APELE - CUM SE PREZINTA AZI ?

 • Autor subiect Deleted member 13
 • Dată creare

Wurger

Somn
IMG-20220316-WA0008.jpg

Câlniștea regularizată la Călugăreni, la confluența cu Neajlovul. Rămâne de văzut ce efecte va avea asupra debitului și configurației Neajlovului în apropierea podului.
Poza e facuta de un prieten.
 

Zippo47

Somn
Brațul Borcea, sâmbătă:
 

Atașamente

 • IMG_20220320_163041.jpg
  IMG_20220320_163041.jpg
  392,2 KB · Vizualizări: 125
 • IMG_20220320_163020.jpg
  IMG_20220320_163020.jpg
  197,9 KB · Vizualizări: 111

Zippo47

Somn
A doua poza este făcută prin achelari!
Apa , destul de scăzută.
 

Atașamente

 • IMG_20220320_163026.jpg
  IMG_20220320_163026.jpg
  217 KB · Vizualizări: 87
Parerea mea Adi , este ca e mai bine pentru pescuitul la Păstrav , cand lacurile sunt scăzute! La clean am observat sa e invers, cand e apa până la lizieră, atunci e ușor de păcălit!
Pe mine anul ăsta m-au cam sărit din schemă cei de la Hidroelectrica, pentru ca lacurile pe care pescuiesc eu , sunt pline ochi !
In afară de câțiva pastravi mici , am prins peste 100 de cleni de la deschidere , majoritatea la oscilantă !
 

adiwolf

Moderator
Membru personal
nu este apa !!
din poze nu stiu cat va dati seama dar apa lipseste circa 100m de unde trebuia sa fie in mod normal
nici cu gonflabila nu ajungi la apa ca trebuie sa cobori prin namol
 

AlexH

Moderator
Membru personal
Azi, trecând Oltul pe podul de la Bradu, am văzut lacul mai plin ca niciodată. Din punctul meu de vedere, dacă ar sta asa măcar pana ar ecloza icrele ar fi perfect, ca parca vedeam activitate în zona de apa mica...
Dar la ăștia cu barajele niciodată nu ști ce fac cu nivelul apei.
 

shogunu65

Stiuca
Gata si cu Siriul. crybabycrybabycrybaby

Apa era superb de mare, dar tulbure bine. Aveam buleftricu pe varf de galoș dar nu puteam razbate de trunchiuri, tufe, crengi.

De astazi……Doar pescuit “electric”.

Si completarea……


Vezi atașament 49519
Am întrebat pe ăștia de la apele romane.... Răspunsul este ambiguu.... Inițial mi au răspuns aia de la administrația ialomita-buzau, care mi-au spus niste tâmpenii legate de regulamentul de utilizare al barajului. Acum nu am timp, dar mai studiez ce legi au menționat pe acolo și îi mai pistonez cu întrebări. Ca idee, ceea ce mi au răspuns ei, se bate cap in cap cu panourile alea. Adică pe panouri scrie că se interzice intratul cu motoare termice, iar băieții de la centru spun că dacă vreau agrement trebuie să obțin autorizație....
 

Atașamente

 • Screenshot_20220531_121306.jpg
  Screenshot_20220531_121306.jpg
  197,1 KB · Vizualizări: 86

Espasia

Somn
Nu am cautat legi, reglementari, ordonante, etc, etc, etc ci doar ce am citit din epistola, si si asta in viteza.

Clar. Pe nici un lac de acumulare artificial, respecti baraj nu ai voie sa pescuiesti.Cu sau fara barca. Pescuitul fiind o activitate de agrement. Iar intratul cu barca, alta activitate de agrement. Iar daca mai si pescui din barca, ai deja doua activitati de agrement. SI primesti doua amenzi. Una cu pescuiala, alta cu plimbatul cu barca...
Asadar si prin urmare......Durereeeenervostare


Doamne.....tine-ma!

Cu stima
 

shogunu65

Stiuca
Nu am cautat legi, reglementari, ordonante, etc, etc, etc ci doar ce am citit din epistola, si si asta in viteza.

