Balta Valea Vlasiei

D

Danielmp

Guest
Îmi poate da cineva detalii despre aceasta balta? Balta se afla în localitatea Gruiu, județ Ilfov și as fii tentat sa fac pe aceasta balta o partida de pescuit la știuca.
 

Wurger

Somn
Nu am auzit de balta valea vlasiei. Nici colegi nu am auzit sa vb despre ea. Exista Moara Vlasiei dar am inteles ca din aia au scos tot pestele si o vand.
 
D

Danielmp

Guest
Asta este balta.
 

Atașamente

  • Screenshot_20191119_084437_com.google.android.apps.maps.jpg
    Screenshot_20191119_084437_com.google.android.apps.maps.jpg
    195,6 KB · Vizualizări: 208
A

Aditzu

Guest
Acum vreo 4 ani se putea inchiria barca dar numai daca nu erau la stationar. Avea ceva stiuca...
 
D

Danielmp

Guest
Vroiam câteva informații despre aceasta balta ca trec destul de des pe lângă ea. Dar o sa îmi fac curaj și o sa merg sa pescuiesc pe acest lac.
 

davidg

Salau
Am fost ieri in premiera pe Valea Vlasiei, atrasi in primul rand de frumusetea peisajului, mai ales in aceasta perioada.
Am pescuit la stiuca, din barca. De fapt, din hidrobicicleta, ni s-a parut mai spatioasa si mai rapida. Taxa este de 150lei de persoana, plus 50 lei taxa unica pt barca (175lei total de persoana). Se poate si retine peste, in caz ca prinzi, 4kg de persoana.
La stiuca se pescuieste spre coada lacului, pentru a nu intra peste standurile de stationar. Lacul este mare, asa ca zona de pescuit este destul de generoasa. Si arata ca desprinsa din manualul de pescuit la stiuca: apa 1-2m, plauri, stufaris la mal, multe crengi scufundate in apa. Cum spuneam la inceput, peisajul este minunat
20221103_152407.jpg

Din cauza ca lacul este inconjurat de padure pe o latura, in apa sunt multe crengi mari, deci agatatura din belsug. Pescuind din barca ai totusi sansa sa dezgati de cele mai multe ori.
Am pescuit cu gume Canibal Shad si Delalande, mai multe culori. Oscilante, slidere, rattling (mai pe centru lacului, altfel se agata instant) voblere minnow. Fara rezultat. Gherla a fost evitata la mustata cu ajutorul unri rotative Mepps Aglia nr 5.
20221103_094840.jpg

In total eu am prins 3 marlite si 2 bibanusi, colegul gherla.
IMG-20221103-WA0012.jpg

Bineinteles, toate eliberate.
Nu stiu daca rezultatul nostru s-a datorat noua, baltii sau stiucilor, dar efectiv in afara de astea trei marle nu am avut nici o trasatura, la nimic.
Locul arata de vis, este foarte curat, nu am vazut deloc gunoaie pe mal sau in apa. Chiar ofera un cadru minunat pentru pescuitul stiucii. Doar ca noua ne-au cam lipsit stiucile.
20221103_150746.jpg
20221103_165515.jpg
 

Luigi

Somn
Balta e superbã, ca si pozele!
Dar taxa mi se pare enormã, ca pentru un lac premium. Nici in Vest nu am pescuit pe o balta atit de scumpa.
 

davidg

Salau
Si noua ni s-a parut mare pretul, evident. Dar cand stai de vorba cu prieteni care cheltuiesc bine peste 1000lei pentru o iesire in Delta, unde nu vad stiuca la fata, parca 150lei nu mai pare asa mult. Iar drilul cu o marla de 1kg deja pare premium thumbup
Am vazut poze cu stiuci frumoase scoase de pe Valea Vlasiei, pe pagina lor de Facebook. Poate ca totusi nu ne-am priceput noi sa le ademenim
 

nepotu

Biban
Cu stiucile alea frumoase de pe Facebook nu cred ca ai cum sa te mai intalnesti (din poze se pare ca au ajuns in tigaie).
 
Sus