Despre sonare folosite la pescuitul rapitorilor

Ce marca de sonar preferati?

 • Humminbird

  Votes: 17 22,4%
 • Lowrance

  Votes: 49 64,5%
 • Garmin

  Votes: 9 11,8%
 • Raymarine

  Votes: 1 1,3%

 • Total voters
  76
Claudiu colegu pescuiește pe baltile din Spania , șalău , bass , știuca si mai intra si somn pe balti din extremadura precum Garcia Sola, Orellana si Valdecañas. Bugetul nu stiu ca nu l-am întrebat însă nu are pretenții prea mari.
 

grey-wolf

Biban
O recomandare de sonar se poate ?
Ce ma intereseaza sa aiba in dotare :
ecran 7 sau 9 ( maxim 9 )
Vedere laterala
Capacitate de a crea harta batimetrica cu stocare pe card
Conectare cu tel . ( Daca se poate vreau sa vad F1 din barca )
Functiile clasice banuiesc ca le au toate .
Posibilitati de imbunatatire in viitor prin schimbarea sondei sau soft .
Nu am preferinta pt o firma anume . Momentan folosesc Elite 5 chirp cu gps la care simt lipsa posibilitatii de a crea harta pe anumite zone si parca are ecranul prea mic . Se va folosi pe gonflabila .
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
Humminbird helix 7 mega si g3 dar nu are baltimetric in standard trebuie cars asa ca un ti2 de la Lowrance ramane optiune. Cat despre posibilitatile de upgrade, astea nu le poate stii nimeni. Ce e cert este ca doar unitatile varf de gama vor fi compatibile cu tehnologii viitoare.
 

vioril

Biban
fara sa stai pe ganduri si direct : Humminbird Helix 9 g3n mega si +gps , binenteles insotit de card zero lines Europe . am avut si folosit Lowrance elite 7ti ts , si sincer nu are nici o treaba ce-ti ofera Humminbird , nu exista termen de comparatiee , humi este net superior , mult mai stabil pe soft , imaginea este net superioara fata de Lowrance , sonda este mai mica decat la Lowrance si mult mai performanta in toate punctele de vedere , calitatea materialelor -carcasa , husa , support , cabluri , etc , net superioara . Un singur + are Lowrance - si anume faptul ca are touchscreen ( eu nu-I simt lipsa ) .
 

grey-wolf

Biban
Multumesc pt raspunsurile de pana acum . Buget variabil in functie de recomandari . Nu e buget nelimitat dar nici nu am un buget stabilit . Am prea multe pe care vreau sa le schimb pana la sfarsitul anului incat jonglez cu bugetul ca la circ . Pe masura ce inlocuiesc din jucarii vand altele si tot asa .
Harta batimetrica momentan e conditie obligatorie
 
Am detinut in trecut Lowrance HDI,momentan detin HDS 7 Gen 3 ,urmatorul pe lista ,fara retinere va fi Humminbird Helix 9 g3n mega si +gps .
Daca nu conteaza prea mult pretul pt.tine ,din punctul meu de vedere,minim Helix, sau mai sus Solix de 10.
 

zamfi

Somn
Exclus Lowrance daca vrei side ...Hummi as lua eu ca specie :) In rest , in functie de buget.Daca il pui pe o gonflabila, sub 3 m, cel de 9 mi se pare mare, asta desi un sonar nu e mare niciodata!
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
Clar Humminbird daca e folosit cu cardul acela. Nu este nimic la ora actuala peste Humminbird ca side.image si down image. Am umblat si pescuit cu toate, e drept nu atat de mult pe cat mi-as dori insa senzatia lasata de Humminbird, chiar si cel mai decent Helix 7 MegaSi g3 este pur si simplu wow, si asta ti-o spune unul cu un sonar de cateva ori mai scump si care a avut si Hds9 am pescuit si cu hds 12 si detin un Garmin echomap ultra de 10 inch care vede foarte aproape de Humminbird insa doar cu sonda UHD, altfel garmin este pe un loc 3. Cu cat ecranul este mai mare, cu atat se vede mai bine. Pe o gonflabila, un 9 inch este ideal. Nu este stiinta de rachete, se vede clar dupa frecventele folosite. Atentie, aceste frecvente de obicei se vad cel mai bine in ape putin adanci, pana in 7-8m as zice eu dupa care calitatea scade, insa frecventa 455 de la Humminbird este oricum peste orice Lowrance. Vorbesc strict de generatia G3. Sa nu intelegi ca Lowrance nu are sonare bune, un ti2 este ub compromis ideal intre touch pret si calitate. Doar ca Lowrance este mai greu de interpretat.
 

bobo

Salau
Exclus Lowrance daca vrei side ...Hummi as lua eu ca specie :) In rest , in functie de buget.Daca il pui pe o gonflabila, sub 3 m, cel de 9 mi se pare mare, asta desi un sonar nu e mare niciodata!
Am eu TI 2 de 9 inch pe un Elling de 2.90. L-am scos mai în exterior, deasupra balonului că altfel dau cu motorul peste el. Bine ca si oglinda la Elling e mai îngustă! Dar ca mărime chiar nu mă deranjează. În schimb mă deranjează că Solixurile de 10 nu scad că preț...neam ! zimbettt

