• Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Learn more.

Ce ati alege intre Shimano Twin Power 4000 pg si Sustain 4000 fg ?

AlexH

Moderator
Membru personal
Deci sa inteleg sa din 4000PG pot sa scot pentru perioada scurta un drag maxim de 11kg si ca recomandat ii un drag de maxim 6kg. Mie deocamdata imi este de ajuns.
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
Acel drag de 11kg este mult prea mare pentru orice situatie cu care te poti intalni pe apele noastre cred.
 

AlexH

Moderator
Membru personal
Probabil, oricum cu firul care il am pe mulineta nu are cum sa intre drag-ul la 11, pt ca nu tine firul atat. De pesti mari sa dau numai, ca schimb si firul dupa aia.
 

AlexH

Moderator
Membru personal
Ca atunci cand am fost la Scoreiu cu Espasia dupa stiuca, dadeam cu batul de salau si m-a lovit un somn care ne-a tractat in amonte, luand fir pe frana si de la mine si de la Espasia, care agatase voblerul pe mal cu 10 secunde inainte.
Il prind eu data viitoare si o sa ma asigur ca intra pe Xzoga si TP.
 
Un drag de 7-8kg este suficient pt pestii de apa dulce de la noi.
Mai ales ca firele si lansetele folosite sunt de obicei mai "soft".
Mai important e ca frana sa functioneze corespunzator si sa aiba reglaj bun.
 
Invarte destul de fin fata de celelalte mulinete pe care le am. Bine, nu am cum sa le compar cu asta, alea st la un pret mult mai mic. Se simte un foarte mic joc la manivela dar, ma gandesc ca e ceva normal.
 
Când o învârți mai tare se aude ceva hâshâit?Acest zgomot este deja specific...precum si jocul la manivelă....Păcat.Au renunțat şi la o bară de culisare a suportului antitorsiune.gandescccc
 
Da. Se aude un fasait cand o invarti mai tare dar, daca e liniste si o ti mai aproape de ureche, altfel nu se aude. Dar cred ca acest sunet e valabil la toate mulinetele si nu cred ca afecteaza cu ceva functionalitatea. Nu cred ca afara, pe locul de pescuit, se va auzi vreun fasait.
 
Da,aşa e.La ultimele 2mulinete Shimano cumparate se aude acel hâshâit...Rarenium Ci4+Fb si Stradic ci4+Fb...folosite 2 ani fără probleme...după o ungere profesională si reglarea jocului la manivelă...merg mult mai bine şi nu se mai aude aproape nimic.La Twin Power 4000 PG acel fâshâit este aproape inexistent ,iar jocul la manivelă....nu există.
P.s.Să o foloseşti sănătos şi să-ți aducă cât mai multe capturithumbup