Cele mai bune naluci in pescuitul bass-ului

Claudiu

Administrator
Membru personal
Am creat o sectiune speciala pentru Bass deoarece intradevar pescuitul bass-ului a prins de ceva timp si in Romania si se va dezvolta cu siguranta in viitor. La nivel mondial cred ca este cea mai iubita specie cu cei mai multi adepti, asadar, pentru cei cu experienta, ce naluci recomandati la bass? La ce ati avut rezultate?

AlexH

Moderator
Membru personal
Ai deschis cutia Pandorei!bucuriemare
Revin maine cu cateva din cele care mi-au adus mie rezultate.

Okama

Somon
Elocvent:
CCC5B0AD-4C35-45A8-9D07-5EDD72CF537B.jpeg

Naluci, montura diverse.
Pe primul loc, evident Smith Vivid...

kingofbeasts

Rod Builder
N-as putea zice care-s cele mai bune naluci dar cele care-ti ofera partide de neuitat sunt cu siguranta cele topwater si in special broastele . Dintre broaste , alea negre merg cel mai bine si dintre ele alea care au franjuri rosii la picioare . Pentru mine cele de la Spro au fost castigatoare dar pe continentul asta fiecare pescar are modelul lui favorit functie de zona si de stil.
Cea mai buna pe anul trecut ramane si la mine un fel de vierme , Fat slammer de la X-Zone, care imita oarecum si-un racusor (mai ales culoarea roadkill perch).
Sa nu uitati de rattlinguri la bass si dintre ele mie Rapala Rippin Rap de 5 cm mi-a mers de minune.

Okama văd că margelutele de sticla din imagine sunt de culoare roșie însa am văzut în alte imagini postate de tine și albastre.Poti să-mi explici te rog care-i treaba?

Okama

Somon
Okama văd că margelutele de sticla din imagine sunt de culoare roșie însa am văzut în alte imagini postate de tine și albastre.Poti să-mi explici te rog care-i treaba?
Albastre nu, probabil transparente si sa se fi vazut albastru din cauza fundalului.
E montura clasica texas. O folosesc cand cu bila cand fara (bila mai mare sau mai mica), tungsten sau plumb, functie de cat de tare vreau zgomotul (sau de cum gasesc tungsten). Culoarea e functie de turbulenta apei. 70% din cazuri nu folosesc bila de sticla.
Foarte important este opritorul de pe fir, intrucat leaderul e de 15-20cm si bulletul risca sa rupa fg ul.
Leaderul e important fiindca au gura abraziva (dintisori ca la somn) si la o contra mai tare se poate rupe textilul, pe care il mai roade si miscarea plumbului. Cand leg direct carligul si nu folosesc bila pun opritor si in spatele plumbului. Am patit sa se roada si fluorcarbonul din cauza plumbului.

S

Silviu

Guest
Am creat o sectiune speciala pentru Bass deoarece intradevar pescuitul bass-ului a prins de ceva timp si in Romania si se va dezvolta cu siguranta in viitor. La nivel mondial cred ca este cea mai iubita specie cu cei mai multi adepti, asadar, pentru cei cu experienta, ce naluci recomandati la bass? La ce ati avut rezultate?
Si tu Brutus? amaaaazed Ma asteptam sa se deschida subiectul asta dar am fost surprins ca tu ai facut-o.

Claudiu

Administrator
Membru personal
Pai pentru ca din ce in ce mai multi colegi pescuiesc bass, ba chiar i-a prins febra si fac si vizite in alte tari pentru asta. A fost deschis subiectul la recomandarea lui Carol. Pe mine inca nu ma roade asa mult specia asta... INCA!

A. Pavel

Stiuca
Personal, poate ca voi pescui aceasta specie numai daca o sa ajunga si in apele Oltului. Sau poate daca se va infiinta vreo balta privata in apropiere de mine - ceea ce nu prea cred. In zona asta, privatul functioneaza numai pe perioada prohibitiei. Am vazut ca avem colegi care au mers pana in Ungaria sa pescuiasca la bass. Eu as merge pana in Ungaria, sa fac un sejur de o saptamana de pescuit la rapitor pe Balaton. Dar, fiecare cu placerile lui.

