Daca am fi nevoiti sa alegem doar o guma la salau..

kingofbeasts

Rod Builder
Membru personal
Pe Boieriu nu il scoti din kopyto.
Nici pe mine :)
Relax kopyto de 6,2 culoare S56 și Cannibal shad de 6 glitter bug au prins salai peste tot pe unde am umblat ( și-n țara , și-n UK și aici ; și pe , riu și pe canale , și pe balta) Dacă nu merge cu una merge cu ailaltă aproape sigur . Dacă le-ar face și impregnate cu miros nu cred ca as mai da banii pe altceva.
 
Ultima editare:

Aurel

Stiuca
Relax Kopyto culoare L 032 de 7,5 cm. A mers bine pe Olt in aval de Rm. Valcea in special toamna. Oricum cred ca majoritatea nuanțelor de verde si galben cu glitter de la Relax Kopyto ma refer la cele de 6,2 si cele de 7,5 merg bine
 

rine

Salau
Ca o sugestie...daca vreți să le aromatizați, inainte înțepați corpul gumei mărunt, mărunt cu un bold sau un ac de cusut.
Iarna pe apa curgătoare se fac remarcate.
Shadurile de 8 cm de la manns îmi plac in continuare mai ales că fata de alte modele suporta mai bine operații estetice .
 

Wurger

Somn
Am facut o matrita de cauciuc siliconic pt cineva. Nu stiu daca a si turnat in ea. Faza nasoala a fost ca siliconul meu a reactionat cu plastisolul nalucii si am scos.o de acolo shrinked. Deci nu stiu daca forma matritei urmeaza originalul sau deformatia.
Am vazut insa in perioada aia mai multe copii facute de alte firme oficiale sau copii chinezesti. Acu' in functie de credință, depinde de fiecare daca se multumeste cu copii sau asteapta/scrie la Smith sa mai toarne.
Uite o tema pt Cezar. El reuseste sa vorbeasca si cu Papa daca il intereseaza.
 

rine

Salau
de anul trecut pescuiesc cu niste chinezarii care au si miros.
eu sunt multumit
Nostimă:
Contra convingerilor mele.
Iau de la noi, de la chinezi din "Niro ,"acum mai bine de 10 ani niste gume.de 6 cm.
Preț super, culoare mișto,moi, plăcute la pipăit.
Le vine randul și le bag in funcțiune.
Atac, contra,rateu.
Bis.
Dublu bis.
Când mă uit mai atent sa vad unde greșesc..ăla de pe jig se făcuse de 10cm
Trag de el se întinde și rămâne așa:
12 cm!
Le-am aruncat pe toate.capzidofftopic
 

Ionutxy

Oblete
Pt mine, in 2018, cu doar 4 iesiri în primăvara (vreo 15 ore de pescuit), pe balta, de pe mal, apa relativ rece si limpede, timp frumos, presiune constanta, cu prea putine adieri de vant, diferența a făcut-o " guma" din imagine (era nepescuita - probabil pe motiv de mărime sau preferinta pentru cele verificate în timp- și am selectat-o dintr-o cutie din care am aruncat silicoanele învechite). Bănuiesc și acum ca este Hard Nose Shad Jerkbait - 15 cm Pearl.
Povestea:
Dupa cateva ore de încercări fără atac, în locurile cunoscute ca tin salau, alternând ceea ce stiam din experiența "ca merge", eram un amalgam de trairi, ganduri si stari afective contradictorii. În esență, era vorba despre tensiunea creată de gândul că poate ar trebui sa renunț pe motiv "ca poate azi nu merge nimic" - idee întărită de "creșterile zero" ale celorlalti pescari de rapitor (inclusiv cei din partea locului care foloseau momeala vie) - care se lovea de hotărârea si detasarea celui care vrea sa valorifice la maxim timpul scurt avut la dispoziție dupa o lunga perioada de "post".
Asa a ajuns în apă "năluca surpriza" (pentru mine dar cred ca și pentru dintosii locului), pe montura Cheburashka, 5g. La cea de- a doua lansare am si prins primul salau, la un atac pe cadere.
În cele 2 ore de pescuit ramase la dispozitie am verificat locurile pescuite anterior ( cu pauze de "acoperire" necesare pe apele aglomerate mai tot timpul), fiind placut surprins ca la 3 dintre acestea am avut atacuri și sau pesti la mal (dupa cântarul de pe grip, au fost 3 pesti intre 1,5 -2,2 kg iar unul putin sub 1 kg).
Ziua următoare, pe vreme mai calda si balta mai aglomerata, am pescuit mai putin (ca timp si locuri) dar atacurile au fost doar la acea " guma".
Apoi, pe alta balta, strapii mi- au flendurit -o de nu mai stătea pe carlig nici tăiata la vârf și lipita cu superglue.

P.S. - poza este facuta de un prieten care încă cauta sa gaseasca modelul;
- sper sa am ocazia cât mai curând, pe aceeași apa, sa verific dacă a fost doar un moft de moment sau și lor le place "mai mare" chiar dacă nitel mai moale si fara vibratiezimbettt
 

Atașamente

adi

Biban
Seamana cu bass assassin shad-u ala split tail, o guma care se preteaza la dropshot, merge pe offset si chiar prinde salau. Daca-mi permiti o parere, s-ar potrivi un carlig cu deschiderea mai mare...mai ales ca la guma de 15 cm teoretic sar aia mai cu palton :)

ontopic: hoochie koochie 3" lemon lime
 

Costi

Biban
e 100% Mans Hardnose. Am pescuit-o destul de mult la stiuca in vegetatie pe offset, nelestata. Personal mi se pare cam mare de dat cu ea la dropshot. Pentru dropshot cele mai faine mi se par cele de la Zoom Fluke. Insa spre rusinea mea.... dau prea rar la dropshot, chiar daca uneori e o solutie.....
 
Sus