Cele mai bune rotative pentru stiuca.

A

Albuletu Alexandru

Guest
Si pentru mine rotativele cele mai prinzatoare au fost meppsurile: aglia si lussox, marimea 3"

Plus ca prima stiuca din viata mea a fost luata pe rotativa, asa ca aceasta naluca imi provoaca amintiri placute, chiar daca in ulmii ani nu am mai folosit-o aproape deloc!

Ultima editare de un moderator:

Okama

Somon
Aglia 3 si 4 Vibrax si diverse nr 2 de clean. Senzatii interesante cu cate o cucoana de 2 kg la mono de 0.18 fara struna.
In general consider rotativa o naluca foarte versatila, care poate acoperi o plaja larga de adancimi. De la topwater si zig-zaguri in ocolirea bradusului, pana la razant cu fundul apei 2-3m, cu mici ruperi de ritm date de cate o structura mai inaltata sau de cate un prag, pe unde pandeste cumatra. Nu este obligatorie o recuperare liniara, se pot aplica recuperari foarte rapide de 1-2m apoi revenirea la ritmul initial. Am inregistrat foarte multe atacuri la schimbarile de ritm/directie.
Rotativa nu imi lipseste niciodata la stiuca si in general da roade atunci cand cumatra face mutre la voblere, linguri sau plastice.
Mai jos cateva de septembrie:
image.jpeg

6 kg
image.jpeg

4kg
image.jpeg

Si 2 kg.
Evident la rotativa

I

ilie

Guest
Al
Aglia 3 si 4 Vibrax si diverse nr 2 de clean. Senzatii interesante cu cate o cucoana de 2 kg la mono de 0.18 fara struna.
In general consider rotativa o naluca foarte versatila, care poate acoperi o plaja larga de adancimi. De la topwater si zig-zaguri in ocolirea bradusului, pana la razant cu fundul apei 2-3m, cu mici ruperi de ritm date de cate o structura mai inaltata sau de cate un prag, pe unde pandeste cumatra. Nu este obligatorie o recuperare liniara, se pot aplica recuperari foarte rapide de 1-2m apoi revenirea la ritmul initial. Am inregistrat foarte multe atacuri la schimbarile de ritm/directie.
Rotativa nu imi lipseste niciodata la stiuca si in general da roade atunci cand cumatra face mutre la voblere, linguri sau plastice.
Mai jos cateva de septembrie:Vezi atașament 3791
6 kg
Vezi atașament 3793
4kg
Vezi atașament 3794
Si 2 kg.
Evident la rotativa
Ale naibii,toate pipa "Lucky Strike" :)

G

George1985

Guest
Nu stiu daca tine orice vopsea o perioada mai lunga de timp.

Costi

Stiuca
Nu am mai dat cu rotativa de ani buni.. insa in trecut cand mai foloseam asa ceva, la stiuca am prins bine cu Mepps Lusox. Am mai luat cu Mepps Elix (model ce nu se mai fabrica, cu paleta inline, mi se pareau mult mai ok ca actualele XD) si cu Vibrax. Sunt momente cand rotativa poate fi o solutie chiar ok la stiuca.. si nu numai... insa din pacate, piticii mei nu le mai agreaza :D

Luigi

Somn
Salut.
Mepps Aglia nr.3 e pentru mine naluca universala si "atotprinzatoare"! Nu concep sa merg la rapitor fara ea in trusa. Experientza mea redusa e clara: naluca asta este pentru mine naluca de reactie rapida, adica daca vad stiuca, bibanul, pastravul pun rapid Meppu si treaba e rezolvata. 99%! M-am convins anul trecut la pastrav, e belea, de stiuca nu mai vorbesc, ca lunetistii... Culmea ca am incercat si alte rotative in situatia asta, Mepp e pur si simplu mai bun. Repet, cind vad pestele...gofishing

