Dâmbovița

Nu seamana de loc cu ce e in Dambovita.
Ce am vazut eu
- alta culoare
- stravezii
- distantati
- mai subtirei
- 95% inotau contra curent nu in ghem
Ferm convins ca nu sunt acelasi lucru.
Nu se gasea un baiat cu o scula de plasa sa scoata toata generatia aia de piticanii din apa...
Este oblete, Dambovita are si multa albitura.

Maniacs

Biban
Am prins mizerii dinastea doar la undita pe o balastiera langa Calugareni ... Pe Dambovita la spinning dupa prohibitie sigur voi prinde .... In locul lor as prefera oricand bibanii ...

Stefan

Salau
Exista somn pitic pe Dâmbovița ..chiar foarte mult...am prins eu dar l.am lăsat la uscat pe mal..
Șalău am prins la grozavesti și la unirii biblioteca...stiuca mai jos de autovit spre glina..

Hai ca le dati idei, prea a stat mult ditai apa asa...neexploatata! Cu atata amar de peste or s-o dea cuiva in concesiune. Sau se imparte mai multora, pe bucati. E de pus strecuratoare intre segmente si gata: sectorul Grozavesti-Semanatoarea = biban, stiuca; Izvor-Eroilor = crap... iar la Calugar pentru vip.

Am prins mizerii dinastea doar la undita pe o balastiera langa Calugareni ... Pe Dambovita la spinning dupa prohibitie sigur voi prinde .... In locul lor as prefera oricand bibanii ...
Sunt mai hrapareti si decat bibanii. Am vazut pe Herastrau prindeau pana si la paine. Mai era si cu gluten... Cei capturati de stationaristi aveau in jur de 15-20 cm, si se pare ca ajung la doar cateva sute de grame. Dar aici, la giugele nu se baga deloc. Nu stiu pe nimeni care sa fi prins. Nu pune botul pe gume, nici macar pe cele imbalsamate . Dar, asa cum au aparut in forta...tot asa au cam si disparut. Anul trecut n-am mai vazut prinsi. Si nici pe mal la uscat. Stiam ca pot trai in orice conditii si ca n-ar avea pradatori in apele noastre dar poate ca nu-i asa. Mai degraba tind sa cred ca si-au facut rost de dusmani naturali.

adiwolf

Moderator
Membru personal
Stiam ca pot trai in orice conditii si ca n-ar avea pradatori in apele noastre dar poate ca nu-i asa. Mai degraba tind sa cred ca si-au facut rost de dusmani naturali.

somn.
pe vremuri, Oltul era plin de ghibort si la fel ca dracoveniile astea se credea ca nu are dusman natural, pur si simplu se prindea la orice, oricand, orice marime
a disparut aproape complet, dupa ce a aparut si s-a inmultit somnul.
tind sa cred ca in apele noastre somnul este pradatorul suprem si nu ii rezista nimic

Ciulae

Biban
Asa arata bancul de somn pitic
cu ceva ani in urma am vazut asa ceva pe Dambovita, am si prins .
cu toate ca fac 15min pana la malul ei , nu o pescuiesc frecvent datorita traficului.
Bancurile despre care se vorbeste aici sunt de albitura, oblete/rosioara.
Personal o pescuiesc doar toamna, la bibanel, dupa ce nu mai are activitate cleanul,
Per total si Ciurelul si Dambovita iti pot oferii seri cu activitate.

Într-o scurta vizita prin București am aruncat o privire prin Dâmbovița. Apa era destul de limpede și am rămas impresionat ca în 10 minute am văzut vreo 5 salai, cred ca pe la 50 de cm. M-am gândit târziu sa fac poze.
IMG_20220512_114414_1.jpg

Maniacs

Biban
Am făcut și eu o vizită pe Dâmbovița pe la începutul săptămânii, m-am plimbat vreo oră înainte să merg la meci .... șalău nu am zărit în schimb multă albitură și biban ...
+ destulă iarbă ... când se termină prohibiția tre' să vedem ce stil abordăm, sigur nu mai merge ca-n primăvară ...

Maniacs

Biban
A mai vizitat careva Dâmbovița?

Pt. mine ultimele 2 ieșiri au fost destul de chinuite ... vineri am prins vreo 3 bibanache și o babușcă + atacuri suficiente ... Astăzi cu greu un bibanache la drop, am mai avut vreo 2-3 urmăriri până la mal (erau copilași) și încă 2-3 atacuri superficiale ... S-a schimbat rețeta de anul trecut sau m-am ramolit eu?

Am remarcat că pe baltă nu prea este lume ... Ori m-am nimerit eu în zile si ore ciudate ?!?!

Maniacs

Biban
Nimeni nimic ?

Eu am tot fost si mai mult am inghetat, 1-2 iesiri pe saptamana ... cativa pesti pe iesire (3-4 maxim) ... un biban frumos, estimat ochiometric pe la un 30-35 cm (l-am adus la mal si am slabit firul sa se elibereze, nu avea rost sa fortez ca riscam sa-l las cu carligul in gura) ... un strapo-salau parca la 32cm si cativa bibanache ...

Eu nu am mai iesit in ultimele luni din lipsa de timp si din lipsa de activitate.
Tot anul mi s-a parut ca a mers foarte slab si mai degraba a fost chinuiala, decat relaxare. In general ieseam cateva ore la pescuit pe Dambovita pentru a ma relaxa, nu pentru a face cativa km pe jos pentru 6 bibani ametiti. zimbettt
E drept au fost si partide sau perioade cand a fost bine, insa in general a fost greu.

Sus