Cum pescuim la Rattling si cand?

Peter27

Oblete
Pe perioada asta mai rece dau rezultate rattlinurile gen rippin rap , flapjack la salau ma refer , si daca da cum procedati la recuperare ?
 

Peter27

Oblete
Nu.
Nu dau rezultate.
Cauta voblere cu o bataie foarte fina si de preferat suspending - asta daca vrei voblere !
acuma este anotimpul gumelor
Întrebam, ca am vazut ceva filmulețe... Ma rog nu erau din România da ei prindeau chiar bine , multumesc frumos pentru raspuns :)
 

OldSkull

Biban
Am prins pe rattl'n-uri tot timpul anului, in special primavara si cand apa e tulbure.
E naluca mea preferata pt ca se poate pescui foarte rapid, search mode. Versatilitate crescuta deoarece e foarte castabila, prinde orice peste si se poate utiliza la suprafata, intre ape si pe fund.

Mai e ceva, atacurile sunt agresive!
 
Am luat asa un bot frumos la ultima partida. Nu ca n-am prins, am prins pestii mai mari, dar colegul de barcă m-a faramat pe ratlinuri ca număr de pești și eu m-am ambiționat sa dau pe gume. Ca da ciocanul mai hotărât.
Asta în condițiile în care am vreo 15 buc, din alea care trebuie.
 

OldSkull

Biban
Am luat asa un bot frumos la ultima partida. Nu ca n-am prins, am prins pestii mai mari, dar colegul de barcă m-a faramat pe ratlinuri ca număr de pești și eu m-am ambiționat sa dau pe gume. Ca da ciocanul mai hotărât.
Asta în condițiile în care am vreo 15 buc, din alea care trebuie.
jumatate din trusa de rattl'n-uri sunt de la mine :))))) :*******
 

adi

Biban
Initial citisem ca ai luat 15 salai de-aia care trebuie pe gume, caz in care ma intrebam pe cine plm mai intereseaza rattlin'urile :))
Personal nu am prins decat ocazional si mai mult in perioada calda, dar ca la orice naluca sunt foarte importante increderea si tehnica...fix in ordinea asta. Presupun ca iarna trebuie jucate mai marunt si cu pauze asa.
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
Si eu sunt interesat de subiect mai ales ca nu prea am dat la rattling si e o provocare. Personal sunt interesat de rezultatele lor pe natural/salbatic. Cum le pescuiti, la ce specie, ce modele v-au dat rezultate?
 

adiwolf

Moderator
Membru personal
Vad ca subiectul s-a schimbat.
Initial intrebarea era despre pescuitul cu ratlin iarna, acuma vad ca ne raportam la tot anul.
Ok.
Primavara bag ratlin la salau cand sunt mai agresivi, pe cuib
Vara, ratlin la avat si somn
Toamna, deztul de rar, ratlin pe substrat la salau si stiuca
Iarna, ....ratlin pass.
 

Peter27

Oblete
Cu siguranta o sa le incerc weekendul asta ... Eu pescuiesc pe un baraj mare (vîrsolt) se poate pescui doar de pe mal.. De vreo 2 săptămâni nu am avut nici un atac ... sunt curios ... dacă pe rattlinuri o sa am ceva ...
 
Eu cam la fiecare partida bag și ratlinuri. La șalău și știucă jiguiala și recuperare continuă cu ceva stopării. Încă nu am dat dedicat cu ele după avat și somn. Pe la colțuri se zice ca inclusiv în concursurile de șalău se da la greu cu ratlinuri, iar mai nou ar fi foarte eficient și la avat.
 

manns

Stiuca
Cei mai mari avati i-am luat in vara la Dridif cu Yo-zuri rattl'n vibe CSBL, asta dupa ce am dat cu tot ce aveam in trusa, la salau culorile BT si GBO . Jackall Tn 50 dau rezultate foarte bune la salau ,cele mai bun randament l-au dat (culmea) cele silent ,Matt tiger, HL tiger (excelente primavara) si Pearl Ayu si Stain King in anotimpul rece. Cu Strike pro flap jack (6,5 cm) de obicei fac deschiderea pe locurile necunoscute, am prins avat (ce-i drept sub 2 kg) , salau stiuca si acum 2 ani pe Arges, un clean sarit de kg. Culori recomandate 022PT, 626E,A05,A09,A02AT,A010.
Am pescuit voblerele astea timp de mai bine de 6 sezoane , in primavara insa am preferat sa vand toata colectia ramasa, asta dupa ce am pierdut in decursul timpului peste 30 de bucati.
M-am hotarat sa le scot la vanzare dupa ce am pierdut 5 bucati intr-o singura partida pe Dunare,intr-o zona dificila, zi in care salaul nu vroia la nimic altceva . Rezultatele cele mai bune la salau le au jucate in dinti de fierastrau, ridicand varful lansetei sau mulinand rapid 4-5 ture de manivela, asta dupa ce au atins substratul . Si daca nu cunoasteti bine locatia, va sfatuiesc sa tatonati bine zona.
Astea sunt ultimele care au plecat:
voblere 1.jpg
voblere 2.jpg
 
Sus