Adevăr sau cacealma?

Fabian

Biban
Salutare. King le zice bine, sustin ideea de a impartasi informatii cat mai precise despre acest sport aducator de adrenalina si dopamina. Mai sunt si de parere ca orice actiune/traire a vietii se transfera in cifre. Nu toata lumea intelege ce doresti sa exprimi, si posibil o parte din cei care inteleg, nu vor sa accepte sau efectiv doresc sa isi construiasca singuri teorii din actiunile petrecute in "jurul apei" , dar e mai bine asa.

Fara a ofensa "publicul larg" doresc sa imi mai impartasesc cateva opinii:
Sunt multi aruncatori de naluci in apa... multi formatori de opinie, multi confidenti care impartasesc informatii partial adevarate sau chiar false. Timpul este "mic", experientele pe apa sunt limitate, pasiunea pentru pescuit si natura difera de la individ la individ si.. cel mai important: "Cine nu are un Carol, sa isi cumpere. "clapping

Hades

Somn
................. Mai sunt si de parere ca orice actiune/traire a vietii se transfera in cifre. .............................................
Odată că nu toată lumea își complică viața cu calcule ( motive ???!!!!! ) care nu știu cât ajută. Chiar crezi că suntem roboți să acționăm în sistem binar, sau alt sistem ??? Se duce Dr...u emoția, speranța, .........., exact pentru ce mergem la pescuit. Eu cred că totul se rezumă la a știi prognoza vremii, evoluție presiune ( eu o studiez pentru a justifica gherla anunțată aici , trăiască Google ) , cum sunt apele, căile de acces, dacă au fost rezultate în ultimul timp ( dacă îți spune cineva, că locurile trebuie să le descoperi singur ) . Mai bine văd un film, stau cu cineva la telefon, decât să deschid o foaie de Excel pentru calcule, sau dacă ai un program să introduc date care numai ale mele sunt sigur că sunt reale.

edd

Somn
Citesc si ma minunez ce impamantenita este o idee de care vorbeam cu ani in urma si lumea o lua in deradere,a da,uitasem sa bag si formula de calcul matematic care sa aiba si rezonanta in fizica roflmaoooroflmaoooroflmaoooroflmaoooroflmaoooroflmaoooroflmaoooroflmaoooroflmaooo

Deci bre,vreau sa stiu cand sunt alea mai rele zile de trebuie sa stai in casa,sa pot sa merg si eu linistit la peste roflmaooo daca se poate si un calcul pe lunile din anul ce urmeaza ca sa imi fac si eu rost de alura de Jen'jidai...........si daca se poate o sa las un cont sa fiu premiat cu o donatie (bani de seminte)de fiecare data cand prind peste in zilele din tabelul ce va fi postat,astept cu nerabdare,kiss ,love......

Ps: cred ca titul pozei ar fi "Zece motive sa stai in casa" adica apa era in scadere,ziua din calendar nu era potrivita,lanseta,mulineta si firul nu era de avat,ora la care s-a pescuit nu intra in tiparele deja cunoscute si impamantenite printre pescarii de rapitor,presiunea atmosferica nu era stabila ,era sa uit,naluca nu era una obisnuita in pescuitul avatului,mai erau vreo doua dar am uitat,imbatranesc si am o scuza roflmaooo

f0Cee8T.jpg

Pps:de asta am uitat,mitul apei de zapada cand pastravul o simte si isi baga piciorele in ea de mancare,face post negru cu rugaciune......PB de inceput de an si din sezoanele trecute....

kI29UbF.jpg

DanM

Oblete
Eu mă duc la pescuit de fiecare dată când am ocazia, fără să citesc horoscopul. Și pescuiesc cu ce năluci îmi permit să cumpăr, fără să bifez pe răboj numărul de capturi cu fiecare. Culmea, mai și prind din când în când. Nu prind, nu'i bai.
Bine, am învățat și eu între timp să nu pescuiesc pe mal, să nu dau muzica la maxim la radioul portabil când caut cleanul în soldari și să nu arunc cu linguri de 30g în capul unui bibănel.
My point, există factori favorizatori, care îți pot mări șansele, dar în nici un caz să le garanteze. Lumea uită să iasă de plăcere în natură și să se bucure de timpul liber petrecut pe apă, chiar și în lipsa unor capturi. Dacă aș pescui după solunar, cotele apelor, reclame la năluci și soarele de pe cer nu cred că aș mai simți aceeași plăcere.

