• Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Learn more.

Despre sonare folosite la pescuitul rapitorilor

Ce marca de sonar preferati?

 • Humminbird

  Votes: 8 13,1%
 • Lowrance

  Votes: 45 73,8%
 • Garmin

  Votes: 7 11,5%
 • Raymarine

  Votes: 1 1,6%

 • Total voters
  61
Ai dreptate, lowrance nu are raspuns la mega side! Pe apa insa, nici nu are nevoie. Dincolo de a fi partinitor (la ultima achizitie, am luat in calcul absolut toate marcile si modelele disponibile pe piata ), am ramas tot la lowrance (hds carbon 12 3d, ca upgrade de la carbon 9 3d) , deoarece aveam nevoie de un side bun, pe langa un 2d excelent (daca se inlocuieste sonda din pachetul 3d cu una mai buna, deci nu doar hummi practica sportul descris mai sus de colegul) . Nu contest ca mega vede mai clar, insa e valabil DOAR pe o distanta mult prea mica, inutilizabil de mica (max 15 m, ca idee) . Pe 800 ....tot slabut se vede, dpdv al distantei. La 455, hummi are un usor avantaj pe apa ff mica, adica sub 1,5 m. Ca meniuri insa, pe ansamblu, cred ca lowrance e mai pretenos si merge mai ok cu setari mai generaliste. Strict dpdv tehnologie (nu si rezultat palpabil prin calitate mai buna), hummi e mai avansat, dar asa cum scriam mai sus, conteaza ce se intampla pe apa, nu ce citim in specificatii.
Ma indrept din ce in ce mai sigur catre Elite 7 TotalScan...
 
am folosit aproape 2 ani elite 7 ti, e o alegere foaaarte solida, in zona aia de pret. Foarte bun pe pescuit vertical, ok si pe down/side, dar nu te astepta sa vezi rezonabil la mai mult de 30 m in lateral. De luat in calcul si garmin 7sv sau helix 7, in ordinea asta ;)
 
Structure scanul depinde de adancimea apei...In apa de 2m vezi maxim 15 m in lateral pe 455 .Pe 800 mai putin.Acolo este forta unui Megaimage.Pe apa adanca lucrurile se schimba si Megaimage incepe sa ...moara :) O parere.
 
am folosit aproape 2 ani elite 7 ti, e o alegere foaaarte solida, in zona aia de pret. Foarte bun pe pescuit vertical, ok si pe down/side, dar nu te astepta sa vezi rezonabil la mai mult de 30 m in lateral. De luat in calcul si garmin 7sv sau helix 7, in ordinea asta ;)
Garminul nu are con de 60 , nu ma tenteaza...
 
zamfi....atasez un screenshot de la o iesire recenta, cand faceam exemplificam structuremap pt un amic. Nu e 100% relevanta poza (scuzati calitatea, dar nu ma lasa forumul sa pun la rezolutie intreaga), deoarece adancimea minima era pe un fel de drum scufundat, cu adincime ceva mai mare adiacenta, insa la prima iesire merg pe apa mica sa fac poze ;). Ne- photoshopate, ca nu primesc bani de reclama de la nimeni. Ce remarc insa este o diferenta intre carbon 9 si carbon 12 ca range pe side, desi singura diferenta tehnica este un unghi de 85 grade la 9 vs 88 grade la 12. Evident este insa ca 12 are un side si mai bun, unde mergeam pe 30 m ca sa imi placa ce vad cu 9, merg acum la 40 m fara probleme.
In varianta 3d, lowrance nu emite side/down decat pe 455, insa diferentele principiale, indiferent de marca, intre 455 si 800 sunt o claritate mai mare la 800, in detrimentul distantei. Deci, NU conteaza frecventa pe care emiti, strict in raport cu adancimea apei ;)
In link este un exemplu bun pentru megaside, pe solix 15, ca sa nu se creada ca jucam cu handicap. Apa de 5,5 fts, numa buna pentru analiza. Informatia e foarte utila pe frecventa mega, vezi baboiu pe oo, dar la max 30 (hai, cu indulgenta 40) fts. Deci, 10-12 m. Deci de lunga e prea subtire, cum s-ar zice. Pe lac, pe apa de 2m, eu cred ca se cam duce dracu pestele de langa barca, daca treci la 10m de el cu altceva decat electric sau vasle, dar e doar opinia mea.
12.PNG

bobo...no comment, depinde de buget si utilizarea proponderenta. Cum ziceam, 7ti ofera mult pt pretul cerut.
 
