Alegere grea. Primul sonar.

tonyradu

Oblete
Buna ziua, sunt hotarat sa achizitionez un sonar dar nefiind in tema cu ele as dori sa ma indrumati catre unul dintre acestea.:
https://spinningshop.ro/collections/sonare/products/sonar-humminbird-helix-7-chirp-mega-si-gps-g3 sau
As vrea sa pescuiesc la crap, spining si la clonc exclusiv pe dunare.
Inca nu am pescuit din barca, asa ca sunt la inceput de drum.
Dupa ce am studiat parca as opta mai mult pentru lowrance.
Multumesc!
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
Daca ar fi sa aleg, as merge cu ochii inchisi pe Humminbird, inafara de lipsa touch screen, este superior din punctul meu de vedere chiar si pe Dunare unde se zice ca nu se vede atat de bine. Eu am pescuit pe 15m cu el si vedeam salaii pe fund pe MegaSi. Are o imagine side mult mai buna pe ape mici si medii as zice eu 2-8m , down superior, la 2d unii zic ca Lowrace este mai bun, eu nu am observat diferente sesizabile dar nici nu folosesc f des 2d. Calitatea constructiei mi s-a parut superioara de asemenea. Un lucru e clar, e o chestie de preferinte si orice ai alege dintre cele 2 nu dai gres, daca te ajuta mult touch screen, mergi pe Elite 7ti2. Daca e buget, fa un efort si mergi pe Helix 8, are o sonda mai buna cu MegaSi+ ce se traduce in imaginea mai buna pe side, acoperire mai mare pe laterale si adancime.
 

tonyradu

Oblete
Nu cred ca m-ar ajuta mai mult touch screenul iar bugetul cam de unul din cele enumerate ar fi. Cred ca saptamana urmatoare voi face pasul de a-l cumpara.
Mai analizez cateva zile.
 

vioril

Biban
Dupa ani si ani in care am tot avut fel si fel de sonare , clar HUMMINBIRD .
Insa avand in vedere faptul ca sunteti totusi la inceput de drum , recomandarea mea ar merge spre Lowrance elite 7 ti ts , din urmatoarele considerente : este usor la parcurgere meniu si setari , gasesti info peste tot si relative usor de pus in practica ( este youtube-ul plin de tutoriale ) , consum de spatiu si current relative mic , are touch screen - te ajuta la punctarea locurilor si acces rapid la diferite functii din meniu . Pe Humminbird le vad totusi a se preta pentru pescari cu o experienta mai mare in manuirea si interpretarea sonarelor , are intradevar claritate a imaginii si functii mult mai bune si folositoare in anumite cazuri fata de Lowrance .
 

tonyradu

Oblete
Va multumesc pentru timpul acordat pentru a ma indruma si o sa aleg hummi. Setarile si lipsa touchului nu ma descurajaza daca este mai performant.
 

vioril

Biban
Va multumesc pentru timpul acordat pentru a ma indruma si o sa aleg hummi. Setarile si lipsa touchului nu ma descurajaza daca este mai performant.
CE-I drept este foarte bine ca vrei sa te inveti cu greul de la inceput , insa ai nevoie de multa rabdare si documentatie pe masura . Te inhami la un drum al naiba de greu ,dar si foarte frumos . SPOR !!!

ps - LA FEL AS FI PRECEDAT SI EU :):):)
 
Sus