Ciuperci

Costi

Stiuca
Azi.. o ciuperca maiv ara, care este protejata. A fost C&R... Su mai bine zis.. pozat si atat...

IMG_20221009_180130.jpg

Septimiu

Salau
Ieri am facut o drumetie cu familia si fiind in trecere printr-o padure am dat de trambita piticului... multa! Iufa cum ar zice unii :)
Problema a fost ca nu am mers pregatiti pentru ciuperci si nu aveam in ce sa adunam. Am dat jos camasa si am improvizat o sacosa dar apoi am gasit o ladita de plastic aruncata de cineva fix in mijlocul padurii Bash. Era rupta pe o parte dar am putut sa adunam in ea destule ciuperci cat se ne ajunga la mancarea chinezeasca cel putin un an de acum incolo. Cum ar zice americanu' "one man's trash is another man's treasure" si... un plastic mai putin in padure.
20221016_155120.jpg
20221016_155157.jpg
20221016_161423.jpg
20221016_165947.jpg
20221016_163506.jpg

Costi

Stiuca
nu. Alea sunt alte ciuperci. Si Trambita piticului e foarte buna. Eu o pun la uscat si o folosesc iarna la risotto sau in diferite mancaruri.
Din pacate in zona mea deja e trecuta..... insa au fost cam 2 saptamani in care sa gasit din plin.
Trambita Piticului.jpeg

Ultima editare:

Septimiu

Salau
Cum a spus si Costi mai sus, trambita piticului e total diferita de urechiusele de lemn dar pe astea din urma eu nu le cunosc si din cauza asta folosesc trambita piticului in mancarea chinezeasca.
Am incercat si eu sa usuc cateva dar pe majoritatea le-am oparit, vidat si congelat.

edd

Somn
Astea-s asa zisele "urechiuse de lemn"?
Asa arata Auricularia auricula-judae aka urechiuse de lemn,burete de soc.....deschise la culoare, maro cand sunt tinere si inchise la culoare, negricioase la maturitate,prima poza e din primavara si celelalte de acum...

Auricularia auricula-judae

QPy2nel.jpg

hrzk8Lm.jpg

C6dkNST.jpg

b5nwg4a.jpg

Am dat si de o "coama leului" trecuta si am spart cate un buzunar de "jir" cu ficamea inainte sa cada zapada....

Hericium Erinaceus
f6f8Go9.jpg

Ly7xHA8.jpg

Costi

Stiuca
Edd ciuperca aia mie imi arata mai repede a Hericium alpestre, nu Erinaceus..... posibil sa ma insel.....

Sus