Despre lingurile Williams wabbler poate să zică cineva câteva cuvinte?
Pentru mine sunt necunoscute.
Nu am pescuit cu ele și -mi par și cam scumpe .
Williams e producator de traditie din Canada. Modelul lor cel mai cunoscut e Wabbler-ul, dar si Flasher pare promitator. Nippigon cred ca merge la pastrav. Cu cel din urma nu am pescuit, insa cu Wabbler-ul de 14 g (si mai putin cu Wabbler lite, cred ca 10 g) am pescuit cu succes anul trecut in Delta. Bine, succes raportat la ce s-a putut anul trecut, adica vreo cateva marlite pana in kil jumate si mai mici de kil. Sunt bine echilibrate, au o oscilatie medie si sclipiri foarte puternice. Pot fi recuperate si in primii 50 cm de apa spre suprafata, deci se preteaza si la pescuitul in zone cu acoperire cu vegetatie, dar cu o recuperare mai rapida. Wabbler lite sunt dedicate pescuitului de suprafata, insa se lanseaza mai greu, iar de ai si vant, te cam limiteaza. Finisajele sunt de calitate, argintarea la fel, sunt si lacuite (sau cel putin asa par), asa ca ar trebui sa te tina o viata una. Eu doar anul trecut mi am luat. Aveam de mult in plan sa-mi comand din state, dar vazand ca le-au adus la BF cu pret comparabil, am spart banca acolo. Pretul nu e mare. Eu le incadrez in aceeasi categorie cu Rasanen de la Kuusamo. Nu dai gres cu ele!
Cat despre Gipo,
oane, da,si eu am si am pescuit cu ele, chiar am prins la migdala de 9 g pe Bega, prin 2001-2002. Nu are sens insa discutia de mai sus, fiecare pescar atribuie nalucii puteri pe baza increderii in ea. Daca unii pescuiesc preponderent cu modele de la Gipo, inseamna ca e naluca lor favorita. Nu inseamna ca e universal valabil ca e cea mai buna. Anul trecut m-am intalnit in Delta cu doi pescari cu vechime, pt unul din ei Gipo Doli era ză best, acum cand ai posibilitatea sa iti iei Williams, Eppinger, Rublex, Kuusamo, Johnson, Lake Clear, Lucky Strike, Abu, Luhr Jehnsen, Bette, Blue Fox, Mepps samd. Deci cei care au Gipo in top, dpmdv, nu repeta ca papagalii dupa altii ca asa e trendul sa zici de Gipo, ci in ele au mai multa incredere. Dar daca vrei sugestii de alte linguri, vezi mai sus insiruirea de producatori, nu vei da gres cu nici una din lingurile lor. Si nota bene, majoritatea sunt producatori vechi, de traditie, mult mai vechi decat Gipo, deci ancorarea in prezent si actualitatea se refera doar la accesibilitatea lor pt pescarul roman. Daca vrei Gipo, ia Dara Killer, folosesc matritele vechi facute pentru Giusca, ei le-or cumparat