Cheburaska Rig

Bila rosie numai stiu de unde o am, le-am luat acum vre-o doi ani de pe net (din tara).
Carligele rosii sunt SavageGear luate de pe Voblere.ro
Eu nu am patit sa se rasuceasca dar nu am pescuit cu bile mai mici de 8gr (pescuiesc pe Mures) si nici nu am prins pana acum salau mai mare de 2 kg.

edd

Somn
@edd

te rog experimenteaza pe gume mai mari, 10cm preferabil si bila de 5gr si spune-mi cum vine prin apa

La intrebarea asta trebuie sa iti raspunzi singur ;) timp de experimente nu mai am doar pentru cel de sus,cand am dispozitia necesara,o fac doar pentru ca vreau sa beau o bere de la Sebastian pe care oricum o beam in vara ;)
Ca sa experimentezi astfel de lucruri trebuie bani destui ptr niste carlige simple si duble de calitate care sa fie potrivite ptr gumele de 10cm,si nu vorbesc de un fel,max 3 din fiecare ca sa fie "oabla treaba" daca s-ar da la bucata si as gasi in magazin diferite carlige si marimi nu ar fi o problema ca maine as face-o,aveam ceva prin lucruri dar nu le mai gasesc sau le-am dat,nu mai tin minte exact pentru ca nu ma interesat prea tare,nu mi-a placut si nu aveam avantaje in folosirea acelei ancore unde pescuiesc eu, am facut destule experimente si am lasat pescuitul pe locul 2 asa ca acum pescuitul este pe primu plan mai ales sa imi dobor niste recorduri care sunt tot mai aproape :)

Singurul avantaj este acela in combinatia de bila si offset cu varful ingropat,exact pentru ce a fost gandita montura,asta o folosesc mai ales cand pescuiesc doar in agataturii,un fel de pescuit extrem printre tufe,copacii,bolovani si mizerie adusa de inundatii,un pescuit care te face sa fi atent si sa iti imbunatatesti tehnica de a prezenta naluca.....

7aOeT2T.jpg

IQ7s2bW.jpg

adiwolf

Moderator
Membru personal
edd
eu nu am nevoie sa fac experimente din astea ca am tot facut. - iti spuneam sa faci tu si sa te convingi pentru ca imi este clar ca nu ai folosit montura asa cum ti-am spus eu, ancora dubla si bila cu gramaj mic.
folosesc montura asta de prea multi ani cand am descoperito intr-un filmulet rusesc despre pescuit.
rusii folosesc aceasta montura in proportie de 90% la pescuitul cu gume - or fi tampiti?! gandescccc
intradevar, pt offset, este ceea ce trebuie dar eu sustin ca si in montura clasica ofera avantaje.
chestia este ca uneori intampin problema acelei rotiri prin apa a monturii si asta ma enerveaza ca nu stiu cum as putea sa o evit la gramaje mai mici
de aici am plecat cu discutia si din cauza asta am deschis acest topic, dar se pare ca sunt muuult mai putini cei care folosesc montura decat mi-am inchipuit eu

D

Deleted member 13

Guest
Invers decat la jig :) Adica strapungi corpul gumei cu inelul dublei si il scoti in...cap .Ma rog , eu asa fac la duble ca doar cu alea dau in monturile de stiuca.Rar oricum.

kingofbeasts

Rod Builder
N-am folosit montura insa, daca e cea prezentata de Sava in clipul de mai sus, e predispusa din start la rotire mai ales cu gume fusiforme. Tendinta de rasucire o da carligul dublu ca greutate asezata prea sus pe guma. Din punctul meu de vedere singurele variante pe care le-ai avea ar fi sa folosesti un antirasucitor inaintea monturii ( aripioara aia de rechin transparenta pe care am prezentat-o pe alt topic) ori sa-i faci gumei chila cu ceva greutate adaugata direct in burta ei.
E doar o parere bazata pe logica, n-am testa-o si nici n-am cum vreo 3 luni de acum incolo.

adiwolf

Moderator
Membru personal
kingofbeasts
s-ar putea sa ai dreptate si iti spun si de ce
eu folosesc montura asta de foarte mult timp, o descoperisem intr-un film la rusi in urma cu ~10 ani, numai ca montura acea avea o anumita particularitate
deoarece pe vremea aia nu existau carlige duble cu tije lunga, rusul meu cresta guma pe burta cam pana la jumatate, introducea tija ancorei prin guma pana in bot si apoi inchidea guma la flacara unei brichete - asa am folosito si eu pana in urma cu ~1an cand am reusit sa cumpar de afara ancore duble, dar cu tije scurta, iar acuma de curand am gasit si au venit deja de la chinezi ancore duble cu tije lunga
in varianta originala cu guma taiata parca nu aveam problema asta de rotire, dar este posibil sa ma insel totusi gandescccc

AlexH

Moderator
Membru personal
Deci pana la urma e vorba ca centrul de greutate e foarte sus si nu se poate alinia ancora dubla perfect pe centrul nalucii incat sa stea in echilibru.
Dupa cum zicea si Adi mai sus ai putea incerca si plumbii in forma triunghiulara de cap de peste.