Hades

Somn
...... Dacă aș pescui după ...., cotele apelor, .............. nu cred că aș mai simți aceeași plăcere.
Când am început pescuitul , la morunaș cu plută, pe Mureș în județul Hunedoara, ascultam la ora 11,50 ”Cotele apelor Dunării”. În funcție de cotele Mureșului la Radna și evoluția lor, îmi alegeam locurile unde merg. Am ”bătut ” Mureșul de la Geoagiu la Zam ,plecând dimineața la 4,30, cu trenul !!! Scobarii cei mai mari i-am prins iarna când îmi făceam loc împingând gheața de la mal . Acum am dat de bine !!! zimbettt zimbettt

Luigi

Somn
Daca mergi la pescuit doar ca sa pescuiesti, atunci e chiar irelevant in ce conditzii, dar daca mergi ca sa prinzi peşte, indiferent ca il eliberezi sau nu, atunci nu ai cum sa nu iei in considerare acei multi "factori favorizatori". Eterna discutie, pescuim de placere sau pentru performantzã? Cred ca majoritatea pescarilor prinşi de microb le cautã pe amindouã si performantza nu e posibilã fara o strategie si o tacticã bazate pe calculul a cit mai multi "factori", ca sa nu pescuim orbeşte si numai la noroc. Indiferent cit de relaxati pescuim, unele gânduri si calcule tot ne facem.

adiwolf

Moderator
Membru personal
pescuiesc doar de placere si strict pentru placere !!
am ajuns aproape la punctul in care pescuitul sa nu mai reprezinte principala motivatie de iesire in natura, pur si simplu caut iesirea in sine, caut si sper la intalnirea cu prietenii si natura / apa, ma plimb cu barca, admir natura si daca am timp, pescuiesc, iar daca mai si prind peste...................eheeee, deja este o zi deosebita care nu se numara in calendarul vietii (cum spunea un prieten)
daca ar fi sa tin cont de toti factorii, sa fac strategii si calcule, sa caut performanta, probabil ca nu as mai pleca de acasa - ce dracu, doar nu mergem la razboi sau olimpiada !!!

grey-wolf

Stiuca
Ce mult ma bucur sa aud ca ,, pescuiti " doar ca sa plecati de acasa clapping clapping clapping . E pacat ca ati bagat atata banet in echipamente care mai de care mai sofisticate si mai scumpe . Daca ma gandesc ca unii au bagat mai mult de o garsoniera (valoare ) in pescuit si nu mai sunt interesati sa prinda peste .... Parca ceva nu suna bine declarativ .
Acum puteti sa dati ca eu plec la pescuit linistit . Stiu ca e mai mult peste in apa . bucuriemare
Sunt doar simple rautacisme gofishing

Claudiu

Administrator
Membru personal
E pacat ca ati bagat atata banet in echipamente care mai de care mai sofisticate si mai scumpe . Daca ma gandesc ca unii au bagat mai mult de o garsoniera (valoare ) in pescuit si nu mai sunt interesati sa prinda peste

Pai aici e cheia, echipamentul ala imi ofera confortul de care am nevoie in putinul timp pe care il am sa ies pe apa. Dar, na.... e efectul de "boala pe ciocoi" si razbate puternic de pe facebook si aici ca doar nu putea omul sa isi bea taria de seara fara sa arunce o intepatura pe cocalarii care baga bani in echipamente si culmea, auzi la ei, nici nu ii intereseaza pestele. Astia sunt ca italienii aia batrani de isi ia neveste tinere si angajeaza oameni sa le rezolve, pe ei nu ii intereseaza. Ce s-a intamplat cu tine grey-wolf , nu puteai atipi de grija cocalarilor cu scule? Sau a venit sezonul rece al refularilor? Ca am vazut, e lumea plina de "pescari" care ies doar pentru peste, mult, cat mai mult si carat tot acasa.

grey-wolf

Stiuca
Pai aici e cheia, echipamentul ala imi ofera confortul de care am nevoie in putinul timp pe care il am sa ies pe apa.
Pentru partea asta ai un mare LIKE !

Cealalta parte a mesajului ma face sa râd . Boala pe ciocoi nu am , Fb nu conteaza pt mine , iar ,,taria de seara " imi repugna .
Te simti cumva cocalar sau trebuia sa fac nani la ora asta ? Cred ca am voie sa ma exprim ( sau nu am ? ).
Pot sa spun ce vreau in mod civilizat si tu poti sa stergi ! ( Daca te simti atacat )
Daca ti ai servit taria de seara somn usor .