Luigi

Somn
Mie.mi spunea cineva, ca daca vad eu pestele inseamna ca m.a vazut si el pe mine si pot sa plec linistit.
Cu Aglia m.am convins si eu.
La pastrav nu e chiar asa, depinde cit de aproape il vezi. Eu zic ca daca vezi saritura si reusesti sa dai pe aproape, il iei cam la orice. In schimb daca vezi cârdul de pastravi nu-i musai sa si atace vreunul, aici ai sansele cele mai mari cu Meps, asta se roteste "instant" la contactul cu apa si pur si simplu nu-i rezista pastravii. Pe râuri e si mai si, acolo chiar face legea.( dintr-un cârd de pastravi pe lac nu prind mai mult de unul, de abia dupa jumate de ora se linistesc ceilalti, cica ala prins emite niste feromoni sau asa ceva "de frica", ceilalti simt si sunt in alerta...)
La biban la fel, daca lansez pe unde ataca vreunul, musai pune botul. Stiuca nu am prins lansind Mepu in "atac", desi am incercat, in schimb am prins mai multe noaptea, vazindu-le in raza lanternei in apa. Noaptea nu reactionau nici la lumina nici la miscarea de pe mal, stateau inerte pe la mal. Singura dracie ce le scotea din inertie era... stiti voi. Am incercat initial cu linguri, nici o sansa. La Mep no.3 am prins pina si o mârlitza cit stiloul.
In schimb ziua la stiuca ai dreptate, ne vede ea mai repede. Dar ceva imi sopteste ca dac ar avea de ales, tot un Mep ar excita-o mai repede...

adiwolf

Moderator
Membru personal
La pastrav nu e chiar asa, depinde cit de aproape il vezi. Eu zic ca daca vezi saritura si reusesti sa dai pe aproape, il iei cam la orice.

anul trecut la intalnirea noastra de la Bradisor, pe la pranz a inceput o ploaia din aia de munte si odata cu ea pastravii parca au innebunit, ziceai ca sunt delfini
binenteles ca nu am rezistat tentatiei si am intrat pe apa, pescuind pe o ploaie torentiala timp de 2 ore, din barca.
sareau pastravii in jurul meu de nu mai stiam unde sa arunc naluca dar.............nu am reusit sa determin nici macar un atac, desi am dat cu naluci consacrate dar si cu altele
a fost cea mai frustranta partida de pescuit la pastrav, asa ca afirmatia ta nu este universal valabila

Espasia

Somn
a fost cea mai frustranta partida de pescuit la pastrav, asa ca afirmatia ta nu este universal valabila

zimbetttzimbetttzimbettt

Asa este, era frustrant. Pentru noi, adica, care ne uitam de pe terasa acoperita, la AdiWolf.
Si ne "faceam" procese de constiinta, caci AdiWolf sta saracul in ploaie si frig, si noi ca belferii, cu cafele, rom, berici si alte alea, alea.
Si ziceam: Bai, asta nu mai este nebun, deja este pasionat pana in sufletul sufletului. Dar nici nu prea vedeam "delfinii".

Da noi, chibițam in barbă, si ne pregateam replicile de seară. Ai vazut? Te-ai udat si dejaba. Dar si daca prinda ceva peștoci, ne blestemam adânc. S I G U R.

PS. AdiWolf, stii ca glumesc, dar aceasta postare mi-a adus aminte, ce fain a fost. Super fain. Abia astept etapa de anul acesta.

Putinele stiuci prinse au intrat pe:
1) Mepps Aglia nr. 3 si 4
2) Oscilante de 5-7 cm
3) Mepps Aglia nr. 2
20171110_144953.jpg

Stiucoasele au preferat lingurile care aveau ceva rosu.

Cele 3 oscilante din dreapta jos sunt primite; au fost folosite cu peste 50 ani in urma, pescarul ar fi avut astazi 90-95 ani.
Presupun ca au prins ceva, la vremea lor.

DSCN2441.JPG

Putinele stiuci prinse au intrat pe:
1) Mepps Aglia nr. 3 si 4
2) Oscilante de 5-7 cm
3) Mepps Aglia nr. 2Vezi atașament 11548
Stiucoasele au preferat lingurile care aveau ceva rosu.

Cele 3 oscilante din dreapta jos sunt primite; au fost folosite cu peste 50 ani in urma, pescarul ar fi avut astazi 90-95 ani.
Presupun ca au prins ceva, la vremea lor.

Vezi atașament 11549
Ultima jos din dreapta ii un Abu Garcia Toby sau vreo copie facuta de rusi

Sus