Cheburaska Rig

adiwolf

Moderator
Membru personal
fiindca vad ca sunt destui care se plictisesc acuma de sarbatori, m-am decis sa deschid acest subiect si sa intreb pe cei care pescuiesc cu aceasta montura cum fac sa evite invartirea nalucii?!!
mai precis, am intalnit destul de frecvent fenomenul de invartire a gumei montata in acest fel, adica ancora dubla si plumb articulat, dar am patito si cu carlig simplu si plumb articulat.
asadar, cum faceti sa nu se invarta cand recuperati? sa lucreze normal si cat mai natural, mai apropiat de "naturaletea" jigului normal?!!

AlexH

Moderator
Membru personal
Eu nu am folosit prea des aceasta montura, mai mult in toamna asta, in cateva partide. Ce pot sa-ti spun ca nu am observat ca s-ar invarti naluca, dar nici nu m-am uitat expres dupa asta. Pe viitor o sa fiu atent.
Ca idee am folosit carlige offset normale si tip worm, iar ca plumbi cei de la colegul Cipi TM (de la 3 la 14gr). Gumele erau de offset.

adiwolf

Moderator
Membru personal
nu ma refer la monturile offset
vorbesc strict de monturile cu ancore duble sau carlig drept tip worm ce ies din shad la montaj

Cipi TM

Salau
IMG_20181225_182643-1.jpg

Espasia

Somn
Fratilor, io nu înțeleg ce vreți. Da deloc. Io mi-s electrician. Chestiile astea cu teoria fluidelor, cu rasucirea in nu stiu cui in lichid sunt OZN uri . gandesccccamaaaazed

Solutia : Pune frate un butoiaș (antirasucitor), si nu te mai uita la nalucă sa o vezi ca se-nvârte.
Si gata, ai scapat de dilemă.bucuriemarebucuriemarebucuriemare

roflmaoooroflmaoooroflmaoooroflmaooo

adiwolf

Moderator
Membru personal
Cipi TM
Nu se invarte plasticul pe carlig, se invarte montura cu totul
si cea cu ancora dubla la fel

Espasia
solutia ta chiar nu are legatura cu montura

Cipi TM

Salau
Am inteles asta,sarma respectiva are rol si de lest ca sa mute centrul de greutate putin mai jos si astfel sa impiedice rasucirea.

adiwolf

Moderator
Membru personal
4motion

pai cum sa cresc gramajul?!
daca mie imi trebuie sa pescuiesc cu 8-10gr de ce sa fiu obligat sa pescuiesc cu 14--18gr?!
asa este, problema apare pe gramaje mici si gume mari, dar ma gandeam ca poate exista ceva ce nu fac eu bine sau poate ceva ce se poate imbunatatii la montura astfel incat sa se poata pescui corect cu o plaja larga de gramaje

D

Dan Pavalasc

Guest
Folosesc montura din discutie , cu gramaje mari 20, 30, 40 g , se invarte in orice situatie , lanseul nu e asa lung ca la jig , in rest nu vad o problema ca se invarte

Folosesc montura din discutie , cu gramaje mari 20, 30, 40 g , se invarte in orice situatie , lanseul nu e asa lung ca la jig , in rest nu vad o problema ca se invarte
Cred ca adiwolf se referea la invartitul in apă,nu in lanseu.peacefingers
Eu nu am pățit sa mi se invarta năluca in apă,eventual doar sa inoate cu burta in sus,din cauza bilelor cu sarma dreapta.
La bilele cu sarma in unghi,
gumele merg perfect,indiferent de mărime ori gramaj,folosesc doar agrafa,fara vartej.

S

Silviu

Guest
Eu nu am patit niciodata treaba asta si am folosit des cheburashkahabarnamchiar daca pe o apa dai cu 10 grame, daca pui guma mai mare ii trebuie jig mai greu, merita incercat. Daca nu, incercati un texas doar ca ii puneti opritor deasupra mai din scurt

AlexH

Moderator
Membru personal
Am observat ca la gume slim hoochie koochie merge si cu gramaje mici 5 gr fara probleme
In schimb daca folosesc gume mai grasute se rasuceste
Deci exact cum ziceam. Nu e o rezolvare sa folosesti greutati mari cand situatia cere bila cat mai usoara si guma ii mare.

adiwolf

Moderator
Membru personal
doar sa inoate cu burta in sus,din cauza bilelor cu sarma dreapta.
La bilele cu sarma in unghi,
gumele merg perfect,indiferent de mărime ori gramaj

detaliaza putin te rog, care sunt bilele cu sarma dreapta si care in unghi?! defapt, eu am vazut doar cu sarma in unghi, cred.
am si eu matrite de turnat bile din astea, dar ale mele nu sunt interschimbabile si trebuiesc legate de jig prin intermediul unui inel oval - la genul asta nu am avut probleme de invartire !!

Baieti in caz ca nu stiti se roteste in draci de zici ca-i rotativa combinatia de plumb mic si guma mare peste 10cm si nu prea ai ce face decat......sa schimbi modul in care pescuiesti acea guma

pffff..........Durereeee
lumineaza-ne te rog si pe noi, ca se pare ca nu stim si nu ne-am dat seama ce trebuie facut si cum !!!

Sus