Claudiu

Administrator
Membru personal
Nu as avea cum sa sterg ce ai scris, intotdeauna e bine sa ramana astfel de dovezi, dovezi ce inteapa la ficat in asa fel incat intrebuie sa refulezi ca altfel nu te ia somnul de grija si parerea de rau pentru cheltuitorii astia care basca nu prind nici peste si mai ies si la pescuit sa vanture apa. Imi si imaginez ce bucurie viscerala trebuie sa produca o informatie din care reiese ca niste cocalari dinastia cu echipamente scumpe nu au prins... sa traiti, cu respect!

shogunu65

Stiuca
Nu as avea cum sa sterg ce ai scris, intotdeauna e bine sa ramana astfel de dovezi, dovezi ce inteapa la ficat in asa fel incat intrebuie sa refulezi ca altfel nu te ia somnul de grija si parerea de rau pentru cheltuitorii astia care basca nu prind nici peste si mai ies si la pescuit sa vanture apa. Imi si imaginez ce bucurie viscerala trebuie sa produca o informatie din care reiese ca niste cocalari dinastia cu echipamente scumpe nu au prins... sa traiti, cu respect!
Deși nu pescuiesc chiar cu scule ieftine, nu sunt de acord cu abordarea asta. Frustrarea apare mai degrabă la ăștia care baga bani in scule și nu prind, decât la aia care dau cu scule de pe AliExpress. Macar aia care dau cu scule ieftine, au pe ce sa dea vina daca nu prind.

PS : orice asemănare sau legătură cu persoane reale este pur întâmplătoare ;)))

Claudiu

Administrator
Membru personal
Cine inca mai cumpara echipament scump in ideea ca va prinde mai mult peste, nu a inteles nimic din pescuit si cel mai probabil nici nu va intelege. Valabil si pentru sufletele marunte carora le provoaca bucurie esecurile "dotatilor". Pescuitul e ceva unic pentru fiecare, e o traire aparte de la caz la caz. Vezi muntii de peste carati de unii,sutele de kilometri pe care ii bat altii pentru a merge la pescuit, sau vezi bucuria unui batranel care iese la pescuit pentru ca acasa nu il mai asteapta nimic. Sa iti asumi ca trairea ta e valida si se aplica si altora si trebuie sa iti urmeze modelul, e dovada de minte putina.
shogunu65 ar fi plictisitor sa fim de acord toti si sa avem acelasi filtru prin care vedem viata. Am invatat de mic sa respect opinii, dar nu inseamna ca inghit pe nemestecate refulari. Cand intepi gratuit, cauti conflict iar cand cauti conflict, nu e locul potrivit aici.

grey-wolf

Stiuca
Claudiu
Tu intepi gratuit si lasi impresia ca te simti vinovat ca ai bagat bani in echipament .
Am suficient echipament , suficient de bun pt mine si nu vreau sa schimb nimic din ce am eu cu ceva ce ai tu sau altul .
De la discutia pe o idee ( aceea de a pleca la pescuit ca sa nu iti pese ca prinzi sau nu ) sa ajungi direct la ,, refulari " ,, cocalari " ,, taria de seara " si altele pe care le ai scris e cale lunga si arata clar cine e frustrat si ce ascunde . Sa plecam la pescuit ca sa nu prindem peste e urmatorul pas la care se va ajunge ? Daca Da atunci voi toti astia care iesiti deja la pescuit cu scopul de a nu prinde peste sunteti niste Zei ! Sa prinzi peste cu respect fata de natura , sa poti sa eliberezi fara regret ce ai prins , sa te bucuri si de o gherla , sa fi modest ....astea sunt lucruri care stau in mod normal la baza pescuitului . Acuzatiile voalate si neclare tradeaza doar caracter mic ...mic ..mic indiferent cat de ,,dotat " esti .
Daca vrei sa ma acuzi de ceva fa o clar si probeaza acuzatiile !
Cu acelasi respect !

A

adi

Guest
Unu la mana, e clar ca vine iarna si ne e peste mana sa mai iesim la peste.
Doi, Claudiu daca oricare alt user avea reactiile tale pe forumul asta era ok? De vreo 20j de ani de cand le bantui, chiar si pe cele mai insalubre n-am vazut decat arareori moderatori si niciodata admini sa dea tonul balacarelii.