Clar. Pe nici un lac de acumulare artificial, respecti baraj nu ai voie sa pescuiesti.Cu sau fara barca. Pescuitul fiind o activitate de agrement. Iar intratul cu barca, alta activitate de agrement. Iar daca mai si pescui din barca, ai deja doua activitati de agrement. SI primesti doua amenzi. Una cu pescuiala, alta cu plimbatul cu barca...
Asadar si prin urmare......Durereeeenervostare


Doamne.....tine-ma!

Cu stima
Cu toate astea, Bicazul este tot lac de acumulare. Vidraru la fel. Pe ambele sunt ambarcațiuni și chiar construcții pentru ambarcațiuni (docuri, cai de acces).
Legat de pescuit... Siriul din cate știu este apa contractata, deci daca ai permisul corespunzător, nu ar trebui sa fie o problemă.

La emailul inițial, cei de la administrația ialomita-buzau mi au spus că nu e voie cu motor termic pentru că lacul are și utilizare pentru alimentarea cu apă a populației. După ce le am spus că informațiile nu prea se confirma, pe siteul companiei de apă Buzău scrie altceva (că apa provine din puțuri de mare adâncime), mi au răspuns ceea ce am atașat.
 

shogunu65

Stiuca
S-a mai discutat atât pe barcaholic.ro cât și pe forum cap compas. Apele alea navigabile sunt cele pe care se aplica anumite reguli și exista control al autorității navale. Pe restul ai dreptul sa intri in anumite condiții. Daca ar fi sa ne luăm după legea aia, pe Vidraru nu au ce căuta bărci, dar în prezent sunt și vaporașe de agrement....
 

Wurger

Somn
Miercuri, la încetarea prohibiției, Dunărea se prezenta tulbure si in limite normale ca debit. Cotele zic ca e in scadere. O fi. Se vad pietrele la pod la Giurgiu. Atat cat poti sa le vezi de capetele pescarilor.
IMG_20220608_170820.jpg

Era ca la salonul auto.
O multime de locuri bune s-au modificat sau au dispărut. Surpături serioase pe la Gostinu. Au mai cazut cativa copaci care in vara asta vor constitui puncte fierbinti. Din pacate, price punct de felul acesta se umple de băieții ăia cu bagaje multe si lansete cu varfuri colorate, care pun capcane la peste. Pentru plăticile lor amarate nu mai poti da pe unde vrei la avat.
Culmea, cu toate că prohibitia incetase de cateva ore, pamantul a avut timp sa se batatoreasca precum asfaltul, si sa faca pe alocuri doua sensuri.
IMG_20220608_101301.jpg

Unii isi cresc copiii acolo. Cu rulote, remorci, corturi, umbrelute si masina auxiliara de tavaleala cu care se face aprovizionarea. Bineinteles ca nu a fost prohibitie de campare si mai ales, pentru campare nu se cere aviz de frontiera. Că nu-i activitate. Decât stai.... La plaja. Bine, acum mai si pescuiesti, mai bagi o plasa, mai plimbi o barca. Daca stai suficient incepi sa cunosti programul alora de la PF..... Daca ai o fata, poate te si incuscresti cu PF. Cine pana mea sa-ti mai ceara aviz? Săndel, cu care ai stat seara la gratar.
A cenit si un ONG care a pus placute frumoase in forma de păsărici si dorade (hipstăreală) despre cum ne place noua sa lasam plajele curate. Sunt foarte preocupati si de starea de curatenie a apelor. Acestea sunt curățate în mod continuu de pește.
IMG_20220608_101253.jpg
IMG_20220608_101203.jpgIMG_20220608_101219.jpg
Din ele putem intelege ca e plaja, dar e interzis sa faci plaja ca e neamenajata, dar noi facem plaja pentru ca daca nu e plaja putem sa facem plaja.
Avat nu a fost la mine. Au fost strapi. La un moment dat am prins ceva mare, care nu se lasa ridicat de pe fund. Am facut figura cu chitara si a inceput sa tremure si sa zvacneasca. Nu stiam ca asa face somnul.... Pai nu face. Nu era somn. Era mireasa somnului.
IMG_20220608_160101.jpg

Unii puțeau, alții mișcau... România si poporul ei minunat.
 
Sus