Salut!
Imi poate recomanda si mie cineva de unde pot cumpara gume fosforescente? Am cautat pe diverse site-uri si ori nu stiu io sa caut, ori nu au gume fosforescente..

Multmesc anticipat
 

PUPU

Salau
U
DSC07463.JPG
nele din preferatele mele, GOT-CHA nu stiu daca le gasesti pe aici, alege intodeauna culori deschise ,se incarca mai usor.Pe vremuri la Salceni vis a vis de Sireasa il omoram la astea fosforescente.
 
Am gasit cateva modele , merci fain. Nu stiam criteriul de cautare > adica exact ace "GLOW" :)
Sunt taaaaare curios sa vad daca reusesc sa pacal(ar)esc vre-un salau :), ca pana acum nu am reusit
 

IlieNeamt

Biban
Relax are in oferte culori Glow si anume:
-pe culorile standard : S131 / S132 / S133 / S134 / S176 / S177 / S266 / S357 / S380 / S406 / S450 / S586
-pe culori laminate : L191
-pe culori tricolour (3x3) : TC251 / TC259 / TC271 / TC336

Lucky John produse o singura culoare pe glow
033 (ocean pearl) pe modelele : Tioga / Minnow / S-Shad Tail
 
Merci de raspunsuri, am comandat de la Savage gear : Cannibal Fluo Glow 8cm
si de la Relax : Kopyto Laminat Glow 2,5Inch 6,2cm (asta are glow doar pe burta) L191
Azi imi ajung, sper sa ies in week-end nitel pe Mures :)

DAca dau rezultate poate mai iau si alte modele
 

AlexH

Moderator
Membru personal
Am gasit azi si experimentul asta practic cu perceptia culorilor in apa. Din punctul meu de vedere e foarte ok la om, caci nu cred ca a demonstrat cineva cum percepe pestele culorile. Extras din "Vazul la pesti" de Dr.biol. Petru Burian Tg-M - 09.01.2008
Daca in retina ochiului uman exista 3 tipuri de celule cu conuri (pt. rosu, verde si albastru), la caras sunt 4 (pt. rosu, verde, albastru si ultraviolet), iar la alte specii de pesti numarul si tipul acestor receptori variaza intre limite largi. Rezulta ca pestii au capacitatea vederii colorate, o conditie obligatorie fiind insa prezenta unei cantitati minime de lumina.

De mentionat totusi ca simpla prezenta a receptorilor pt. culoare, nu certifica capacitatea unui peste de a face si diferenta intre culori diferite. In cazul pestilor, aceasta capacitate se studiaza prin cercetari experimentale, prin elaborarea unor reflexe conditionate, legate de culori diferite.
 
Faptul ca pestii percep culorile- este o chestie pe care eu am constatat-o ... am crescut pesti de iaz, crapi koy si carasi ornamentali in 5 iazuri. Le-am dat acelas tip de hrana (granule) dar colorate diferit. Am constatat ca de ex granulele rosii erau preferate in timp ce alea verzi (desi aveau aceeasi aroma si acelasi continut) nu erau la fel de atractive la momentul de hranire. Habar n-am de ce le ocoleau pe alea verzi si le luau cu precadere pe alea rosii. La fel si la pescuit, am avut partide unde daca puneam viermus alb - aveam trasaturi cand si cum, daca schimbam pe galben- zero trasaturi, daca puneam rosii- trasaturi una dupa alta.
 
I

ilie

Guest
corect,cine naiba stie cum percep pestii culorile? Ce vedem in filme sau citind ceva articole, nu e altceva decat perceptia noastra.Ramane la,latitudinea fiecaruia daca gaseste in ele motive pentru esecuri sau partide reusite.
 
Ieri mi-a venit vopseaua fosforescenta :) Am si vopsit pe burta un vobler si lumineaza fain. Acuma ramane de vazut daca rezista la apa (cica asa ar trebui - sa reziste la apa) si daca pestii vor fi impresionati de noua mea achizitie. Daca si cand o sa ies la apa noaptea- aia e alta intrebare ..
 

Alin Ms

Somn
Da o rasina peste si sti o treaba. Si acrilicul e dat rezistent la apa dupa uscare dar nu as pescui cu voblerele asa..
 

Wurger

Somn
Am dat eu niste voblere cu lac acrilic.
Nu se duce la apa, dar nici nu e ok. Daca il tii ud mai mult timp, devine lipicios si poti lasa amprente pe el.
Tot mai bun e epoxi.
Pentru gume, e alta poveste.
 
Sus