Luigi

Somn
De ce sa inchida topicul? Daca ar fi intzeles si acceptat cum trebuie, ar merge intr-o directie extrem de informativã - calcule pescãreşti. Cã unii vor sa le facã (realişti) si altzii le resping (romantici), nu vãd unde e o problemã. Salut tare initiativa lui King de a prezenta astfel de calcule. Cât or fi ele de discutabile, ar putea fi începutul a ceva foarte interesant si informativ pentru multi dintre noi care isi fac niste gânduri in directia asta. E si aceasta tot o formã de manifestare a pasiunii pentru pescuit.
(Aceeasi pasiune pentru care ajung colegii sa se certe pe sculele lor... gandescccc nnnoroc)

Claudiu

Administrator
Membru personal
As putea sa continui dar nu ar duce la nimic productiv, insa recunosc, ii am in gat pe cei care au reactii de dispret la adresa celor care sunt altfel fata de ei. Am vazut multi aprinsi si cu reactii de a intepa pe cei care isi cumpara chestii scumpe pe forum. Stii in schimb ce nu am vazut? Nu am vazut intepaturi de la cei care au mormane de echipamente la adresa celor care nu au sau pur si simplu nu vor sa aiba sau sa bage bani in asta. Abia aici mi se pare ca arati respect indiferent de ce isi ia unu sau altul. Si nu, nu am dat tonul, interlocutorul meu a aruncat fumigena si a asteptat sa culeaga roadele, dupa cum se vede din expresia lui de mai jos:
Acum puteti sa dati ca eu plec la pescuit linistit . Stiu ca e mai mult peste in apa . bucuriemare
Sunt doar simple rautacisme gofishing

Adica stie si e asumat ca e o rautate gratuita, stie ca va starni reactii contradictorii dar nu s-a putut abtine. E in regula, eu sunt obisnuit, haideti sa o incheiem.

kingofbeasts

Rod Builder
Ideea lui grey-wolf era de fapt alta de cât s-a înțeles , in sensul ca nu face nimeni investiții majore fără sa aștepte și un rezultat de pe urma lor, adică investițiile alea se fac cu un scop. Pentru plăcerea de a fi pe malul apei n-ai nevoie de prea multe, cu o nuia de alun și-un ac de gămălie poți pescui cu plăcere și sa te bucuri de natura fără nici o jena. Răutatea autoasumata era aceea ca va invita sa recunoașteți ca plăcerea pana la urma vine in mare parte din finalizare iar in pescuit ăla e pestele ( la fel cum nu merge nimeni la bordel numai pentru o simpla frecție cu oțet) . Ca ne bucurăm de aer curat, verdeața , triluri și de susurul apei între timp e partea a doua dar bucuria vine când ai un peste frumos in brațe ( dacă nu ma credeți mergeți la rubrica recorduri și priviți cu atenție fetele celor ce au postat pe acolo).
Personal ma bucur ca sunt oameni care pescuiesc numa de dragul de a fi in natura chiar și pe ploaie, frig, furtuna sau secreta și toropeala atât timp cât sunt cinstiti cu ei înșiși ( sper numa sa nu ajungă nimeni de pe aici sa pescuiască de foame vreodată bazându-se strict pe noroc și plăcere , asta având in vedere conjunctura politica mondiala din momentul de fata in care, e destul de posibil ca iubitorii de libertate sa se trezească puși exact in postura asta).
Pacat ca a degenerat la modul asta discuția n-ar fi rău sa continue in alta direcție decât asta și , pentru ca plăcerea in pescuit mai e data și de vreme , va las mai jos niște matematica ca sa știți când sa luati pelerinele cu voi :
BC9924E2-4163-435E-8BBC-96D2C5A4383B.jpeg

AD737AC8-4134-4245-BA83-3AC15E243554.jpeg
BC9924E2-4163-435E-8BBC-96D2C5A4383B.jpeg

Atașamente

• 0F5C01C8-8C6C-4555-83DF-3BA60C03893F.jpeg
    0F5C01C8-8C6C-4555-83DF-3BA60C03893F.jpeg
    357,5 KB · Vizualizări: 28

alinm

Stiuca
Mie imi placea mai mult teoria aia de la inceput cu tipare si memorie buna, sa stii suficient cat sa iesi din automatisme si sa te adaptezi, sa bagi la cap ce ai facut ...

Si in orice in viata mai trebe sa ai si noroc.

Era o vorba marinareasca ce zicea ca te nasti cu un sac gol de experienta si unul plin de noroc. Ai face bine sa umpli sacul cu experienta inainte sa se termine ala cu noroc.

Sus