Miercuri, la încetarea prohibiției, Dunărea se prezenta tulbure si in limite normale ca debit. Cotele zic ca e in scadere. O fi. Se vad pietrele la pod la Giurgiu. Atat cat poti sa le vezi de capetele pescarilor.
Era ca la salonul auto.
O multime de locuri bune s-au modificat sau au dispărut. Surpături serioase pe la Gostinu. Au mai cazut cativa copaci care in vara asta vor constitui puncte fierbinti. Din pacate, price punct de felul acesta se umple de băieții ăia cu bagaje multe si lansete cu varfuri colorate, care pun capcane la peste. Pentru plăticile lor amarate nu mai poti da pe unde vrei la avat.
Culmea, cu toate că prohibitia incetase de cateva ore, pamantul a avut timp sa se batatoreasca precum asfaltul, si sa faca pe alocuri doua sensuri.
Unii isi cresc copiii acolo. Cu rulote, remorci, corturi, umbrelute si masina auxiliara de tavaleala cu care se face aprovizionarea. Bineinteles ca nu a fost prohibitie de campare si mai ales, pentru campare nu se cere aviz de frontiera. Că nu-i activitate. Decât stai.... La plaja. Bine, acum mai si pescuiesti, mai bagi o plasa, mai plimbi o barca. Daca stai suficient incepi sa cunosti programul alora de la PF..... Daca ai o fata, poate te si incuscresti cu PF. Cine pana mea sa-ti mai ceara aviz? Săndel, cu care ai stat seara la gratar.
A cenit si un ONG care a pus placute frumoase in forma de păsărici si dorade (hipstăreală) despre cum ne place noua sa lasam plajele curate. Sunt foarte preocupati si de starea de curatenie a apelor. Acestea sunt curățate în mod continuu de pește.

Din ele putem intelege ca e plaja, dar e interzis sa faci plaja ca e neamenajata, dar noi facem plaja pentru ca daca nu e plaja putem sa facem plaja.
Avat nu a fost la mine. Au fost strapi. La un moment dat am prins ceva mare, care nu se lasa ridicat de pe fund. Am facut figura cu chitara si a inceput sa tremure si sa zvacneasca. Nu stiam ca asa face somnul.... Pai nu face. Nu era somn. Era mireasa somnului.
Unii puțeau, alții mișcau... România si poporul ei minunat.