Baitcast pentru incepator?

Padawan

Oblete
Salutare, forta fie cu voi!

Care este minimul de bani ce ar trebui investiti pentru un combo de baitcast? Eventual o mulineta la care poate fi schimbat tamburul si rulment/ce mai e nevoie pt a o folosi si in aplicatii ultralight?
 
Eu zic sa iti iei o mulineta stock. Sa lasi modificarile pe mai incolo. Lansete ieftine de la dragon si doua mulinete chinezesti. Una bfs si una normala. Eu iti recomand tsurinoya. DW-100 si KS-50.
buget 1500. doua combo-uri +fire.
 

Padawan

Oblete
Salut Ovi_Spring, multumesc pentru raspuns, ceva ce se poate gasi si pe meleagurile noastre? tsurinoya astea vad ca le gasesc doar pe aliexpress si nici pe acolo nu prea sunt...
 
Poti sa pui un anunt la vanzare/cumparare. Si aici pe forum si pe pe celalalt. Sau pe grupul FB baitcasting romania. O sa gasesti ceva pana la urma.
Pentru inceput un combo e de ajus. O lanseta + mulineta. Si aici alegi ori bfs sau una normala. Pe urma mai vezi ce si cum. Important e sa treci de etapa 'peruci'. Pe urma ti-ai dat gaura la buget. Mai ales ca se dau scule scumpe si cu card de rate. thumbup
 
Salutare, forta fie cu voi!

Care este minimul de bani ce ar trebui investiti pentru un combo de baitcast? Eventual o mulineta la care poate fi schimbat tamburul si rulment/ce mai e nevoie pt a o folosi si in aplicatii ultralight?
Voi incerca să-ți raspund concret la intrebare deoarece am făcut acest „experiment” și cerințele erau asemanatoare: un combo de baitcast versatil, pe care il pot folosi cu o gama variata de năluci și greutăți, la un buget minim. La aceste cerințe se adaugă condițiile impuse de tine, și anume ca acest combo să fie destul de „prietenos” cu un începător în ale baitcastului și să fie disponibil pe „pe plaiurile mioritice”.
Lanseta este un Shimano Zodias 166ML2 Poate fi pescuită cu succes atât cu jiguri cât și cu naluci reactive, fara insă sa exceleze la niciuna din aplicații.
Mulineta este un Shimano Curado BFS. O mulineta mai mult decat ok, care are sistemul magnetic de franare FTB, folosit și la surorile BFS mai mari si mai bogate, Aldebaran BFS și Calcutta Conquest BFS.
https://spinningshop.ro/collections...ducts/mulineta-baitcasting-shimano-curado-bfs
Mulineta este făcută pentru pescuitul la bass al americanilor la care nălucile de 1/8-1/4 oz (3,5-7 gr) fac parte din categoria BFS. Se pescuieste ok, cu năluci relativ ușoare gen Duo Ryuki 45S sau Rapala Countdown de 3 dar pentru a putea pescui , așa cum ai scris și tu, cu năluci din clasa ultralight, de ex. rotativa Dawn marime 00, a fost necesară o investiție suplimentară, respectiv un tambur de la RORO care are in jur de 4 gr. + rulmenți ceramici BFS la tambur.
Cu acest tuning, Curado devine un BFS „pur sânge” dar apare un alt neajuns: lanseta nu se va încarca optim cu nălucile foarte usoare din clasa UL, asa ca pentru acestea iti va trebui o lanseta bfs dedicata.
Ca sa concluzionez, la un simplu calcul, vei vedea ca bugetul necesar depăseste cu ușurință 500 Euro; ce să-i faci, arma unui cavaler Jedi, este destul de scumpă :)
 
Sus