Cele mai bune oscilante (linguri) pentru stiuca - un fel de top al preferintelor

D

Deleted member 13

Guest
Salutare . Ideea colegului adiwolf cred eu ca este excelenta asa ca ...hai sa vedem first :

O sa fac precizarea ca oscilantele "mele" le consider in aceasta ordine doar pentru balti !Deci:

1.Dolinger Gipo (9 si 11 g) ;
2.Irlandeza Gipo (13 g);
3.Dr.Pike - TV Lures (10, 11, 13 g) ;
4.Tzac Arrow (10 g) ;
5.Kussamo Rasanen ;

Voi ?nnnoroc

Claudiu

Administrator
Membru personal
Strict pentru Olt, folosesc in ordinea urmatoare:
1. Kuusamo Rasanen (din 2017 si la https://spinningshop.ro/collections/kuusamo)
2. Kuusamo Professor 3 bead
3. Irlandeza
4. Dolinger Gipo.
Daca ar fi sa recomand o lingura de stiuca buna cam peste tot, aceea ar fi irlandeza, dar pentru apele in care pescuiesc eu Kuusamo Rasanen a dat rezultate mult peste toate si asta in partide in care pe restul oscilantelor am insistat. Spre exemplu acum 3 ani pe Olt am avut un maraton de 5 zile consecutive in acelasi loc unde doar aceasta oscilanta a prins.

C

Calin

Guest
pentru Kuusamo Rasanen este un site in ro de unde poate cumpara ?

B

Belenyessy Sandor

Guest
Preferintele mele:
1. Berti Doli Gigant
2. Berti Linx nr2
3. Gipo Dolinger 9 gr
4. Rublex Orkla
5. Irlandeza

Preferintele mele:
1. Berti Doli Gigant
2. Berti Linx nr2
3. Gipo Dolinger 9 gr
4. Rublex Orkla
5. Irlandeza
Sau ale cumatrei ?

Eu am cateva de la Hakuyo si de la Dara Killer ... sunt pozate si pe facebook : teodor-ioan staicu ...

Sambata poate merg cu un vecin la cetatea Istria la o stucareala .....

Ultima editare de un moderator:
G

gyrgy

Guest
Urmatorul clasament, strict pentru Delta si cateva balti din jurul Bucurestiului:
1. Dolinger Misu (Arrrow) - 11 si 13 g.
2. Irlandeza (Dara Killer) - 13 g.
3. Irlandeza (Rublex) - 9 g.
4. Kuusamo Rasanen - 14 g.
5. Rapala Antibradis (8 cm/16 g)...bineinteles, culoare FT si ar ma fi, dar cu astea am prins cel mai bine.

kingofbeasts

Rod Builder
1. Frunza Misu 11g argintata
2. Dolinger Misu 11g argintata
2. Mepps Syclops nr.3 argintata
3. Zack Cati 11g?(tre' sa verific) argintata/aurita
4. Irlandeza Gipo 13-16g modelul vechi (ca tot ii place lui Claudiu expresia asta :p)
5. Dolinger Gipo 16g (modelul vechi)-asta mergea bine la stiuci batrane
pozitiile 4-5 erau un argintiu-galbui (semi coclit )

Niciodata sa nu lapadati oscilantele .... cautati lana de inox si fracati-le bine, capata un luciu frumos .... mie mi-a dat un prieten lana dasta de inox , este un span fin din inox, banuiesc ca in urma prelucrarii prin aschiere al metalului a rezultat aceasta lana, span....
Cine mai stie solutii de lustruit lingurile sa spuna ca poate mai invatam ceva ... omul cat traieste, invata !!!! Stima !!!

G

George1985

Guest
Uneori oscilante nu trebuie lustruite...Ele trebuie sa prinda pesti nu pescari!thumbsuuuup

De acord!
Le las sa rugineasca putin sau sa se matuiasca...am impresia ca imita mai bine un pestisor "lovit".
N-am un top, dar prefer oscilantele usoare, pt stiuca, pana in 12gr.

oldheinz

Biban
Niciodata sa nu lapadati oscilantele .... cautati lana de inox si fracati-le bine, capata un luciu frumos .... mie mi-a dat un prieten lana dasta de inox , este un span fin din inox, banuiesc ca in urma prelucrarii prin aschiere al metalului a rezultat aceasta lana, span....
Cine mai stie solutii de lustruit lingurile sa spuna ca poate mai invatam ceva ... omul cat traieste, invata !!!! Stima !!!
Solutie de curatat metale produs Sano. Se umezeste subiectul, se aplica pasta, se lasa sa se usuce, se sterge cu umed, blitz nu alta. Dar asa cum spune colegul,parca tot la alea puscate...

De curand mi-am cumparat pt trusa : Berti Linx nr 2 12 gr nickel
Berti Versus nr 1 10 gr nickel
Dara Killer Doli 11 gr Argintata
Dara Killer Painica 12 gr Bicolora - Argintata si Aurie

iar in total am de firma sa zic asa : Berti Linx nr 2 12 gr nickel
Berti Versus nr 1 10 gr nickel
Dara Killer Doli 11 gr Argintata
Dara Killer Painica 12 gr Bicolora - Argintata si Aurie
Dara Killer Atom 11 gr Argintata
Dara Killer 11 gr cu solzi Argintata

Rotative :
Cormoran BULLET Silver/Black dots Nr.3/7 gr
Cormoran AT Silver Nr.3/7,5g
Cormoran AT Silver-Red Dots Nr.2/4,5g
Mepps Lusox, marimea 3, Silver, 7.5gr

Astea sunt mai bune in rest "chinezarii" ....

kingofbeasts

Rod Builder
As vrea sa cumpar si eu niste oscilante TV Lure, de unde mai pot gasi, aveti idee?
Numai daca gasesti de ocazie pe undeva altfel nu prea cred sa ai sanse . Am tot vazut multe intrebari de genul asta in ultimii ani si pe rapitori si nu stiu sa fi venit cineva cu o rezolvare altfel decat de ocazie pe la cei ce le-au luat la vremea lor si acum nu le folosesc.
Oricum, sunt si alte linguri bune mai important e insa sa dai de stiuci ;)

Claudiu

Administrator
Membru personal
Bineinteles ca sunt linguri mult mai bune, dupa mine nu cred ca poate bate kuusamo, dar stii vorba aia... Sa fie?! roflmaooo

Sus