Curiozitati cu si despre pesti si comportamentul lor

kingofbeasts

Rod Builder
Un clip pe care eu l-am gasit cel putin interesant propune o alta fata a stiucii si anume una altruista amaaaazed Mai exact in clip o stiuca ajuta o alta stiuca sa scape de montura in care se impotmolise dupa ce a rupt firul. Cel putin asa pretinde cameramanul si asa pare a se intelege din clip :
 

Espasia

Somn
Knig-ule, as interpreta mai "romantic" clipul. Asta pentru ca unii (adica eu), avem mintea la stiucile din toamna si neprinzand nimic pana acum, am intrat in sevraj.
Stiuca altruistă isi ajută surata sa scape de montură, ca apoi sa o poata inghiții fara sa ii ramana si ei naluca in gat. zimbetttzimbetttroflmaoooroflmaooo. Ce ziceti?
 

kingofbeasts

Rod Builder
Treaba e ca anu trecut am experimentat ceva similar cu colegu aici in UK si la o stiuca prinsa de el la un moment dat o alta, cam de aceeasi talie, a insotit-o pe tot parcursul drilului incercand parca sa o ajute pe surata ei aflata la ananghie.Era cat pe ce sa le luam pe ambele in mincioc. Noi am interpretat atunci faza prin prisma mentalitatii general raspandite cu privire la stiuca si am zis ca doar isi cauta pozitia buna ca sa o muste dar poate ca nu e chiar asa ;)
Si apropo de comportamente dubioase ale pestilor vin mai jos cu o alta chestie. Am avut si aici pe forum discutii cu privire la faptul ca pestii au memorie si chiar mai si gandesc.
O demonstratie clara e in clipul urmator in care, un peste face ceva ce majoritatea oamenilor n-ar fi in stare .
 

Wurger

Somn
Asta ultimul l.am vazut pe Digi animal. Eu zic ca e un comportament instinctual si dobandit in decursul evolutiei si selectiei naturale.
La noi, ghidrinul mascul face un cuib foarte complex cu care atrage femela sa depuna. Apoi il pazeste si.l aereaza pana la eclozare. Mai sunt si alte cazuri.
Faza e ca gandirea aia cu pestele are creierul mic deci e prost si elefantul are creier mare deci e destept e invechita. Nu cred ca inteligenta e data de cate kile de creier are o fiinta.
Sunt pasari care rezolva probleme mult prea complicate pentru cat creier au si se dovedesc mai subtile si mai inteligente decat multe mamifere. Mai mult, au fost observati corbi care se joaca. Deci efectiv de placere. Se dau pe deredelus cu cracii in sus, isi ascund diverse lucruri unii de altii si dupa aia observa cum se chinuie ala sa gaseasca obiectul.
Asa ca poate e mult sa spui ca un peste actioneaza concertat sa ajute un semen dar e posibil ca din experiente anterioare sa puna cap la cap niste informatii si sa actioneze intr.un anume fel.
Un carlig in bot, si sentimentul ala de capcana e o trauma destul de mare sa o uiti asa in 2 zile. Pe langa asta probabil ca nici la pesti sau alte clase nu e uniforma inteligenta. Unii invata mai repede si mai cu temei, altii..... ajung parlamentari fara cine stie ce creier sclipitor.
 

rine

Stiuca
Am dat și eu o căutare la "curiozități"pe site și am ajuns aici.
IMG_20220910_142255466.jpg
IMG_20220910_142322986.jpg

Ați mai văzut așa ceva pe Dunăre?
Sunt destui creveți d'astia măricei pe Sfântul Gheorghe
 
D

Deleted member 2565

Guest
Am dat și eu o căutare la "curiozități"pe site și am ajuns aici.Vezi atașament 51098Vezi atașament 51097
Ați mai văzut așa ceva pe Dunăre?
Sunt destui creveți d'astia măricei pe Sfântul Gheorghe
Pe dunare sau in malul marii langa gura de varsare?
In 2020 - cam in perioada asta, daca stateam in zona de spargere a valurilor - apa maxim pana la genunchi, ma upleam pe picioare de carcalaci. Am crezut ca sunt vreun soi de garizi.
Anul asta nu mai erau sau nu in numar asa mare ca nu i-am mai simtit
 

Luigi

Somn
Primul salau de toamna a fost unul foarte suplu, fara strop de grãsime pe el, ca si cum s-ar fi hrãnit foarte putzin peste vara care a fost lungã si neobisnuit de cãlduroasã. Iar surpriza cea mare era in stomacul lui: 3 scoici si nici macar vreun pestisor digerat, doar scoici. Atit de letargici sa fie vara, incat sa prefere sa ciuguleascã scoici decit sa se serveasca din miliardele de peştişori din lac?
 

rine

Stiuca
Pe dunare sau in malul marii langa gura de varsare?
In 2020 - cam in perioada asta, daca stateam in zona de spargere a valurilor - apa maxim pana la genunchi, ma upleam pe picioare de carcalaci. Am crezut ca sunt vreun soi de garizi.
Anul asta nu mai erau sau nu in numar asa mare ca nu i-am mai simtit
Pe brațul Sf Gheorghe
Pe la Km 50 lângă Murighiol.
Seamănă foarte mult cu garizii din mare așa cum îi știm.
Poate mai puțin colorați.
Eu n am mai întâlnit în apă dulce.
 
Sus