Cel mai bun fir de iarna?

edd

Somn
Sunset amnezia este un fir ptr monturi si inaintas folosit la crap,este cunoscut mai mult datorita monturi specifice https://www.crapmania.ro/articole/tehnica/cum-se-face-corect-montura-rigida-39855 la 6lb este de 0,23mm ceea ce mi se pare foarte putin raportat la diametru pentru ce se gaseste in magazin la ora actuala ca si fire pentru rapitori.
orka nu cred ca este un incovenient daca il folosesti la spinning,dar nu este ce caut eu...mai tarziu ajunge firul si ii fac si o proba....
 

edd

Somn


Asa cum ma asteptam,Varivas Kurodai este ce trebuie,daca la inceput mi-am facut griji atunci cand l-am pus pe tambur ca este prea batos si avea memorie,a sarit de pe tambur aiurea cum fac de obicei florocarbon dar cand a vazut apa dupa al doilea lanseu sa linistit asa cum trebuie,se simte bine jigul si se lanseaza bine,cu cativa metri mai putin decat cel textil de 0,08,elogatia foarte foarte mica nici nu zici ca este mono.
Daiwa Shinobi e belea la pret si cum il simt,mult mai moale decat Varivas,memorie mica,lanseuri bune,nu l-am luat pentru jig dar se arunca bine,elogatie buna dar nu ca si Stroft.....
Despre celelalte am sa vorbesc in topicul cu fire.
 

edd

Somn
Varivas Kurodai se fabrica doar in trei diametre 0,235-4kg,0,260-6kg,0,285-8kg ar fi fost bine sa scrie pe role dar asa este la japonezi,l-am luat si in ideea de a pescui la avat cu el nu doar la jig,acum ramane sa vad daca am ales bine sau nu. http://www.varivas.co.jp/en/Product/searchgroup/name:Kurodai+Special/type:/view3:2/id:4263

Nu mai scriu in alta parte ca nu se mai intelege nimic,scriu aici si de fluorocarbon,m-am luat dupa specificatii cand am ales cele doua de la Varivas Vanguard si Dead or Alive,ambele de 6lb-0,205mm,specificatile erau asa:

Varivas Vanguard Fluorocarbon este antidotul împotriva rasucirii si a formarii nodurilor si încalcelilor nedorite. A fost conceput special ca un fir de competitie pentru pecuitul bass-ului cu naluci artificiale sau jigging. Este un fluorocarbon greu, scufundator care nu afecteaza evolutia nalucii. Diametrele disponibile fiind recomandate atat pentru casting cat si pentru spinning.
Caracteristicile acestui fir fluorocarbon sunt: elasticitate redusa si sensibilitate ridicata pentru pescuitul unde contactul cu naluca si pestele este extrem de important, suplete, absenta memoriei si a torsiunii, rezistenta exceptionala la nod cat si rezistenta extrema la abraziune.
Conform proprietatii fluorocarbonului, firul se evidentiaza si prin gradul maxim de invizibilitate în mediul acvatic.

Varivas Dead or Alive este complectat dupa doi ani de teste cu un fir fluorocarbon de calitate superioara special conceput pentru pescuitul cu naluci artificiale si jigging. Pe parculsul testelor au fost inbunatatite caracteristicile mecanice a firului, elasticitate redusa si sensibilitate ridicata pentru pescuitul unde contactul cu naluca si pestele este extrem de important.
Lipsa de memorie si supletea extraordinara sunt de asemenea doua caracteristici importante ale acestui fir, permitand lansari mai lungi si mai precise. Aceste calitati, împreuna cu rezistenta superioara la abraziune, rezistenta mare la nod si gradul maxim de invizibilitate chiar si in apele foarte limpezi fac ca acest fir sa fie un produs de top ce îi lipsesc compromisurile indiferent de tipul de utilizare a acestuia.
Firul vine cu un marcaj la jumatatea rolei pentru a putea fi impartit usor si utilizat pe doua tambururi de mulineta.

Daca vorbim de lipsa de memorie ne luam teapa,amandoua fac acelasi lucru,sa sara spire de pe tambur cand iti este lumea mai draga,de noi zici ca au pa draku in ele,lucrul asta m-a costat,am pierdut o gramada de naluci doar pentru treaba asta,ultima data am avut o frumusete de peruca.
Daca vorbim de rezistenta la nod si abraziune acolo lucrurile stau cum zice producatorul,dar nu va asteptati sa tina ca un textil,oricum este mai bun decat un mono clasic ce il gasim la pret mai ieftin.
Daca vorbin de antirasucire cum se pomenea la Vanguar iti iei teapa,se rasucea rau dar partea buna este ca daca foloseai voblere si nu rotative avea tendinta de a se autorasuci inapoi ,atunci am folosit lanseta mai lunga sa vad daca este posibil acest lucru.

Cam asta este,in schimb cele doua de jos jos palariaLight Game galben 2,5lb-0,13mm trei sezoane am pescuit la pastrav si inca mai tinea nu asa ca la inceput dar destul cat sa poti pescui,cel din dreapta Light Game Mebaru 5lb-0,16mm la fel bun dar aici ma deranja faptul ca nu il mai vedeam si asa am ajuns la cel din stanga care mi-a depasit asteptarile,pescuiam cu el si anul acesta dar s-a scurtat si este bine sa mai iei si ce este nou aparut pe piata

Anul acesta nemaiavand cum sa cumpar cel galben(a fost scos din uz si cel de pe piata avea deja vechimea celui folosit si nu am riscat) am zis sa incerc si mono imbunatatit si am ajuns la cele doua de jos.Initial am incercat un Super Trout Advance VEP 3lb-0,136mm si mi s-a parut mai slab decat cel galben asa ca mi-am luat modelul nou Varivas Super Trout Advance Sight Edition 4lb-016mm si Yamatoyo Fighter Keiru 4lb-0,148mmAmbele sunt bune,o idee rezista mai bine la nod Keiru dar este si un pic mai sarmos decat Advance si ii trebuie vreo trei lanseuri sa isi revina,ambele nu se rasucesc pescuind numai la rotativa in timpul anului expectand perioada de prohibitie cand le bag pe crankuri mici la clean.
 

edd

Somn
Scuze carbocalm acum am vazut ca nu am in text fraza cu "am luat cel mai subtire"adica 0,23mm
orka ca tot am vorbit de fire folosite si la alt fel de pescuit, in trecut foloseam un mono sinking cum ai spune acum un coated dar cu elogatie mult mai mare decat ce este pe piata acum,am dat cu el si iarna si vara si a fost bun in lipsa de altceva,asta ca si o complectare ca nu conteaza cu ce dai daca iti place un produs si folosesti doar acela ani la randul si exista o continuitatea a lui pe piata.

 
Sus