M-am orientat spre o baterie NYDPP de 12V. si am urmatoarele intrebari:
1)Care este diferenta dintre cele cu cutie gri si cele negre?
2)Am vazut ca unele variante au optional bluettooth BMS. Ce e chestia aia?
3)Toate variantele au incarcator inclus?
Ma bate gandul sa iau una de 150Ah ca rezista mai bine la forjat fata de una de 100,. Diferenta de pret nu e asa mare.
1) Nici una. Doar estetica. Alea negre sunt model 2021…., celelalte 2022….
2) Tu stii
3) pana in 120 Ah au incarcator 10A, peste au parca de 20A.
Eu am 10 A. Este perfect. Oricum….am mai scris…..nu am reusit sa descarc mai mult de 30% din acc. Dar nu ma bazez pe rahatul ala de display/voltmeteu. Desi cica au gradul de eroare mic. In fine, eu ma uit la timpul de incarcare (daca nu o pun seara, si apoi ma culc sau nu uit de el si sta cateva zile in priza)-
Dar asta imi spune nu cat s-a descarcat (in val relativa) ci doar faptul ca s-a descarcat, putin, f. Putin, mai mult, s.a.m.d.
Probabil prin BT ai o rigurozitate mai mare. Dar totul depinde de BMS. Iar la astea cica ar fi unul potent. Am desfacut sa verific, dar era infoliat in plastic si nu am taiat invelitoarea.
Dar nu stau sa fac o evaluare din asta. Doar asa de sanchi.
Acum tu stii ce vrei sa faci. Eu am si galoș pleumatic, nu o scot, este fixata pe bot, langa motor, dar cand spal barca, usor o demontez.
PS. Sa iti iei un Anderson de aceeasi capacitate (cred ca 50 A) ptr cablul motorului electric, si sa fie de aceeasi culoare ca cel de pe acc. Culorile, nu se potrivesc, intre ele, desi au acelasi curent.
Aici sa fi atent un pic.
Daca ai papuci cu terminal ptr surub, acc are posibilitatea sa te lasi sa te conectezi la borne. Mie imi place mai mult cu mufa, fiindca nu stii in deplasari la ce iti trebuiesc bornele alea ……. Zic si eu.
Scuze de lungime ……. Stiu ca enerveaza, dar ma simt mai bine daca dau mai multe informatii. Sa se inteleaga ce vreau sa apun.
O seara mirobolanta, va doresc.
Cu stima,