Espasia

Somn
Pana acum am avut........doar o partidă dă bass. Impreună cu colegii si prietenii, Wurger , Okama , si alex.b . Mirobolantă ieșire. De vreo 2....3 ore. Noroc cu lanseta lui Okama si spinnerbait-ul lui wurger. Deci concluziile mele sunt......neconcludente. :):):)
Spinnerbait colorat, si cel curoșu cu un trailer vezuliu cu glitter sau firetiger dar si cu shad colorat. Adica ce se spune sa dai cu orătănii de culoare “pământoasă” nu s-au respectat. Atunci. Poate o fi fost o exceptie.gandesccccamaaaazed

Dar pun si eu aici, ptr completarea cu ......excepții

Văz eu mai departe. bucuriemare. Vă dăm de știre. Negreșit.naughty

Enjoy

D64B417B-4E50-403F-95EE-6EA1CF7E98D7.jpeg

FA467E77-5CC5-493A-80B5-836DCDC182C4.jpeg
1975E1CF-A709-495C-8FB6-B8D23675483F.jpeg

Okama

Somon
Părerea mea ca Okama este tartorul basilor.
Practic, din Boteni la Almaraz, nu ii scapă nici un bass.
Ai dat, de m-ai julit.
Consensul peste ocean e ca cea mai prinzatoare naluca de bass este Senko-ul montat whacky rig (Gary Yamamoto a facut milioane de dolari din vanzarea acestor naluci). Prinde tot anul, pe orice apa si bassi de toate dimensiunile. thumbsuuuup
E buna senko si la salau(de asta am si pus in foto), dar e o mare problema cu montajul pe whacky rig: pe langa faptul ca te agati in orice, din doua trei contre sau max doi pesti ramai fara naluca. Foarte enervant. Se poate monta si gen texas, au cei de la yamamoto niste carlige cv mai speciale.

anem

Stiuca
Nu am prins nu stiu cati bassi si nici nu ma pasioneaza prea mult pescuitul lui. In putinele si scurtele iesiri facute in cautarea lui la mine au functionat doua chestii cam de fiecare data.

• Niste aratari numite Bug Ants de la Ecogear. Exclusiv cele rosii chiar daca am incercat si alte culori. Am prins pe diferite tipuri de recuperare.
  • Niste vibe-uri ce mi le faceam eu de 7cm in culori aprinse pe care la “loveam” de bolovanii de pe fund prin niste miscari destul de scurte si agresive.

Am incercat mai multe minuni de la cranck-uri la minnow-uri, viermi si shad-uri, oscilante sau spinnerbait-uri … nu au vrut nimic altceva pe singurul lac pe care ii pescuiam.

Alti pescari cu care m-am intalnit pe acolo il cautau aproape exclusiv cu niste viermi de vreo 10cm lungime … dar toti carora le spuneam ca basi mei mergeau ca nimic in 2kg se uitau suspicios la mine si imi spuneau ca ei prind doar chestii de maxim 200 de grame.

Espasia

Somn
Totuși și ei au un magazin, care vinde articole de pescuit, în spate.
Magazin spui? E cat un mall. amaaaazedbucuriemare

Americanii au mii de astfel de site-uri, review-uri, workshop-uri, team building-uri pe tema asta. Dar ganditi-va ca USA este mai mare decat UE. Iar acolo pescuitul la Bass, este un must-do-it.
Cultura bass-ului este imensa. Cum la nordici (suedia, finlanda) se merepe știucă, si biban. Eu asa am “simțit”.

Asa ca despre ce vorbim?

Ptr urmatoarea partidă, in asistența profesorului mai sus mentionat si a prietenului nostru , prezent pe forum, voi incerca mai multe giugele, de toate neamurile si calibrele, si va fac apoi o prezentaciune. Frate cu asta am prins, cu asta nu. Nu ma crezi? Uite poza. Ca la poliție. nananaroflmaoooroflmaoooroflmaoooroflmaooo.
Sa nu vorbesc avioane.
Păi nu? Păi cum.

Ultima editare:

Wurger

Somn
Avand in vedere conditiile restrictive in care am pescuit, ar fi prematur sa spun ca stiu ce merge la bass. In plus americanii si japonezii au studiat problema pe toate partile.
Naluci bune se gasesc la noi. Au fost adaptate pt alte specii. Sunt convins ca vor aduce si pt bass de acum incolo.
Ideea e ca e usor sa devi dependent de pescuitul la bass pentru ca e un peste care intruneste cel putin 3 specii de la noi: il țăcăni ca pe șalău și dă ciocane (zic unii), face ca stiuca dupa ce il prinzi si e la fel de curajos cand ataca, la vedere si din lateral cu volta, si pe aia mici ii alegi ca pe bibani, la nervi.
Cand va deveni mai popular probabil ca va putea fi accesat si cu alte naluci si atunci intra in functiune (se justifica) si sculele aferente stilurilor si atunci ......SĂ TE ȚII !

alex.b

Stiuca
Trebuia sa scriu si eu aici, insa m am tot gandit cum sa incep....pai e simplu....nu degeaba exista asa o piata mare pentru astfel de pescuit, te prinde repede, e spectaculos. Cand am fost cu baietii am prins foarte bine pe spinnerbait si gume, insa am vrut musai sa dau la topwater, Wurger stie mai bine. Chiar daca nu am prins la fel de mult a fost spectacol! Desi nu era timpul potrivit, m am incapatanat sa dau cu broaste si am reusit sa am cateva atacuri si cativa pesti. Va las si voua cateva imagini surpinse ! Atentie .....poate da dependenta:D

Sus