

Oblete
Abia astept sa incerc boom shadurile astea. Par a fi ce trebuie pentru apa limpede. In schimb forfecuta de la daiwa pentru textil lasa de dort …
Incearca sa tii firul tensionat cand tai ,unele foarfeci asa functioneaza cum trebuie…daca e firul moale nu are nici un efect..

Maniacs

Biban
Forfecuta are cumva zimti spre varf?
Eu am unele cormoran cred (undeva pe la 5 lei parca au costat) cu zimti la varf si taie perfect ... dar cum zice si Andrei trebe tinut firul intins ... probabil cu firul intins orice foarfeca taie bine :) nu conteaza ca-i rapala sau no name ...

In alta ordine de idei, am o gramada de clesti-patenti ... Astia mag pliers de la rapala sunt asa buni? Isi merita banii?

GClaudiu

Reprezentant Totalfishing
Foarfeci bune testate si pentru care pot spune ca garantez: foarfeca Rapala (clestele), clestele RidgeMonkey si forfecuta Anaconda (micuta, finuta, taie bine).

Saian

Biban
Incearca sa tii firul tensionat cand tai ,unele foarfeci asa functioneaza cum trebuie…daca e firul moale nu are nici un efect..
tocmai asta e ideea. o foarfeca buna taie firele netensionate... asta abia taie firul intins :))
mai am unele de la carp spirit, korda si guru care pot spune ca sunt ok calitate - pret.
asta daiwa cred ca va inlocui patentul de taiat fire pe care il foloseam sa tai fluorocarbonul de 0.60

Forfecuta are cumva zimti spre varf?
Eu am unele cormoran cred (undeva pe la 5 lei parca au costat) cu zimti la varf si taie perfect ... dar cum zice si Andrei trebe tinut firul intins ... probabil cu firul intins orice foarfeca taie bine :) nu conteaza ca-i rapala sau no name ...

In alta ordine de idei, am o gramada de clesti-patenti ... Astia mag pliers de la rapala sunt asa buni? Isi merita banii?
degeaba are zimti, nu taie de loc. despre clestele rapala pot sa spun ca mie mi se pare foarte calitativ si imi place ca este inclinat in jos fata de maner si asta te ajuta cand incerci sa scoti ancorele din gura pestelui. pana la urma e vorba de gusturi, toti clestii fac acelasi lucru. am si varianta mica pentru clean/biban si ma declar multumit de ele

Atașamente

• IMG_2765.jpg
    IMG_2765.jpg
    188,2 KB · Vizualizări: 35

ambrooo

Salau
Cel mai bun cleste pt fir textil este de genul asta: https://danmitranescu.ro/ustensile/272-cleste-pentru-fir-textil.html
Am cumparat unul in urma cu vreo 8 ani si taie ca in prima zi. Pana am dat de el am folosit foarfeci de la Rapala, Korda sau no name. Dupa maxim doi ani trebuia sa le schimb....
Eu il am pe asta: https://xxxxxxx/foarfeca-tip-cleste-delphin-pentru-fir-textil.html Pare exact acelasi produs, dar la pret dublu. Totusi calitatea este excelenta.

Sus