Ce fire textile folosim la salau?

sorinTM

Stiuca
Am deschis acest topic in ideia de a "fura" mici secrete in domeniu firelor textile ...Eu personal am folosit mai multe tipuri de fire ...ex:sufix,power pro,zander...astazi la recomandarea unui bun amic am luat un Ryujin momoi de 14lb ptr fiinete care la prima atingere pare cel mai fin dintre toate firele incercate
 

Alin Ms

Somn
Am avut un Sufix... nu mi-a placut. Am Power Pro de 20 lbs pt stiuca si 80 lbs pt somni. La salau am un tambur cu super pe 10 lbs alb unul cu super pe 8 braid de 15 lbs portocaliu si daca chiar vreau sa ma risc pun tamburul cu super pe de 6 lbs verde.
 
D

Deleted member 13

Guest
Momoi-ul arata bine.Probabil e si ok.Nu l-am pescuit ,l-am pipait mult,insa am doi amici ca au dat cu el pe Mures.Eroare fatala. Normal ca find un superfir nu este pentru agatatura...Insa pe balta cred ca e beton.
Eu dau la salau cu SuperPE de 10 si 6 lbs.Pe balta.

@AlinMs...vineri ? :) ))) Eu o sa dau cu 6 lbs...
 

sorinTM

Stiuca
Ryujin Momoi a trecut testu de anduranta se lanseaza superb .... transmite si cele mai mici denivelari ale structurilor in dril este incapatanat rau de tot :p (un caras de izmene luat ) un fir pe care la prima iesire mia dat un sentiment placut de pescuit ..il recomand pt finessuri
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
Am revenit si eu din nou, tot pe Sunline Super PE de 10 lbs, e clar ca data trecuta ori am prins vreun fake ori era putred. Asta a rezistat la tras de agataturi, cel vechi pocnea in lanseu, mai vedem cum evolueaza.
 

Gardos

Biban
astia de la regia apelor au barci parcate pe dambovita. am agatat un jig intr-una (statea bibanul sub ea, ce sa-i faci:) si am incercat sa rup firul. barca aia s-a intors la 90 de grade contra curentului, moment in care s-a dezagatat si jigul. daca pana atunci eram fan, sa ma vezi cum sunt acum :)
tu cred ca ai nimerit vreun fake, ceva. am avut si eu o rola, de 6 ce-i drept, care imi plesnea in lanseu cu jig de 3 grame. o spun rar, ca nimeni nu ma crede:)
 

adiwolf

Moderator
Membru personal
dupa cateva partide cu YGK 22lb si leader la el cu nod FG, dar in care nu am prins nimic semnificativ insa am pescuit cu el pe Olt sub baraje in betoane si scoici gramada, pot spune ca sunt super incantat
muuult mai subtire decat PP-ul de 10lb, foarte fin si foarte rezistent in combinatia cu leder de fluorocarbon
momentan pescuiesc cu YGK, PP, Sufix si Gigafish Powerline - cel din urma fiind cel mai prost - deocamdata YGK ramane pentru mine cel mai bun fir cu care am pescuit (dar mai asteptam, testul timpului pe care celeletate doua l-au trecut cu brio)
 
Sunt curios cum e YGK-ul asta de 22lb. Am sa-mi au si eu o rola. YGK de 16lb am si e mai slab decat super PE 10lb la rezistenta. Este adevarat ca se lanseaza foarte frumos insa YGK 16lb mi-a cedat intotdeauna la nodul FG (deasupra nodului pe textil) insa cu sunline de 10 lb rupturile au fost la nodul de la jig intotdeauna. Precizez ca am folosit acelasi inaintas fluoro in ambele cazuri. Am sa folosesc acelasi inaintas si la YGK de 22lb sa vad cum tine la nodul FG.
 
D

Deleted member 13

Guest
Live! :) Sunt pe Bezid si abia reusesc sa rup Super Pe de 10 lbs in cioate! Am dezdoit/rupt Fudo 3/0 !!! E drept ca am minim 15-20 m pana in agatatura dar oricum...
 

Catalin

Oblete
Pentru pescuit pe rau ce textil si ce grosime recomandati?vreo sursa sigura de sunline super pe știți? Am incercat unul de 8 lb de la bigfish și am fost dezamăgit, era copt....e dubios ca era bagat la promoție .
 
D

Deleted member 13

Guest
Pai cred ca Power pro 10 sau 15 lbs daca vorbim de un pescuit mai heavy si cica YGK 8x de 22 lbs pentru finete.Pentru Sunline cred ca voblere.ro sau Abrevis.
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
@Catalin eu am mai scris pe aici de Sunline Super PE copt si de promotii pentru acest fir care trag semnale de alarma. Nu am mai dat cativa ani cu el dupa intamplare, anul asta am zis sa incerc iarasi si am luat de pe voblere.ro si a fost ok. Dar lasa-ma sa ma uit acasa cand ajung sa fiu sigur ca de acolo
 
Sus