Cadou motor electric.

Salutare!
Propun un caz ipotetic
Sa zicem ca socrul Dumneavoastra ar detine o barca Quicksilver 540 Cruiser cu lungimea de 5,45 metri care cantareste 600 kg (in acte??)

Ce motor electric ati alege drept cadou,cu ocazia Craciunului?

Stau de ceva timp si "colind" site-urile de profil si nu ma pot decide,avand in vedere ca nu stiu prea multe despre ele oricum..
As vrea ceva care sa impinga barca fara sa se agite prea tare
Multumesc!
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
Salut,
Asta:

sau o varianta cu link ceva mai scumpa cu vreo 500 euro
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
Barca e una f inalta, nu exista alte solutii decat un ax lung. Chiar si asa montajul necesita ceva bataie de cap. Asta daca doreste motor cu ancorare, daca vre doar deplasare exista alte variante... si mai scumpe roflmaooo
 

Espasia

Somn
Propun un caz ipotetic
Sa zicem ca socrul Dumneavoastra ar detine o barca Quicksilver 540 Cruiser cu lungimea de 5,45 metri care cantareste 600 kg (in acte??)
:):):)

Propun un caz real.

Am o barca de 19 picioare, deci un pic mai lunga. Ranieri Voyager 19. Cu motor, pasageri, benzina full, bagaje si alea, alea, cu ce s-a mai montat bate spre 800…..1.000kg.
Motorul propus de tine, este motor de pupă, sa cârmești cu barcazul in loc de motor termic. Ce îti propune Claudiu , este motor cu ancorare, ce se moneaza pe botul barcii.
Si barcazu’ meu are bordul inalt. Ca si Quicksilverul. Deci Claudiu, stie ce stie, de propune motor cu ax asa lung. In plus ai nevoie la masa barcii (nu uita ca sunt si pasageri si eventual bagaje de pescuiala) de o tensiune suficienta sa iti asigure puterea necesara, de aceea 24 V este un minim- optim. Bașca vrei sa stai ancorat in vant si/sau curent. Barca este inalta, si mai este si semi cabinata, parcă.
Asa ca propunerea lui Claudiu este de bun simt. Nu sare calul. Din contra.

La ce te-ai gandit tu, este ok ptr o barca usoara din Al, eventual o pneumatica de 4 m. Si doar ptr deplasare.
La Quicksilver cu motorasul ala, mai bine puneti mana pe vâsle, si in 4 insi (desi nu prea ai loc de vaslit), prindeti viteza mai mare…….(exagerez un pic……dar nu prea mult)

Pentru asemenea barci (si montajul pe prova este un pic dificil), la asemenea motoare trebuie sa te gandesti.
Asta in conditiile in care vrei si ancora “GPS”. Altfel un motor de pupă, cum propui tu, dar alimentat totusi la 24 V. Si asta doar sa te deplasezi usor, sa nu sperii pestii, sau in zone putin adanci..
Astea le poti face si cu cel de bot, dar cu alt pret…..dar si cu multe avantaje.

Iar daca vrei asa ceva, cumpara Minn Kota. Nu fac reclama lui Claudiu, dar…….Minn Kota este Minn Kota…….Si spun asta in cunostința de cauza.
 
Sus