Ajutor recomandare lanseta stiuca

V

VladMarcu

Guest
Salutare și bine v-am găsit!
In cele ce urmează va rog sa ma ajutați sa aleg o lanseta pentru stiuca, cu care sa pescuiesc pe lacurile din Delta sau alte lacuri de pe Siret.
In general dau la linguri și gume de pana in 30g, dar incerc cam tot ce îl interesează pe acest pește.
Mi s-a pus pata pe Shimano, mi se par mai finute și mai frumos finisate, dar destul de scumpe.
https://www.olx.ro/oferta/mulineta-shimano-stradic-si-lanseta-shimano-speed-master-IDcsA87.html - 450 lei doar lanseta
https://www.olx.ro/oferta/lanseta-spinning-shimano-speedmaster-predator-IDe598c.html - nu prea vrea sa lase din preț.
https://www.olx.ro/oferta/lanseta-spinning-shimano-beast-master-IDe61Xo.html - negociat350 lei.
Stiti cum e cu SH-urile, toți zic ca sunt ca noi, foarte puțin pescuite, pana nu le vezi nu știi ...
Ar mai fi ceva nou care mi s-a părut OK: https://www.xxxxxxxx/lanseta-shimano-aernos-ax-spin-2-44m-14-42g.html.
Bugetul ar fi de 1000 lei, dar trebuie sa îmi ajungă și de mulinetă. Așa ca după ce rezolvam cu lanseta, poate ma ajutați sa aleg și o mulinetă.

T

TRITOIU DRAGOS

Guest
Daca o mai gasesti
LANSETA SPINNING OKUMA 2BUC.HELIOS SX SPIN 2,40M/15-40G 250 de lei
Acum vreo 3 luni mai erau vreo 4 raspandite prin tara la Arrow international.

Ultima editare de un moderator:
S

StEfAn_37

Guest
sunt amator,pecuiesc de 1 an si as vrea sa imi cumpar o lanseta
WIXOM-1 210 MH de 10-30G
este buna???

Ultima editare de un moderator:
V

VladMarcu

Guest
Între timp am achiziționat o lanseta Shimano Aernos 2.40m, 7-35 și o mulineta Stradic 2500 HG.
Lanseta pare destul de țeapănă, dar rămâne de văzut cum se comporta la lucru. Pentru stiuca, s-ar putea sa fie Ok. Bine ca nu am luat 14-42.
Mulineta e foarte OK, cu excepția butonului de revers care lipsește și cu care eram obișnuit.

V

VladMarcu

Guest
Azi am ajuns in Delta. Nu se prinde stiuca deloc, in schimb a intrat o grămada de biban. Comboul de mai sus e OK, în sensul ca lansează bine și rotative ușoare. Am observat ca mulineta rulează firul mai mult in partea inferioară a tamburului, partea dinspre manivela. E OK așa?
O alta problema ar fi ca uneori, când lansez, se face câte-un nod pe fir. Folosesc fir daiwa 0,20.

AlexH

Moderator
Membru personal
Am observat ca mulineta rulează firul mai mult in partea inferioară a tamburului, partea dinspre manivela. E OK așa?
O alta problema ar fi ca uneori, când lansez, se face câte-un nod pe fir. Folosesc fir daiwa 0,20.
Modul / locul in care aseaza firul il poti regla din saibele de sub tambur. Tu ar trebui sa mai scoti din ele daca spui ca il aduna mai mult in partea de jos. Verifica si instructiunile de la mulineta.
Cat despre noduri cred ca de vina sunt 2 factori: folosirea rotativelor (care a cauzat rasucirea firului) si un fir prea gros, parerea mea.

V

VladMarcu

Guest
Eu am venit pregătit pt stiuca. Am zis ca 0,20 e OK! Având in vedere ca anul trecut toate au fost peste lungimea admisă. Ciudățenie ca anul asta, n-am văzut in viața mea. Sa nu între niciuna.

eu dau cu un fir de o.14 si se comporta foarte bine la stiuca , asta daca nu dai dupa '' bau...bau ''
la stiuca folosesc un bat de 2.40m si actiune 15-40g ...care a costat doar 125lei

Wurger

Somn
Eu am venit pregătit pt stiuca. Am zis ca 0,20 e OK! Având in vedere ca anul trecut toate au fost peste lungimea admisă. Ciudățenie ca anul asta, n-am văzut in viața mea. Sa nu între niciuna.

Mie mi se pare o reactie normala la faptul ca de 3 ani de cand se dezgheata si pana ingheata iar, suprafata Isacului e aproape acoperita cu barci care se mai si fâțâie de colo colo. Le.or fi ajuns cate tinichele au luat in cap.

Azi am ajuns in Delta. Nu se prinde stiuca deloc, in schimb a intrat o grămada de biban. Comboul de mai sus e OK, în sensul ca lansează bine și rotative ușoare. Am observat ca mulineta rulează firul mai mult in partea inferioară a tamburului, partea dinspre manivela. E OK așa?
Daca folosești J-Braid x8, la dimensiunea de 0.20 e deja parâma. Dar, tu știi ce obstacole ai acolo de unde trebuie sa extragi știuca. Am J-Braid 0.13 și e mai gros decât Sufix 832 de 0.15. Face burta și pierd 1-2 secunde în plus la recuperare, față de altele, până tensionez firul. N-ar fi rău să mai o mulineta / tambur schimb cu monofilament, pentru rotative. Cu textil, mie-mi răsucea firul si făceam peruci indiferent de tipul agrafei. Acum, nu folosesc 0.20 nici in locuri unde exista somn.
Dințoasa asta e prinsă cu textil de 0.10 cârpit, pe sistemul 'las-o mă că merge așa'.
20200319_172840.jpg

V

VladMarcu

Guest
Am dat pe Isac in general, cu un barcagiu din zona. Nu prea erau bărci la pescuit.
Nici băștinașii nu au avut vreo explicație concretă in privința știucii. Unii au dat vina pe presiunea atmosferică ...
După ce am pus o rotativă mai grea, nu am mai avut probleme cu nodurile pe fir, dar voi încerca unul mai subțire.

motoucle

Biban
Anul asta e apa mai scazuta parca ca niciodata si de aici cred ca este cauza (ma rog, una din) absentei stiucii. Vad peste tot ca se plange lumea ca nu e. Eu unul am avut multa activitate in septembrie si nu ma pricep deloc la pestele asta. Dar nu am pescuit pe apele celebre ci in special pe unde dadea lumea la caras ...

V

VladMarcu

Guest
Tot caut informații despre cum trebuie sa fie așezat firul pe tabur. Va spuneam ca la Stradic-ul meu, firul e asezat conic cu baza spre manivela. Unii zic ca așa trebuie sa fie, ca ajuta in laseuri, alții zic ca trebuie sa fie așezat uniform... nu mai înțeleg nimic. Oare dacă pun fir mai subțire, se aseaza altfel?

AlexH

Moderator
Membru personal
Citește instructiunile cu care a venit mulineta. Acolo explic ce trebuie sa faci ca sa aseze firul uniform. Ti-am scris si mai sus.

Sus