P.S. voi ati vazut ce arata pe google la imagini cand dati cautare dupa "cheburaska"?Durereeee

edd

Somn
Maimutica aia chiar asa se numeste Cheburashka si cea mai buna prietena a ei este Gena crocodilu :) sunt niste desene animate...cred ca tipul a vrut sa ii inebuneasca pe japo care se dau vant dupa papusi :)

pil jig ring am folosit dar cu plumb para pentru pescuitul la stationar,se da pe dupa crengi si proptesti guma in ele....oricum tehnica de animare merge spre drop shot,mai este o montura de asta se numeste tokyo ring dar este altceva......sarma de 0,8 si plumb culisant strans cu patentul ;)

tokyo_rig_hero.jpg

maxresdefault.jpg

Niste plumbi mai plati sunt cei de jos,dar se poate si altfel ;) ciocanu face treaba asta zimbettt
ceburaska_standup_uvod_-1000x700-1.jpg

https://www.nastrahy.com/jig-heads/...jig-head-cheburashka-standup-redbass-ex-5-pcs

Carol ia uitate la asta si poti uita de aripioare zimbettt si 50centi se gasesc aici: https://claumarpescar.ro/landk-winged-jig-marimea-l-3-gr.html
LAndK-WINGED-JIG-MARIMEA-S-2-GR-550x550.JPG

adiwolf VMC are si ancora dubla Limerick BZ 3X-Long pe voblere dar nu e de acolo ;) am mai vazut din ce am citit si la:

http://www.veniard.com/product1182/section181/veniard-salmon-double-low-water

http://www.powerboats.lv/en/info/izumi-umami-double-hook-2098111799.html

Pariul meu inca sta in picioare ptr cine crede ca jigul sau ancorele produc o schimbare zimbettt

Ultima editare:

adiwolf

Moderator
Membru personal
VMC are si ancora dubla Limerick BZ 3X-Long pe voblere dar nu e de acolo

alea sunt ancore pt..............jucarii
sunt mici ca marime
marimea buna sunt cele 2/0 sau 3/0
nu gasesti in Romania asa ceva

pariu?!!!gandescccc
personal nu fac si nu particip la asa ceva vreodata, dar tu poti sa ti pariul cu tine insuti si demonstreaza ceea ce vrei
vedem noi dupa aceea ce si cum!

edd

Somn
pariu?!!!gandescccc
personal nu fac si nu particip la asa ceva vreodata, dar tu poti sa ti pariul cu tine insuti si demonstreaza ceea ce vrei
vedem noi dupa aceea ce si cum!

Un lucru il stiu sigur nu vb din filme...toate lucrurile care le-am expus le-am probat si demonstrat mie in vremea cand credeam ca o chestie diferita ma poate ajuta in capturarea unui salau....
Da le-am luat metodic pe fiecare,am avut rabdare si timp,am vrut sa scriu intr-o vreme tot dar nu am mai facut-o......fiecare montura este gandita ptr un anumit fel de prezentare si guma....oricat am sucit-o da doar intr-un anumit fel....iar cele din poza cu pariu sunt cele care mi-au dat cele mai multe batai de cap.

Astea doua le-am folosit mai mult pentru ca aveam mai multe, le foloseam si la stationar plus cateva mai scurte de pe irlandeze dar diferite ca si lungime,cele de pe voblere mi-am dat doar cu parerea dar am vazut ceva asemanator intr-un magazin pe dincolo in cutia cu reduceri,aratau ca si ultimele din poza si nu mi-au placut ca nu stateau in lateral la jumatatea gumei si trebuiau bagate pe sus,dar merg bine pe gumele cu sant mare pe burta.

vmc_hook_9900_BZ.jpg

vmc_hook_9902_BZ.jpg

vmc_hook_9920_BN.jpg

https://vmcpeche.com/products/category/double-hooks-3761

A

adi

Guest
O sa innebunim clar...nu ajungeau dilemele referitoare la gume, acu' avem de ales si intre n dracovenii de monturi :)
Nu mi-o luati in nume de rau, apreciez rabdarea si perseverenta de a testa toate alea. Dar personal cred ca si-asa pescuitul zilelor noastre are tendinta sa alunece din zona placerii si relaxarii inspre stres si presiune (aoleu, oare trebuia daiwa aia noua cu 12 rulmenti ca sa simt atacu? oare cu guma cutare prindeam mai bine? sigur imi trebuia lanseta aia ultraspecializata si kaka-rig cu 3.75 grame etc.)...de aia ma limitez la niste jiguri deschise + offseturi + articulate clasice, voie buna si picioare odihnite sa putem bate malurile apelor peacefingers

Sus