Nu e o chestie generala sa prinzi la o culoare pe dunare. Dar in ultimul timp culorile "ciudate" au dat peste mai bine decat clasicele.
Singura clasica ce confirma este albul.
Anul asta nu a mers motor-oil care altadata facea legea.
Ciudata treaba, totusi eu nu am mai mult de 4-5 repere de culoare in geanta pe un model. Sa pot si pescui, nu doar sa schimb gumele pt a gasi culoarea minune.
Seara/dimineara incerc sa am ceva cu glitter.
La mine-i tocmai invers,albul mi se pare o porcărie, cred că o singură dată am prins cu el, iar glitter pun doar pe soare
 

Luigi

Salau
Pe lacul unde pescuiesc eu la salau anul trecut chartreuse si roz au fost la moda - bun, anul trecut s-au prins nenumaratzi salai, un singur profi a luat 38! Modelul nu prea conta, de fapt nici culoarea nu prea... Anul asta in schimb s-au prins doar citziva in total, pe motor oil majoritatea.
Deci mie mi-e clar ca la salau nimic nu e clar... Ba da, ceva tot stiu sigur: cind apa e suficient de oxigenatã si nu prea caldã trage mult mai bine, ergo e mai usor sa gasesti guma prinzatoare, dar intr-un an torid cu ploi putzine e chiar loterie! Nu mai stiu cine spunea pe aici ca ar fi ok chiar si sa pescuim cu o singura guma, pe termen lung vin rezultatele - eu tot mai cred ca e o strategie bunã, in conditzii climaterice normale. Altfel, hm, poate duce la o gherla luuungã rãu...
 
Ies cu cainele pe la 11 in speranta ca nu se mai pisa in casa. El intelege ca il scot sa manance rahat. Zici ca.i parlamentar sa mor io.
Știu pe cineva al cărui câine, scos la plimbare, se gâineța doar in fața primăriei.
Vizavi de percepția culorilor, părerile sunt (foarte) împărțite. Unii susțin că verde și albăstrui apare câinilor ca o nuanță de gri.
 

sosoktm

Biban
Am avut deja mult prea multe partide in care guma "castigatoare" genera atacuri grave, multe, etc etc iar alta FOARTE ASEMANATOARE (adica acelasi model, doar cu pattern de culoare usor diferit) doar facea baie. Astfel, mi-am asumat ca identificarea nalucii ideala la fiecare partida e o treaba constanta, chiar daca sunt cat se poate de memorabile si partidele in care mananca pe orice. CUm dracu se face insa ca aproape niciodata nu se repeta insa guma castigatoare?

Ce am mai constatat ca fiecare apa are oarecum specificul ei (care da, variaza in functie de sezon si nivelul de activitate al pestilor), insa e clar ca exista un oarece grup de "premiante". In schimbare de-a lungul timpului, desi exista si "clasice". Normal, ca doar...de ce sa nu ? Imi e clar ca pescuiesti la o partida 1,2,3 gume productive, dar eu nu sunt in stare sa merg la mine cu mai putin de o roaba de ciungi :((. Stiu, nu e bine, se poate si altfel cu rezultate confirmate de pescari buni....da' inca nu pot.
 

Luigi

Salau
Deci mie pescuitul la salau imi da o senzatzie pe care am mai trait-o o singura data in viatza, cind ma chinuiam in studentzie sa trec la statistica: " cu cit invatz mai mult, cu atit stiu mai putzin".
1. Pãi la inceput cicã trebuie sa gasesti salaul si problema e ca si rezolvata.
2. Bun, am gasit locurile, acum intra in formulã apa, lumina, presiunea atmosferica, fazele lunii, libidoul pestilor si al pescarilor samd...
3. Da' stai ca trebuie si lanseta sa se preteze, cica una xfast si sensibila si usoara (cu xfastul inca nu-s chiar lamurit)
4. Am si lanseta, ce ma fac cu mulineta, ca si asta trebuie sa echilibreze lanseta, da' sa fie usoara si sa mai si recupereze nu-ş cum de incet...
5. No hai ca am mulineta, acum ce fir sa pun?
6. Nu-i suficient sa ai firul no.1, musai sa faci nodul ãla de salau, plus agrafe corespunzatoare si evident fluorocarbonul cel mai cel.
7, 8, 9, 10, ...... Cind credeam ca acum s-a rezolvat, de fapt de abia acum intra in ecuatzie factorul cel mai greu de calculat: guma! Formã, greutate, actziune, culoare, aromã...fãrã numãr...
x. Necunoscuta cea mai mare: are sau n-are chef Dl. Şalãu?
gandesccccLa atâtea necunoscute ma mir ca mai nimeresc citeodata rezultatul ecuatziei...Da' si cind imi iese, e la fel de tare ca acum 20 de ani cind mi-am luat cinciul la statisticabucuriemare
 

zamfi

Somn
Pai ai vazut ...asta e farmecul ! Daca ai prinde zilnic te-ai plictisii ... Ecuatiile sunt mereu noi si cu multe necunoscute uneori ! Sistem de ecuatii ce mai! Guma....

Ahhhh si ,Luigi, sa vezi cand tu te duci din Ardeal ,obisnuit cu baltutele tale si pestii mofturosi , la prietenii olteni si se uita aia savant la gumele tale... si apoi te intreaba cu un aer nevinovat : "Zamfi , ai venit sa dai la biban ?! " amaaaazed Bahhh, esti nebun ?! zimbettt

'rati ai dreaq cu Oltul vostru ! roflmaoooroflmaoooroflmaooo
 

Wurger

Somn
Eu cred ca tine de contrast si de gliter.
Cand zic contrast ma gandesc la 2 aspecte. Culoarea nalucii pe substrat si contrastul intre culorile nalucii.
Teoretic deci ceva alb - negru ar merge in orice ipostaza. Vorba e cum sa fie demarcatia, longitudinala sau transversala.
Si procentul....mai mult dintr-una sau din ailalntă ?
Si uite asa se naste religia.
Oamenii se supara ca BOR are monopol pe lumanari dar nu cârâie nimeni daca trebuie sa ia numai un fel de gume de la acelasi producator pe care i le dicteaza zeul SALAU.
 
Sus