Compresie motor

Buna seara,
va rog imi puteti da intervalul de valori ale compresiei pe care trebuie se le aiba un motor de 5cp in 2 timpi si in 4 timpi pentru a functiona normal?
Dar pentru 15cp in 2 timpi sunt valabile aceleasi valori?
Multumesc.
 

vioril

Biban
valorile exacte nu le stiu , insa ce pot sa-ti confirm este faptul ca valorile trebuie sa fie apropiate intre ele gen PISTON 1 -7000 , PISTON 2 -6800 , PISTON 3 - 7100, PISTON 4 - 6900 . aici toate sunt OK . daca ai PISTON 1 - 7000 si PISTON 2 - 6000 , atunci este o problema .
 

sosoktm

Salau
2 timpi compresie "de fabrica" 130-140 psi/9-9,6 bar. La 100psi deja e momentul pt piston&segmenti. Va functiona si mai jos, dar prost si cu risc de avarii mai costisitoare/terminale. Diferenta mai mare de 10% intre cilindri inseamna ca ceva ceva a mers incorect.
4 timpi compresie "de fabrica" 140 psi-150. La 120 psi ...cere bani. Diferenta intre cilindri la 4 t ideala e de max 5%.
Ca idee insa, un motor uzat da semne la pornire, mai putin in functionare.
Atentie la testerul folosit, putini au instrumentarul de calitate, precum si la pozitia acceleratiei in momentul testarii. Recomand sa nu va apucati sa testati to compresie multicilindrii daca nu stiti ce faceti :)
Spor!
 
Multumesc ptr. raspunsul complet , detaliat si la obiect.
Cum se poate masura compresia la un motor Johnson 15cp in 2 timpi cu 2 cilindrii?
La rece sau la cald?
Se demonteaza bujiile pe rand si se verifica compresia pe fiecare cilindru?
 

sosoktm

Salau
Daca sunt prea abrupt, imi cer anticipat scuze, insa, forumul se numeste spinningclub.ro iar dumneavoastra aveti, de la inregistrarea in 2016, fix cele 2 postari din aceasta discutie. In plus, pare ca nu ati avea intentia de a va informa minimal privind subiectul, printr-o cautare pe internet.
Cele bune!
 
Sa imi fie cu iertare dar postul este la sectiunea Motoare termice si electrice. Vis-a-vis de informarea cum se face masurarea compresiei stiu cum se face dar la modul cum ati prezentat d-voastra subiectul am crezut ca este ceva special, oricum multumesc ptr. informatii.
As aprecia foarte mult daca ati putea sa imi recomandati un mecanic priceput in Bucuresti sau limitrof.
 

sosoktm

Salau
Nimic special, doar ca se masoara la rece, cu acceleratia deschisa(la carburate) si bujile date jos:))). Revin pe pm cu detaliile unui mecanic priceput in bucuresti, zona foisorul de foc.
 

AlexH

Moderator
Membru personal
Sa ne spui cum ai rezolvat, ceva date tehnice si metoda folosita, daca poti afla.
 
Sus