Cel mai bun fir de iarna?

kingofbeasts

Rod Builder
Membru personal
Știe cineva un fir cu următoarele caracteristici ?
:- zero memorie
-low stretch
- sa nu se flocaie
-sa transmită cât de cât vibrații
-sa fie subțire ? zimbettt
Vreau un fir bun de jiguit iarna și sa nu schimb o rolă pe partida :)
 

anem

Biban
Carol ... eu folosesc PP de 10lbs de cativa ani. E adevarat ca pe aici nu e la fel de frig dar e OK. Si da, de regula trebuie schimbat la sfarsitul sezonului rece habarnam
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
Un fir bun cu caracteristile spuse de tine nu exista, pe bune. Fir de iarna, fluoro sau mono.
 

kingofbeasts

Rod Builder
Membru personal
Un fir bun cu caracteristile spuse de tine nu exista, pe bune. Fir de iarna, fluoro sau mono.
N-am zis ca tre sa fie braid ci chiar dimpotrivă ;) un mono fără memorie care sa nu se lipească de inele m-ar satisface din plin. Caracteristicile vizate le-am pus in ordinea importantei lor :)
 

Costi

Biban
eu iarna cand nu e chiar cel mai frig mai dau cu fuzionate. Merg pe la minus cateva grade... nu iau apa ca astea impletite. Ca minus la ele ar fi ca se uzeaza mai repede ca si cele impletite. Insa am pe 2 role de vre-o 2 ierni... si la cum le vad ma mai tin inca 2 la cat de rar ies in ultimul timp. Oricum le folosesc exclusiv iarna... cand e cu plus... uit de ele. Cand deja e cu mult minus.... mono pe apa sau vin fiert acasa :)
 

Aurel

Stiuca
images.jpg

Acesta este un fir pe care l-am folosit iarnă pe -5 -7 grade la biban si marlite. Este ok, cred ca are un invelis protector, se scandează putin daca uiti sa curenți de gheață inelul de vârf, dar merge pe ger mult mai bine ca textilul. Am folosit 0.18 la marlite si 0,16 la biban. Oricum firele de la trabucco sunt putin supradimensionate, dar destul de rezistente si raportul calitate pret este ok.
 

kingofbeasts

Rod Builder
Membru personal
Pana la urma am luat astea ca erau la oferta :p
Om vedea ce va fi de capul lor deși 832 am folosit și anul trecut la copca și mi-a plăcut .
Cel portocaliu e ca fierăstrăul pe inele însă la câte partide mai pescui eu pe iarna cred ca pot trai cu asta :)
ABD1BCE8-B017-47AE-8F83-08DBCC1F6CBC.jpeg
 
kingofbeasts cum e firul?
Va rog recomandări de fluorocarbon sau textil fuzionat, care sa îmi permită sa pescuiesc cât de cât decent pe temperaturile astea. Am inele micro de 4 pe varf.
 

kingofbeasts

Rod Builder
Membru personal
kingofbeasts cum e firul?
Va rog recomandări de fluorocarbon sau textil fuzionat, care sa îmi permită sa pescuiesc cât de cât decent pe temperaturile astea. Am inele micro de 4 pe varf.
Cel portocaliu ( care are și eticheta cu prețul portocalie in poza de mai sus ) e cel cu care am scos Musky ( varianta de 6 lb nu de 10) și tine fără probleme kilogramele inscripționate pe rolă dacă nu cumva mai mult ( îndrept cu el jiguri gamakatsu heavy wire 2/0 și 3/0 fără probleme dacă cel ce se agata e cârligul și nu e plumbul blocat între pietre) . Fata de cel alb, e mai bățos , mai zgomotos și aduce mai multă apa pe inele. Eu am inele de 4,5 deci nu mult mai nări ca ale tale , și de la -2 in jos le curat cam la 4-5 lanseuri . Firul in sine are ceva water repelent in el dar modul in care e împletit îl face sa care apa si sa sa fie foarte zgomotos.
Cel alb, cu eticheta de preț albă, e mai suplu și mai plăcut in pescuit . L-am folosit mai mult iarna trecută in cele câteva partide de copca la care am fost. Nu l-am pus pe batul de jig pentru ca îmi e mai vizibil cel portocaliu care mi se pare și puțin mai bun la abraziune ( e doar o părere subiectiva fără sa fi făcut vreun test pe ele) . Ambele fire mu se par mai groase decât ar trebui sa fie respectiv cel de 6lb e vizibil mai gros decât Spiderwire de 10 lb ( cel roz cu care dau in mod normal la jig) și asta se resimte și asupra senzitivitatii .
 

kingofbeasts

Rod Builder
Membru personal
Crezi că ar fi mai ok, ceva fluorocarbon dpdv al gheții formate, pentru jig?
Sincer, inclin sa cred ca da, un FC pana in 10lb , cel mai probabil un 6-8lb ar fi mai indicat . Cu ceva ani in urma, in tara fiind, am pescuit o iarna cu FC si-mi aduc aminte ca, desi pierdusem senzitivitatea si am ratat mai mult pe intepare ( fiind invat cu braid ) totusi a fost o experienta de pescuit mai placuta. Stiu ca sunt unele fire FC low memory cu ceva silicon in componenta sau doar coating si acum si eu fac cercetari pe forumuri de afara sa vad ce-i mai util. Principala problema la braid e ca atunci cand suge apa, si apa ingheata,isi mareste diametrul, umple tamburul in exces, fuzioneaza firele intre ele si apar o groaza de peruci sau lanseuri ratate ( pe langa faptul ca se lipeste usor de inele).
 

edd

Somn
Stiu ca sunt unele fire FC low memory cu ceva silicon in componenta sau doar coating
Vrajeli am avut eu si acu le-am dat jos pun mono,toate au memorie plm iar descrierea fata de realitate e fix pix.....asta daca nu vrei unu subtire de 5lb :) .....o sa scriu despre cele folosite mai incolo ca trebuie sa fac si poze,au aparut mono mult mai performante fata de vechile mono,doua le-am folosit si sunt multumit.....astept sa imi ajunga acasa 2 de astea mai noi sa vad cat au mintit sau nu, ca si la celelalte :)

Crezi că ar fi mai ok, ceva fluorocarbon dpdv al gheții formate, pentru jig?
FC tot asa face gheata pe primele 2 inele doar ca se scutura mai repede decat un textil mai gros si nu patesti ca in poza de mai sus,daca mai pescuiesti si la distanta sa vezi tepe intarziate :) si o elasticitate (seaguar)... singurul textil care nu a facut figuri a fost castaway dar era nou si subtire cand l-am probat iarna,defapt asta as si recomanda un textil subtire.....eu asa am facut :) iar pe langa sa probez mono.
 
Sus