Ancore mai mari

Salut! Pescuiesc la păstrăv pe lacul Vidra cu voblere Rapala CD X-rap de 5 cm. Din cauza rateurilor, mi s-a recomandat să schimb ancorele cu unele de la Gamakatsu mărimile 8 și 6, cele mai mari pe coadă și cele mai mici pe burtă. După ce le-am achiziționat, am constatat că voblerele au ancore mărimea 10. Ce se întâmplă dacă pun ancore mai mari pe un vobler? Am comandat și ancore mărimea 10, dar până vin vreau să fac o partidă de pescuit cu noile ancore.

Sincer nu am crezut ca ai și ancore. Eu vin la Winners Pub la 16:30. Dacă ai drum pe acolo, as vrea unele mărimea 10.

Claudiu

Administrator
Membru personal
Cand spui rateuri, te referi la faptul ca nu se agata sau ca il pierzi pe drum?

Claudiu

Administrator
Membru personal
In cazul asta as zice ca nu doar ancorele sunt problema ci lanseta in sine impreuna cu firul. O lanseta de pastrav (banuiesc ca trena faci) trebuie sa fie foarte permisiva si sa atenueze plecarile naravase si salturile pastravului. De asemenea, recomand monofilamentul pentru elongatie. Ancore de cea mai buna calitate. Rateurile vor fi drastic diminuate insa nu eliminate total

In cazul asta as zice ca nu doar ancorele sunt problema ci lanseta in sine impreuna cu firul. O lanseta de pastrav (banuiesc ca trena faci) trebuie sa fie foarte permisiva si sa atenueze plecarile naravase si salturile pastravului. De asemenea, recomand monofilamentul pentru elongatie. Ancore de cea mai buna calitate. Rateurile vor fi drastic diminuate insa nu eliminate total
Folosesc mono Stroft gtm de 0.14. Trena fac mai rar. Initial, o sa încerc sa schimb ancorele, iar dacă nu va funcționa nici așa, o sa urmeze lanseta

kingofbeasts

Rod Builder
Si eu merg pe varianta unei lansete cu varf mai permisiv sau , daca nu, cel putin sa slabesti frana la mulineta ca sa ia fir cand forteaza in dril (stroft gtm e totusi un fir cu elongatie scazuta iar daca lanseul nu e foarte lung sau pestele da din scurt elongatia e prea mica cat sa conteze ). ;)
In acelasi timp, as incerca si acelasi vobler in alte culori , uneori , o alta culoare il poate face sa atace mult mai decis si sa inghita mai bine naluca.

Si eu merg pe varianta unei lansete cu varf mai permisiv sau , daca nu, cel putin sa slabesti frana la mulineta ca sa ia fir cand forteaza in dril (stroft gtm e totusi un fir cu elongatie scazuta iar daca lanseul nu e foarte lung sau pestele da din scurt elongatia e prea mica cat sa conteze ). ;)
In acelasi timp, as incerca si acelasi vobler in alte culori , uneori , o alta culoare il poate face sa atace mult mai decis si sa inghita mai bine naluca.
Mulțumesc de sfaturi! Folosesc voblere de la Rapala și DUO Ryuki (in principal) mai multe culori, respectiv câte 3 culori de fiecare, dar și voblere de la Salmo și Kenart. Pe Rapala am avut 5 rateuri din 6 atacuri.

Sus