Parcurgand raspunsurile de mai sus, constat ca s-au punctat f bine cateva aspecte importante:
- pozitia lansetei in pescuit. E aproape imposibil , pescuind la distanta pe apa statatoare, sa intepi ok daca nu ai janseta cat mai "aliniata cu firul", deci cu varful spre naluca. Pe curgatoare e altceva, unde te mai joci cu "burta" , mai ales cand pescuiesti in lateral
- pauza inainte de intepare sau recuperatul banierei - personal, nu sunt adeptul , cel putin pentru pescuitul la jig.
- exersarea/formarea creierului pentru o reactie prompta -mega importanta si probabil ca e utila vizitarea unor ape cu densitate mare de peste. Degeaba intepi, daca pestele a apucat sa molfaie giugeaua si sa o scuipe. Am reusit "performanta" sa imi dau cativa pumni in ureche atunci cand ma uitam in p..la si mana a sarit singura in intepare. Doare!

- intelegerea si perceperea corecta a substratului - cred ca trebuie adunate orele pe apa, astfel incat sa se reduca numarul bolovanilor/cracilor/galosilor ce ne dau ciocane. Sonarul ajuta, pentru ca iti spune ce urmeaza sa simti, pe traiectoria jigului. Nu prea mai intep in structuri, habar n-am cat e de la echipament si cat de la practica. La inceputuri insa, mai ales dupa ce am trecut la gama nrx...oho, am dat niste tepe in stepi de numa numa

)
- diferentierea intre comportamentul tipului ne naluci folosite, lanseta si teapa. La un vobler cu barbeta , ba chiar si un lipless (valabil cam la orice naluci reactive), firul va sta, cel mai uzual, mult mai tensionat fata de pescuitul cu un jig mai usurel, deci nu mai e necesara teapa asa ferma. Vezi pescuitul la clean/salau/somn/avat cu divere, unde consider ca 90 grade de cursa a lansetei in teapa e super suficient, pestele e deja agatat
- dinamica inteparii - ii rog pe colegii ce inteapa doar din incheietura mainii sa puna un filmulet in care pescuiesc asa cu jig de la 1 oz in sus, ca mie nu imi rezulta. Maxim, pe cata geometrie mai stiu, ar fi o cursa de 90 grade a lansetei, pt cine are incheietura de cauciuc. Multumesc anticipat