Ce am eliberat...

Mal

Stiuca
Da as vrea sa fiu cu voi in carne si oase. Wurgerul e cadoul de la Calin cum a zis Alex... Pai a fost ciudat. Apa foarte faina si mare dar in scadere. Pestisorii pipau la suprafata, semn de schimbare de presiune. Am dat cu niste hmkl de le a luat dracu, apoi voblere de trout area de la lucky john care s nou aparute, tot Sava le vinde si am fost impresionat, evolutie excelenta stau in curent si n adancime foarte ok, dar nimic, apoi la poloneze de suprafata am pacalit cativa, si am bagat GOLDY. La goldy am avut trasaturi clare de mreana vanata pe fund, dar nu am intepat. Era clar ca presiunea se schimba rau. Canicula si undeva in dreapta mea peste o rapa mare un singur nor franjurat draperie. Deasupra mea soare si cald, eu pe partea opusa prapastiei langa un palc de copaci. Auzeam ceva ce parea a motor de avion dar cum totul era neclintit. Am vazut un flash ca si cum ti ar baga aparatul de sudura in ochi, o presiune intensa si instinctiv m am lasat pe vine. A bubuit undeva deasupra rapei in copacii de sus, desi cumulo nimbusul nu era peste zona mea. Nici acum nu aud bine, imi tiuie timpanele, dar ma bucur ca am cascat gura larg ca sa egalizez presiunea cumva. Ca sa ma linistesc apoi am dat in ceva stioalna mai jos si am prins boisteanul in cauza... Oricum am avut noroc, si daca tot discutam de primejdii, vremea nu mai este ce stim noi. E mult mai periculoasa. Cand am iesit cu masina in saua muntelui, draperia se transformase intr un nor ce semana cu cei din vanatorii de tornade numai ca inca nu avea palnie... Pentru mine a fost o experienta ciudata pentru ca desi nu e prima oara cand se putea intampla, macar atunci erau niste greseli ale tineretii, lipsei de experienta si teribilism. Acum a fost noroc. Chior. Dar desigur nu puteam prevedea asta.
 

Mal

Stiuca
Nu stiu altii cum sunt dar uneori imi doresc o gherla mai mult decat sa pescuiesc cu spor muncitoresc. La munte era un vant grav. Dupa batut rauletul juma de ora, am zis sa ma reorientez spre deal ses ca nu puteam da nicicum. La 5 dupa amiaza ajung, raul mare umflat, maro, uzinat, toate aiurea. Bai frate dar un vant ca atunci cand lansam ma bateam cu batul de fibra de sticla pe spate si voblerul mi se intorcea de unde plecase. Mai mult am luat diamondul lui Nea Florin, cu care lansam fix 5m, din cauza ca tamburul nu era nici pe un sfert plin, desi am bagat un mono Fudo o rola de 100m, asa ca firul se lovea in marginea tamburului si full stop.
Dupa un chin temeinic o schimb cu okuma de la Calin, si cand ma apropii de apa maron simt o intepatura in talpa... Intre galos si piele o albina adinc infipta in piele. De la vantul ala cald mi s-a facut piciorul cat doua, un chin cum e greu de inchipuit. Ca sa ma mai ascund de canicula si vantul ala desertic m-am bagat in noroiul din apa si piciorul s-a umflat si mai tare. In rest in 3ore de pescuit a fost ciudat rau. Vreo 7 kilograme de cleni, sub 200 g n-am avut. Eliberadio toti. Ultimul daca tot eram intepat de albina mi-a bagat carligul owner cultiva in dest. Ca sa fie tacam complet.
Cateva video uri, nu i-am filmat pe toti, dar daca ma intreba careva daca poti prinde ceva pe apa aia si vantul ala, ziceam sigur nu.
 
Sus