Despre sonare folosite la pescuitul rapitorilor

Ce marca de sonar preferati?

 • Humminbird

  Votes: 29 27,1%
 • Lowrance

  Votes: 59 55,1%
 • Garmin

  Votes: 17 15,9%
 • Raymarine

  Votes: 2 1,9%

 • Total voters
  107
Fix asta este pe cale sa facă un prieten după ce șoriceii i.au ros cablurile la un Helix 9 3gn iar o sondă nouă îl duce cu totul puțin peste 500 Euro.
Daca nu va fi mulțumit de ce va obține după reconectarea profi a tuturor firelor, cositorire și izolare cum trebuie, va comanda o sondă nouă.
 

Tacuc

Oblete
Găsește orice altă variantă, bănuiesc că mufa nu are loc, eu unul aș demonta celelalte cabluri astfel încât să intre mufa de la sonar, după care le-aș monta la loc. E ceva de muncă dar nu strici nimic. Dacă îți e frică că nu vei ști cum să le legi la loc, fie faci poze înainte de demontare, fie pui etichete pe fire cu bandă adezivă.
 

Espasia

Somn
Buna ziua.

Eu l-as tăia. As lipi sau conecta mecanic firele si le-as izola/ecrana frumos. Cu un termo peste sa nu intre umezeala.

Aveti vreo explicatie de ce sa nu il tai?

A incercat cineva sa il taie/repare si sa vada ca nu mai functioneaza corect?
Nu din auzite. Sa faca el experienta?


Ganditi-va ca acest fir (ce vine de la sonda la sonar) intra in "televizor" printr-o mufa mama/tata. Ce credeti ca mare scofala de contacte sunt acolo?
Sigur are o rezistenta de contact, mai proasta decat o lipitura buna. Uneori sunt si putin oxidate contactele. Nu sunt aurite, m-am uitat. Si jucaria functioneaza impecabil.

Daca asa spune producatorul, este ok. Ce, nu mai bine cumperi o sonda noua? De ce sa te chinui sa repari. Sau sa comanzi o sonda cu fir mai lung? De ce sa il prelungesti tu?

Cu stima,
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
Nu din auzite. Sa faca el experienta?

De ce ai face asta ca experienta? Sigur ca vor merge lipite si va functiona si sonda, daca mai prost... habar nu am dar de ce sa fii Danila Prepeleac? Cum adica sa tai cablul de la sonda ca nu iti are loc... asta e tare rau.

Ce, nu mai bine cumperi o sonda noua? De ce sa te chinui sa repari.

Pai nu il indeamna nimeni sa cumpere alta noua, din contra, il indemnam sa nu taie si sa caute alta solutie, asta cu taiatul e barbara rau si nu are logica.

Sunt si pe youtube tutoriale, evident cu sonare mai ieftine care oricum nu au ecranaje serioase. Cand il tai din greseala sau se intampla alte accidente, atunci clar merge reparat, dar de ce ai face asta nefortat doar pt ca nu iti are loc...
 

Espasia

Somn
De ce ai face asta ca experienta?
Claudel, nu ma refeream la acest lucru. Sa o faci ca sa vezi daca mere sau nu. Ci daca ai avut vre-un accident, cu cablul.

O spun in cunostinta de cauza, deoarece eu am sectionat si lipit un cablu la o sonda ce o am pe barca mare - Este totusi un sonar mai vechi Reymarine - cred ca are 10....12....15 ani, dar care mere ok. (La ce am eu nevoie in Delta). Iar partea de sonar nu a avut absolut deloc de suferit.

Eu am vrut sa subliniez ca daca alta solutie nu ai, se poate taia cablul. Ca ultima solutie. (Sau a fost un accident)
 

carpsport

Oblete
Pentru cei mai putin experimentati, un video ce poate ajuta la intelegerea redarii de pe sonare si identificarea pestilor:
Mulțumesc mult pt video.
Am un sonar lowrance hook 4 chirp și vreau să-l vînd.
Ce sonar bun pentru spining la salau si clonk as putea sa iau la un buget de maxim 3000 lei?

Nu m-a dus capul sa fac screen shot, dar cam asa arata si la mine...
Vezi atașament 31344

Din pacate apa era destul de murdara, un ochi mai ager poate vedea asta. Pozele in schimb sunt clare, imaginea e foarte buna.
Inca am probleme in identificarea pestilor, mai ales pe down scan/2d, unde momentan il penalizez, insa mai am si de aprofundat setari si alte dracii. Spre deosebire de Lowrance (care cu modul Fish reveal activat arata mai mult peste decat in realitate) Humminbird nu prea vrea sa arate pestii. O functie pe care am avut-o si mi-as dori-o si la Hummi, este suprapunerea 2d / fish ID in modul de Down scan.

La usurinta interpretarii structurilor in Side scan, e campion mondial.
Căte costă acest sonar si ce model este?
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
Salutare, in primul rand treci pe la sectiunea de prezentari. In acel buget, acesta este cel mai bun sonar:
 

carpsport

Oblete
Salutare, in primul rand treci pe la sectiunea de prezentari. In acel buget, acesta este cel mai bun sonar:
Mulțumesc mult claudiu
 

adiwolf

Moderator
Membru personal
Sus