Delta Gruiului

miker2ka

Stiuca
Pentru cei care vor sa incerce un spinning la pastrav in apropiere de Bucuresti, Delta Gruiului a fost populata cu pastrav curcubeu.
Administratorul locatiei ne-a spus ca a populat cu exemplare de la 400g in sus, lucru observat si de noi, nu am capturat nici-ul exemplar mic.
Balta nu are agatatura, in cateva locuri exista riscul sa agati langa mal.
Se pescuieste in 2 moduri:
1 - C&R 40 lei in sistem trout area (minciog cu plasa siliconica, degorjor, lingurite cu ace debarbetate, nu punem mana pe peste)
2- Cu retinete 3kg 100 lei. Ce e peste se plateste 30 lei /kg. Nu se vor elibera capturile prinse cu ancora, carlige cu barbeta, ranite etc.

De mentionat ca si la modul 1, pestele care sangereaza (ranit) se retine si se plateste la final 30 lei/kg.
Mai multe detalii gasiti pe FB, eu nu am asa ca nu pot sa postez link.

miker2ka

Stiuca
Recent balta a fost populata si cu pastrav de aprox 250g. Personal imi place mai mult asa. Daca pana acum era ceva normal sa prinzi pastravi de 600g ... acu chiar trebuie sa-i cauti.
Am deja 6 vizite la balta. Rezultate am avut doar pe lingura. Nimic pe rotativa sau vobler. Tehnica variaza de la zi la zi, singurul lucru constant au fost culorile (portocaliu si roz).

Luigi

Somn
Hm, doar la blinker... Eu as putea pune pariu ca nici nu ii vezi sa sarã, toamna tarziu si iarna, stau printre ape si acolo ii gaseste doar o lingura. Dar din mai incolo cind incep sa muscareasca nu cred ca vor refuza o rotativa mişto lansata exact pe ei... Mepsurile mele ruginesc de dorul apei capzid

miker2ka

Stiuca
Pe fund i-am gasit in 90% din cazuri, sau foarte aprope de substrat. Chiar si in zilele cand lumanareau tot pe fund atacau....
Eu am dat cu lingurite yarie.
Modelul dexter facea legea cand atacau in larg.
Modelul ringo cand stateau linistiti pe fund si atacau la viteza mica de recuperare.
Modelul pirica cand atacau pe pauza.

Ultima editare:
E

EHM

Guest
salut...mai stie cineva ceva nou de regulamentul la pastrav ? peste tot unde am intrat inclusiv la ei pe website zice doar de taxa de 100lei / 3kg pastrav...nu gasesc nimic despre C&R...
nu gasesc nicaieri un regulament detaliat...
exista asa ceva ?
k merci

miker2ka

Stiuca
Posibil o sa afiseze in toamna cand repopoleaza. Pastravii din tura trecuta sunt morti acum. Din ce imi amintesc populeaza prin octombrie si poti pescui pana prin apr. Cand vine caldura pastravul moare

miker2ka

Stiuca

Chiar azi am fost.
IMG-20210130-WA0009.jpg

Sus