Barci folosite la pescuitul rapitorilor

Eu din ceea ce am citit și văzut la aluminiu, zic ca minim necesar este un motocraft 4.20, cum are Adrian Sb. Pentru ape interioare și 2 persoane, te descurci foarte bine. Cred că și pe Dunăre, dacă nu o cocosezi cu bagaje(gen stat o săptămâna în delta, la cort). E usurica barca și ceva îmi spune ca se catara pe val, ca pisica pe slănină încărcată cu maxim 150kg. Caut și eu loc, unde as putea tine un peridoc, astfel încât să pot veni și pleca când am chef ,dar deocamdată nu se arată și tot spre pneumatica ma duc.
 

adiwolf

Moderator
Membru personal
Motocraft-ul ala este ok dar nu imi place ca are un pescaj foarte mic si un interior in V foarte pronuntat astfel ca este greu de pescuit in picioare si destul de instabila din acest punct de vedere
Motocraft-ul de 475 special facut pt pescuit este alta mancare de peste, dar..............too expensive
 

alinm

Biban
Multumesc pentru raspunsuri. Deocamdata pare ca directia de urmat pe aluminiu e sa merg inspre dimensiuni mai mari, de la 4m in sus si peridoc ... pica caratul pe masina.

Asta inseamna si cresterea bugetului. Mai am o iarna de invatat si cautat ...
 

Espasia

Somn
Motocraft-ul ala este ok dar nu imi place ca are un pescaj foarte mic si un interior in V foarte pronuntat astfel ca este greu de pescuit in picioare si destul de instabila din acest punct de vedere
Se poate corecta zic eu, sa pui o podina usoara, mai ales ca exista un șanț, la baza, cred ca pentru asa ceva. Asta la StarCraft 410, cu care merg pe incinte in Delta.
Dar am inteles ca barcazele mai mari nu mai au “V” ul asa pronuntat. Cum este barcazul lui Adrian.
:):):)
naughtynaughtynaughty
Vezi tu, acu ca m-am prins ce nu iti place. Vezi tu. Abia aștept.
‘Mniezeu sa le dea sanatate parintilor mei, ca m-au dat de pe la 7 ani sa fac ski pe la cluburile din oraș.
Vezi tu, balans in sens direct. Si indirect, cu ricoșeu. Iti esplic cum este cu balansul si carving-ul din ski. :):):). Repede inveti. Daca se lasa si cu o băiță,.....sigur inveti. Doame Ferește.

PS. Nu te supara pe mine, please, stii ca imi place uneori sa sar calul. Cu glume si tachinari.

Multumesc.
 

Mal

Salau
ma ameninti.
ai belito !
daca bulangioaicele alea de marle nu se baga in namol de frigul ce va sa vina saptamana viitoare in Delta, "umilinta" scrie pe tine !!!
Bate-l pe balta dar si cu schiurile. Pe vremea aia, inclusiv a mea nu exista carving ci schiat cu schiuri drepte si picioarele apropiate. Profesorii dadeau in telemark de spargeau. Acu la carving contrarotatia e miezu... Glumesc si io sper ca nu se supara nimeni.
 

Espasia

Somn
"umilinta" scrie pe tine !!!
Da. Stai linistit, cu "arginții" tăi sa dai la știucă. HiHiHi. Vine SKINNER-ul, si Spinnerbait-urile. Si atunci sa te tii.
Stiu io la ce sar la cap. Mda, acu 2 saptamani au mai sarit si la "Olimpică" tabla lu' Kuusamo, dar......dar......the best of the best au fost cele lansate cu "Doborătorul dă știuci" adicatelea nalucile cu o masa critica de minim 50g. Si vine baiatu cu arsenalu.
HiHiHi.

jos palaria Doamne..... ce tânăr ma simt, alaturi de voi. jos palaria
 

Adrian Sb

Stiuca
Motocraft-ul ala este ok dar nu imi place ca are un pescaj foarte mic si un interior in V foarte pronuntat astfel ca este greu de pescuit in picioare si destul de instabila din acest punct de vedere
Adi, sa sti ca V ul e pronuntat doar in varful barcii. In spate e aproape plat iar la mijloc inca se poate sta in picioare fara probleme.
Initial am vrut sa pun o podina acolo dar am constatat ca nu e cazul.
 

zamfi

Somn
O sa iti spun eu daca era cazul sau nu...La 3,50 m am disperat in varful barcii ! Sper ca in asta a ta sa fiu ok.Daca nu...pun pneumatica mea pe bot si dau din ea :)
 

Adrian Sb

Stiuca
Barca e destul de incarcata, cu acumulator de 100 A,motor termic, motor electric, ancora electrica pe varf, sonar, plus toate acareturile. Daca voi pune podina, caut sa fie cat mai usoara.
 
Du barca liniștit pe Dunăre nu ai nici o problema .
Io Merg cu 6 cai cu lotca pe Dunăre .
Când i-am făcut proba nu vrei să știi cum arată Dunărea .

Nu va supărați ,barca stabila motor mic ,bani putini ,nu prea se pupa ..
Pt asta trebe un papuc de 4,6 cu 30 de cai in spate și ai viteza și stabilitate
 

Atașamente

Nemernic

Oblete
Nemernic, cât îți ia sa o montezi ? Te descurci singur sa o dai la apă? Cum ți se pare materialul, se face scoarță când e frig?
Salut!
Revin cu impresii dupa ziua de sambata.
La o temperatura de 5 C° materialul ramane la fel de maleabil.
Cu rotile de transport ma descurc f lejer sa o dau singur la apa. Aprox 35 min cu tot cu montat motor si toate acareturile in barca.... fiind la prima montare a podinii rigide. Cred ca data viitoare am sa o dau la apa in 20-25 min. Ma ajuta si pompa Bravo Superturbo.
35 km/h in aval
30 km/h in amonte
 
Sus