Ca sa recomanzi naluci bune ptr bass, hmm complicat , sa recomanzi tip de naluci si tehnici in functie de conditii (temperatura, anotimp, vizibilitate, anotimp in care depun alti pesti mici etc etc ) devine mai simplu

) Pescuiesc la bass din 2004 de cand l-am descoperit ptr prima oara in Spania in lacul Banyoles, in tot acest timp am invatat un cateva lucruri importante :
Bass ul este, ptr mine personal , este cel mai inteligent peste de apa dulce, de multe ori mi s-a intamplat sa merg cu o naluca 2-3 zile la rand , sa prind , si a 4a zi sa nu mai prind nimic pana nu am schimbat ceva
Ca majoritatea pestilor rapitori migratia lui este influentata de temperatura apei si totusi(cum mi s-a intamplat in acest weekend) daca urmareste ceva , de ex ca depune pan fish ul(bibanei, crappie, bluegills sau inclusiv cand naparlesc racii nu il deranjeaza sa urce in apa mult mai calda sau mai tulbure decat i-ar conveni lui in conditii normale
Si nu in ultimul rand nu exista naluca castigatoare, exista doar tehnica adecvata , naluca corecta, dar cel mai important aspect prezentarea , eu cred cu tarie ca modul in care prezinti naluca este cheia succesului.
Mai jos las cateva poze din weekend ul trecut, o partida de pescuit in care pestii tinta au fost crappie si bluegil, ptr ca sambata asta am un concurs, dar cum bass ul la fel ca mine stia crappie depun si stia exact unde si cum(apa maxim de 1 mt si portiunea cu apa tulbure din lac) am prins cativa bassi mari (8) , naluca si echipamentul

) evident , echipament ul si ligh, iar naluca un tub de 3 cm culoare chatreuse cu puncte negre care imita ptr ei,cred eu, niste crappie ft mici .