Mihai.P

Oblete
fix asa e, sunt pe razelm zone cu apa foarte mica, respectiv piatra. In conditiile potrivite, in "groapa" dintre valuri, barca poate lovi substratul. De acolo, Dumnezeu cu mila!
Valurile de la Sfantul (si la Sulina e tot aia, cand sunt potrivite conditiile) sunt periculoase pentru ca sunt relativ abrupte, raportat la lungimea lor, ceea ce inseamna risc mai mare de a lua apapeste prova, la o barca nepotrivit de mica pentru acele conditii. Ca idee, cu black sea510/laguna535 probabil numar pe degetele de la o mana zilele intr-un an, in care as risca sa ies in mare de pe dunare.
RIB de 3,6 m.

Sta pe hula ca trenul pe sine.

:) :) :)

Genul asta de valuri.
Acum ca stau si ma gandesc mai bine nu cred ca aveau mai mult de un metru inaltime valurile la ce am prins eu.
 

adiwolf

Moderator
Membru personal
............. fara sa stie zonele chiar si fara valuri e riscant la ce pinteni de piatra sunt prin el...

fix ceea ce ma ingrozeste pe mine cand sunt pe apa!!
cu valurile.............ma descurc sau stau dracului linistit la locul meu daca vad si simt ca ma depaseste situatia, dar ceea ce ma ingrozeste pe apa, sunt structurile submerse si pragurile- cel mai naspa cosmar este sa dau cu motorul sau elicea in asa ceva si sa nu mai pot guverna barca, brrrrr.

nu am avut tupeu sa ies in mare cu barcuta mea la bara Sulina, iar la Sf Gheorghe aproape ca am esuat pe un banc de nisip
 

sosoktm

Stiuca
adiwolf la sfantu, daca vrei plaja, trebuie sa mergi multisor spre larg (aprox 1 km) si faci bucla , langa mal pe mana stanga da coborare sunt dune multe +valuri uratele.
motoucle ....dimineata si seara in general cade vantul, asa cu stii. Insa in delta ajung multi teribilisti, genul care isi sparg pintenul in digul submers de la iesirea in razelm a dunavatului :). Din ce stiu eu, razelm este singurul ghiol ce are canal de centura (exceptand dranov, ce insa are regim de incinta)
 

motoucle

Biban
sosoktm perfect de acord! Ultima oara cand am fost pe la intrarea in Dunavat parca il marcasera cu niste sticle. Dar mai sunt, si la Capul Dolojmanu, si la Sarichioi si pe langa Popina. Si iesirile din canalul de centura trebuiesc luate tiptil
 

AlexH

Moderator
Membru personal
Sa speram ca nu o sa reziste peste iarna, asa cum am auzit.
Daca nu, s-a cam dus dracu.
 

Mihai.P

Oblete
Este inrudit cu somnul pitic? Ala s-a aclimatizat destul de bine. Tin minte ca eram pustan si un lac dintr-un parc era plin de guppy si xipho - pesti de acvariu. Cam tropicali de fel. Reusisera chiar sa si evadeze din lac si sa fuga intr-un parau care curgea controlat in lac. I-am gasit pana in adancul padurii.
Daca somnul asta african e bun de haleala si ong-ul ne roaga sa il eliminam, cu placere pofta mare.
 

Luigi

Somn
Este inrudit cu somnul pitic? Ala s-a aclimatizat destul de bine. Tin minte ca eram pustan si un lac dintr-un parc era plin de guppy si xipho - pesti de acvariu. Cam tropicali de fel. Reusisera chiar sa si evadeze din lac si sa fuga intr-un parau care curgea controlat in lac. I-am gasit pana in adancul padurii.
Daca somnul asta african e bun de haleala si ong-ul ne roaga sa il eliminam, cu placere pofta mare.
Pe o incinta linga Medias se popula o data pe an cu somn african, extrem de agresiv, il luam la râmã si drillul e brutal. La 2-4 kg e delicios, asa ca nici un motiv pentru C&R la specia asta
 

rine

Stiuca
Iar .?!
Prima oară au fost cormoranii.
Somnul pitic.
Pe urmă pescarii amatori
Acum asta.
Niciodată nu a fost braconajul și pescuitul industrial un "mare" pericol pentru fauna.
Mă pipi pe mine de râs că nu știu ăștia cum sa o mai dea puke
 

