Edi

Stiuca
AlinB

Mie nodul Albright nu imi place, desi l-am folosit o perioada, pentru ca la inaintas mai gros, gen 0,35-0,40 mm se ingroasa foarte mult pentru ca la nod firul inaintas este pus in doua. In rest este un nod foarte rezistent.
 

AlinB

Salau
Pe mine nu ma deranjeaza , sunt rare cazurile in care dau cu inaintas de 0,40 si de obicei nu folosesc forfac lung sa l trec prin inele , decat atunci cand am prag foarte mare , lung de piatra sau scoica la Dunare si nici atunci nu bag 0.40. In schimb stiu ca ma pot baza pe el daca intra mustaciosii mari sau pasnicii , iar timpul de executie este foarte rapid , nu necesita cine stie ce indemanare.
 

shogunu65

Stiuca
Eu sunt fan palomar,altul nu mai vreau sa invatz iar legatura dintre fire numai cu vartej, am atatia ani in care nu am spart niciun inel...in plus am si un avantaj...
Și eu în 99% din pescuitul pe apele de la noi, aplic aceeași metoda (textilul il leg de nod cu palomar sau improved clinch si neaparat il testez sa vad daca tine sau pocneste rapid). Cumpar agrafe de pe Aliexpress, la 50-100 bucăți la plic. În geanta de spinning am 4- 5 marimi de agrafe cu vârtej și 3 role de fluorocarbon de grosimi diferite. Da, am pierdut pesti mari pentru ca inaintasul a fost prea scurt (între 40 si 100 de cm, pentru ca dau de obicei de pe mal, cu lansete lungi, adică peste 2.5m), dar pe mal mi se pare mai eficient sa leg rapid, decat sa fac noduri. Și mai e o problema, oricât de bine faci FG, tot face zgomot când trece prin inele, mai ales ca lansetele cu care pescuim pe apa dulce, au inele mici.
Pe apa sărată fac FG de acasa. Dacă rup, schimb tamburul. Dacă rup și al firul de pe tamburul 2, ori pun agrafa cu vârtej, ori iau pauza de bere și refac nodurile de pe ambii tamburi.
 

Claw

Biban
O discutie interesanta, eu folosesc pentru salau fg knot legat fara tensionare, exact ca in videoclipul de mai sus iar la agrafa improved clinch.
La stiuca imi fac singur strunele, cu bride, fixate intr.un mod prezentat de regeleanimalelor, aici pe forum, cu ceva timp in urma iar nodul este tot un improved clinch dar dublat pe vartej si asigurat cu 2 noduri simple pe excesul de fir.
 
Sus