Aplicatii utile APP

Wurger

Somn
Am simtit nevoia unui astfel de subiect, pentru ca eu nu caut activ aplicatii in magazine.
Asta este locul in care cei care au incercat astfel de APPuri ar putea sa le impartaseasca, sa faca scurte recenzii, astfel incat si alti membri ai forumului (mai frăieruți) sa beneficieze de cuceririle tehnicii.
Ideal ar fi sa apartina dezvoltatorilor romani (sic).
Daca mai e deschis un asemenea topic, se poate sterge asta.

Eu am pornit de la nevoia unei aplicatii meteo care sa aiba si presiune, vant, radar, eventual date legate de pescuit.
 

adiwolf

Moderator
Membru personal
nu stiu cum este acest wunderground pe android, dar pe calculator,windows, nu mi-a placut si nu era foarte exact in aprecieri
pe calculator folosesc mai multe chestii, dar asta este cea mai misto si are si un app care inca nu l-am incercat/instalat pe telefon
https://www.ventusky.com/
recomand
in rest.........sunt o gramada de aplicatii, depinde ce vrei si ce cauti
 

Espasia

Somn
Mai nou, mi-a instalat fiul meu pe toate device-urile. Se numeste www.windguru.cz . Este dezvoltat de un "grup de cercetatori......" cehi. (il foloseste cand merge sa se dea cu Kite-ul, pe aplele planetei.....:):):))
Informatii extrem de multe si utile. Trebuie din settings (Sau setari caci are si interfata in română) sa le alegi.
Presiuni, harta cu vanturi, ploi, harti satelit, o groaza de informatii ce ne sunt sau nu utile....mai ca nu spune si cu ce culoare sa dai, sau cu ce tip de naluca.....:):):)

Cam ce zicea adiwolf cu al sau ventusky. (acum am aruncat o privire)

Cam complex, dar dupa ce te inveti......este ok

Cat despre precizia informatiilor, trebuie sa consideri ca acuratetea la 24 ore este de aprox 70%, si scade pe masura ce lungesti perioada. Si este normal. Sunt aplicatii, pe care daca le platesti (unele sunt pe bani grei) ai informatii relativ precise.

Eu folosesc minim 3 site-uri cand hotareasc sa plec la pescuiala, si unde.

Accuweather, Weather Underground si Meteo Blue. Daca informatiile sunt 2:1 ma iau dupa cei doi. De obicei cam asa este. Mai rare cazurile cand fiecare spunea altceva. dar exista si situatiain care toti sunt de acord.

Dar diferentele sunt de exemplu:
Ploua in proportie de 40% zice unul. La asta aplici procentul de probabilitate initial de 70% (pe care il recunosc cu totii). si te orientezi pentru ziua de maine. Sa ma fac inteles, la probabilitatea de 40% aplici inca 70% initiala, si de aici => probabilitatea.....Adicatele un rahat. adica mica ca sa fie credibila. Deci luati sa aveti la voi palarii sau pelerine....si daca este mai racoare....o țuică bună.

Accu weather a fost luat la rost ca spune prognoza pe 90 zile......Si au plecat americanii in croaziere, si ce sa vezi? Pescuiau printre banchize sau mai rau, schiau pe aisberg-uri. :):):)

Off Topic. Stiu asta (cat de acurate sunt informatiile de pe diverse tipuri de aplicatii) fiindca cei ce au in gestiune (exploatare) parcuri solare sau eoliene, trebuie sa trimita la DEN (dispecer energetic national), previziunile ptr 24, 48.....h, cam pe ce productie de energie electrica vor avea. Si nu se iau dupa Accuweather free, sau Weather Underground, sau Meteo Blue, ce sunt moca.
Sunt aplicatii si baze de date, unde te abonezi, platest, primesti. Dar nu merita. Parerea mea.
 

kingofbeasts

Rod Builder
Membru personal
APP-uri din categoria utile pentru natura și pescuit pe care am decis sa le păstrez pe telefon sunt cele de la rindul 3 in jos .
E bine sa ai ceva pentru orientare ( inclusiv după stele) , pentru prim ajutor, pentru supraviețuire ( tehnici, apa , mancare direct din natura ) și alte chestiuni dinte-astea ca nu se știe niciodată ce ai nevoie pe balta sau cărări de munte.
E bun și un “tower locator “ pentru localizarea antenelor de celular ( in caz ca vrei sa campezi undeva și nu vrei sa te puste careva ca i-ai călcat proprietatea sau in caz ca vrei semnal mai bun la telefon pentru un sos sau ceva .

37CEFD1D-7D1E-4766-B8DA-02976E1260BF.jpeg


Pe lângă astea mai am pe prima pagina de app-uri ( cele foarte utile ) :
Moonplus - fazele lunii
Maps.me - hărți și navigație offline
WhistleCam - de făcut poze handsfree cu comanda pe baza de fluierat .

Nu știu exact câte din ele sunt disponibile in România fiindcă, de la țara la țara unele nu sunt accesibile .
 
Sus