Wurger

Somn
Eu cred ca ce vedem acum in Delta e un proiect de succes al câtorva categorii - localnici, patroni de pensiuni, factori politici, detinatori de luciuri de apa.
Toti au concurat pentru disparitia pestelui din delta, asa incat sa nu ti se mai para ciudat sa dai mii de lei pentru un pescuit decent.
Se mai prind exemplare pentru acvariu de apartament sau ceva mai imbracat in cele 4-5 incinte cu pretentii, dar si acolo densitatea e mica si populatia nesustenabila decat artificial.
In timpul asta, sute de pescari cheltuiesc mici averi pentru a lua fata, macar tehnic semenilor intru pasiune.
Mie deja mi se pare un scenariu asemanator cu Mad Max si faptul ca ne mai ducem acolo si mai platim cazare, e semnalul pentru astia ca inca mai e de supt.
 

sosoktm

Stiuca
surprinzator sau nu (covidele a tinut gloata pe meleagurile autohtone), delta A DUDUIT de turisti in 2020 si 2021. Pensiunile pline, clienti doldora, localnici ce trec de la corsare de 630 la variantele >7m (mai nou se produce si corsar de 9m!!- un frumos metrou ) pentru a putea face fata cererii de transport. Delta nu mai de deja de multi ani despre pescuit, a devenit o destinatie si pentru buzunare largi ce vor lux si vizionarea pelicanului pe repede inainte, in conditii de confort sporit. Sa fie clar, industria turismului este cea care sustine polulatia locala, pescuitul comercial este aproape anacronic si exista (cred) doar ca urmare a presiunii pensiunilor pentru masa clientilor.
 

nepotu

Biban
Toamna asta, am mai bagat o scurta vizita in Delta - Mila 23, in cautarea stiucii. Rezultatele destul de slabe, nu ca as fi avut asteptari prea mari. In ultimii ani n-am prea vazut stiuci prinse pe "natural" in Delta, doar mârle si pixuri. Am incercat pe canale, pe Dunarea veche, dar si pe lacuri. A fost activitate pe Ligheanca si Trei Iezere, unde era apa neagra, in timp ce pe Fortuna a fost rezultat nul (vant destul de puternic si apa tulbure). Mai multa activitate a fost pe "canalul din spate" care ne scapa de gherla si e bun de incalzire (nu-i asa Bogdan Stroescu ?).

Duminica, pe drumul de intoarcere m-am "intersectat" cu adiwolf ( jos palaria) undeva inainte de Harsova. Sunt curios daca el a fost ceva mai norocos.

PS: anul asta am vazut ca a fost destul de multa activitate la stationar unde sunt semne ca populatia de crap e in refacere. Sunt curios daca in vreo 2, 3 ani o sa fie ceva mai bine la stiuca sau ramanem doar cu speranta...
 

adiwolf

Moderator
Membru personal
Duminica, pe drumul de intoarcere m-am "intersectat" cu adiwolf ( jos palaria) undeva inainte de Harsova. Sunt curios daca el a fost ceva mai norocos.

amaaaazed
hai ca m-ai facut curios, cum dracu m-ai depistat in trafic?!! pe la Harsova zici?!! gandescccc

eu am fost impreuna cu Espasia la lacul Rosu, de marti pana duminica adica am pescuit efectiv 4 zile pline si nu am reusit sa atingem impreuna cifra 100 la capturi si cand spun asta ma refer la toate speciile de rapitor !!
cu stiuca abia ne-am intalnit, eu reusind sa prind pe canal la Potcoava cea mai mica stiuca prinsa de mine in Delta, cand am intepat, a sarit direct in barca !! Durereeee
bibanii...........foarte slab, niste amarati mici in gura la Puiu si accidental prin alte locuri, dar foarte putini
avat........1 singur prins de Espasia
foarte multe moace (somotei) prinsi pe canal la Rosu la twister si cand spun multe, au fost mai multe ca bibanii!
o surpriza frumoasa a fost intalnirea cu salaul, da cu salaul in plina Delta punk - am reusit sa punctam amandoi cu cativa salai punctabili, ~ 1-1.5kg iar cel mai mare a fost scapat de espasia langa barca roflmaooo
nu am reusit sa dau de apa neagra si limpede, am aflat abia in ultima seara cand era prea tarziu, sa merg pe canalul Sondei (dimineata am fost la Hidroturism, apoi toate trecerile din Rosu-Rosulet si nimic)
au fost cateva zile relaxante, intr-o Delta aflata in declin, dar inca frumoasa si apetisanta
 

Espasia

Somn
Una din cele mai frumoase iesiri ale mele in Delta, cu un grup (mic) de prieteni. A fost de exceptie. Inclusiv faptul ca nu am prins ce ne doream……..avati, bibani, caci stiam ca știuca este mai rară……..dar mică. :).amaaaazed

Surpriza cum spunea si adiwolf au fost șalăii…..mai ales cei scapati de mine. gandesccccbucuriemarebucuriemarebucuriemare.
 

edd

Somn
MbTIGRt.jpg


fJerLVF.jpg


Rd168Wg.jpg


5Dfo1QV.jpg
 
Sus