Deci eu zic ca distanta la care vede in lateral ,la acelasi sonar, depinde de adancimea apei.Apa adanca latime de scanare mai mare in lateral si invers.Sa zicem la Ti-ul in discutie.Cu restul nu am treaba :)
Adica eu zic ca pe apa de 2m cu Ti vezi corect vreo 15m dupa care ecranul se inegreste.Poti sa fixezi pe 30m banda dar jumate va fi negru ecranul pe benzi.
 
am folosit aproape 2 ani elite 7 ti, e o alegere foaaarte solida, in zona aia de pret. Foarte bun pe pescuit vertical, ok si pe down/side, dar nu te astepta sa vezi rezonabil la mai mult de 30 m in lateral. De luat in calcul si garmin 7sv sau helix 7, in ordinea asta ;)
Care ar fi plusurile lui lowrance elite 7 ti față de garmin striker plus 7sv, strict pe partea de scanare, în pescuitul salaului?
 
Probabil ecranul si posibilitatea de a utiliza harti de pe card.Garmin nu are slot de card.Insa scaneaza mai bine in sidescan,lucru subliniat si de americani pe forumurile lor.
 
Probabil ecranul si posibilitatea de a utiliza harti de pe card.Garmin nu are slot de card.Insa scaneaza mai bine in sidescan,lucru subliniat si de americani pe forumurile lor.
Am citit de m-a luat capul .
Mai ales ca a avut proces Garmin cu Navionics si au renuntat la sondele cu 3 elemente de scanare(2 side si unul down) pentru USA. Din fericire pentru Europa , au ramas sondele vechi care transmit un pic mai acurat.
Din ceea ce am citit , sonarele din aceeasi clasa de pret/optiuni, indiferent de firma, au rezultate cel putin comparabile pe partea de scanare.
 
E clar ca sunt comparabile ! Ca idee unul de 800 euro nu vede ca unul de 2000 ,logic.E ca la orice pana la urma.Este f important,in opinia mea, sa stii sa-ti personalizezi setarile si sa interpretezi corect ce si cat vezi.
Altfel cam arunci banii de pomana....
 
sa stii sa-ti personalizezi setarile si sa interpretezi corect ce si cat vezi.
Si eu sunt de aceeasi parere.
Poti avea unul de 2.000 €si sa te uiti ca broasca la barieră, sau unul de 800, si sa te folosesti de toate facilitatile pe care le poti extrage. Cum observ din postarile voastre, ca marea majoritate stiti si o si faceti. Felicitari.
Io m-am scos, pentru pescuiala din galoșul pleumatic, am unul de incepatori, de 500 €, Lawrence hook 5 , cu Chirp si down scan, fara GPS, asa ca nu intru in discutii:):):).
Simplu. Este structura? Este. Este peste pe ecran? Este . Si atunci de ce aia mă-sii nu prind? Aceasta-i intrebarea!!! :)
Ce am pe cealalta barca, nu se pune. Are prea multe si folosesc partea cu sonarul doar pentru structuri, adancimi, sa vad sa nu dau cu motorul sau chila in craci. Este un model mai vechi, dar stie foarte multe.
Nu m-am dus cu ea (barca) inca sa caut locatii de somn, salau, etc special. Desi din in manual, cica iti spune ca pot sa stiu si ce model si marca de peste zace sub barca. Glumesc. :):):)

Asa ca, o concluzie la remarca lui zamfi, 1500€ + soft-ul navionics, “investiti” putin aiurea.
Dar, ......asta este. Invatam. Pacat ca de cele mai multe ori, pe pielea noastra. Te gandesti initial, las sa fie, sigur imi trebuie, mama, mama ce o sa fac eu cu el........Aiurea.
Cu stima,
 
am revenit cu poza promisa. Din pacate, n am avut nervi/chef sa ma duc pe apa de 2 m, dar sper ca e reelvanta si o apa de 3m. Cu scuze pentru calitatea pozei si reflexiile ecranului din partea dreapta a display-ului, pentru mine e suficient de clara structura (o margine de drum) pe care o vede pvtv in stanga, la 45-48m. Adaug ca , pentru poza, am crescut putin contrastul, ca sa fie mai vizibile detaliile obiectelor aflate la distanta mai mare.
12.jpg
 
Salutare, baieti ! Imi puteti recomanda un acumulator cat mai compact si mai bun pentru un Elite 7 TotalScan? Mentionez ca il folosesc si la clonc...Multumesc !