Am eu TI 2 de 9 inch pe un Elling de 2.90. L-am scos mai în exterior, deasupra balonului că altfel dau cu motorul peste el. Bine ca si oglinda la Elling e mai îngustă! Dar ca mărime chiar nu mă deranjează. În schimb mă deranjează că Solixurile de 10 nu scad că preț...neam ! zimbettt
Claudiu, cand pleci la pește anunta-mă să vin pe la magazinul tău în vizită!
 

tux

Oblete
Salut, Ma bag si eu in discutie, fiind interesat in viitorul apropiat de un sonar mai bun: ecran 7" cu DI/SI/GPS si posibilitatea de a realiza harti batimetrice. Pana acum am folosit doar Lowrance, dar Humminbird Helix 7 Mega SI+ G3(N) pare cea mai buna varianta. Harti cu apele din Romania (Dunare, Olt, Delta, etc) se gasesc pentru Humminbird ? Varianta G3N vs G3 merita banutii in plus ? Multumesc.
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
N este doar Network pentru conexiune cu motor minnkota deci daca nu urmaresti asta,nu merita
 

grey-wolf

Biban
Multam fain la toti pt raspunsuri . Balanta inclina tot mai mult spre Helix . Ramane sa vad daca 7 sau 9 . 7 e suficient dpmdv dar parca nici 9 nu incurca .
Ma puteti lamuri in legatura cu cardul zero lines Europe ? Ce face exact , ce contine , de unde se achizitioneaza ,de ce trebuie musai acesta... ( poate pt unii dintre voi pare aiurea intrebarea dar ... nu stiu nimic pe tema asta . )
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
Humminbird Zero Line card Europe for Autochart and Autochart live

For your new Humminbird echosounder with GPS you can record electronic nautical charts internally. This means Autochart live - but unfortunately only for 8 hours, then the results will be overwritten again. You need an optional Humminbird Zero Line sd-card to accurately map all of your favorite waters and get nautical charts with very tight depths.

The Zero Line is the place where the water meets the shore. It’s also the starting point for building your own maps with AutoChart. Included with the AutoChart PC software is a 32 GB map card loaded with Zero Lines for millions of water bodies in Europe. With these all-important Zero Lines as your foundation, you can begin creating your own, accurate and detailed maps of any fishing spot, even where contour coverage doesn’t exist.

Anglers can purchase additional Zero Line Map Cards to view the AutoChart created maps on multiple Humminbird units. Simply export the map from the PC program to the extra Zero Line Map Cards and you’ll have multiple charts of your favorite fishing spots ready to view on a range of compatible* Humminbird fish finders.

The software is compatible with the following model: Helix 5 to 12 with GPS, ONIX, ION, 800 to 1100 model with GPS and models of the 600 series GPS. Suitable for all combo devices with SI Sonar technology. Compatibility may be adjusted without notice

pretul lui este de 550 lei original, insa nu stiu daca merge si altfel, cum merg cele de la lowrance
 

tux

Oblete
Inteleg ca e nevoie de Zero Line card Europe, pentru a putea stoca hartile batimetrice pe card SD in loc doar 8 ore de date in memoria unitatii (8 hours of Autochart). Dar tot nu stiu exact, daca Zero Line Card Europe contine Romania si apele interioare , Dunare, Delta, etc.
 

grey-wolf

Biban
Poate ne lamureste in privinta asta un utilizator care deja detine un astfel de card .

La sonarul de 9 nu imi plac dimensiunile , implicit consumul . Pt o gonflabila parca e prea mult . Parca trebuie umblat si la baterie (sa fie mai mare ) parca imi complica putin cam mult existenta si traiul tihnit . Parca sunt satul de carat toate prostiile dupa mine . Parca sunt prea multe si prea grele si parca nu merita pt iesirile scurte de pe Olt . Parca sunt prea multi de Parca . Pt Dunare si alte ape mari este alta barca si un alt sonar disponibil in cadrul echipei Hds 12 . E fain sa te uiti la ditamai ecranul dar pe o gogoasa de 3,3 cu 6 cp ,, se merita " dimensiuni de genul asta ? La asta doar eu pot sa imi raspund .
Decizii .....deciziii....decizii . Ah ce complicata viata zimbettt
 

AlexH

Moderator
Membru personal
Vreau sa va zic ceva legat de harti batimetrice, de genul autochart ( humminbird) sau genesis live (lowrance). Nu prea sunt de foarte mare ajutor pe apele/ barajele al caror nivel se schimba des. Practic acum ai o harta cu anumite linii de contur, a doua zi e posibil ca adancimile de pe acea harta sa nu mai fie aceleasi. Asadar e mai ok sa lasi sa rescrie peste daca nu vrei sa te complici cu crearea unei harti fixe, careia sa ii sti un nivel "0" ca reper si la fiecare iesire sa modifici depth offset in functie de nivelul actual al apei.
Nu stiu daca m-am făcut inteles, imi e mai ușor sa explic asta vobind cu cateva exemple in fata, decat sa scriu teorie.
 
Ultima editare:
Sus