Mihai.P

Oblete
Oarecum pe subiect:
Acum vreun an de zile am intrat in contact cu un localnic tulcean.
Traia ceva luni prin alte tari, cateva prin Romania.
Din memorie citez, nu mai stiu exprimarea exacta: "nu mai exista tara pe unde am umblat unde sa poti sa faci ce vrei ca aici. Oriunde te ia imediat la ochi politia - nu ai voie aia, nu ai voie ailalta.
Aici vii, faci ce vrei, nu patesti nimic. "
El fiind de partea cealalta a baricadei, a celor care cred ca banii pot rezolva orice. Probabil acumuleaza $$$ pe afara si vine si refuleaza in tara tot ce nu isi permite dpdv legal pe acolo.
Asta se intampla oriunde prin partea asta de glob. Si nu neaparat din cauza de saracie ci cred eu de lacomia momentului. Vedem doar aia 10 lei de azi fara sa ne gandim la maine si poimaine.
 

Luigi

Somn
Lãcomie si nesimtzire, la majoritatea localnicilor. Iar la multi din cei plecatzi se mai adaugã si tocmai senzatia de libertate absolutã pe care o au in tzarã, ca nicãieri altundeva.
Cred ca am mai scris despre multzi şoferi români care la citziva metri dupa trecerea granitzei deschid geamurile si aruncã pe marginea şoselei tot gunoiul adunat pe timpul cãlãtoriei, citeodata insotzit si de strigãte de triumf: "Uraaa, am ajuns acasã!" (Aici facem ce vrea muşchii noştri). Asta e ofranda pe care ei o aduc pãmântului lor de baştinã. Ce sa le mai ceri sa respecte natura si fauna patriei lor, ca sa le rãmânã ceva si copillor lor? E un cerc vicios, o fac fiindca li se permite si altceva nu stiu.
 

Kleniacul

Stiuca
Si pentru că lipseste atît educația părinților,cît și cea făcută acasa, la școală sau în societate, adică bunul simț colectiv.Iar cînd se aplică sancțiunile legale,astea sint ineficiente.De ex,cind depășești viteza legală cu 50 km/h confiscă mașina contravenientului,sau pt consum de alcool/droguri,cînd nu-și plăteste amenzile suspendă sau anulează permisul de conducere,și să vezi ce ne cumințim.Anulează dreptul la pensie pt funcționarii publici, polițiști,judecători,medici,prinși că iau șpagă,si se vor gîndi de două ori înainte de a face mizerii.Iar societatea caută senzaționalul de 1 secundă,două,nu educația serioasă și civismul. Ca exemplu vă dau filmul făcut despre cei care trăiau și braconau și poluau lacul Văcărești. Punea ăl bătrân plase peste tot,am și tăiat una cînd am agățat un vobler în ea,ce s-a supărat sărmanul când a văzut cum o tăiam.Au fost prezentați că trăiau inocenți,ca la începutul lumii,și civilizația i-a nenorocit,pînă la urmă.A luat și premiu filmul,la Berlin.Dacă era o societate normală nu aveau ce căuta să se stabilească acolo,trebuiau instant relocați, trimiși intr-un adăpost social si integrați în muncă.

Fac asta pentru ca nu au primit o educație adecvată (le lipsesc cei “7 ani de acasă”). De la oameni de acest gen nu ai ce da înveți…
Ieri s-a întors un prieten din zona Maliuc,Dunărea creste,apa tulburică,f slab la stationar și la bibăneală la fel.
 
Sus