Din lipsa de timp nu am acumulat experienta cu sonarul... aduna praful in garaj, am iesit cu el de 2 ori.Salutare.
Banuiesc ca ati apucat sa capatati ceva experienta cu acest sonar.
Dupa ca am prajit recent un elite 7 ti2, sunt interesat (din nou) de element 7hv.
Puteti face o comparatie intre element si ceva asemanator de la humminbird si lowrance, in aproximativ aceeasi gama de preț?
Ma intereseaza in special detaliile pe side imaging
Eu am achiziționat Lowrance hds live imaging 9”cu sonda active imaging 3 in 1,in ideea ca va apărea ( minciuna Lowrance) sonda structure scan 3D in noua varianta , fără hub. Cu sonda 3 in 1 m am obișnuit și la pasnic(pescuiesc la crap in sezon) Ii văd bine la adâncimi>3 m,iar la șalău caut doar structuri. Sonda 3 d ar fii super, ca as putea pune naluca in fata șalăului,deci concluzia dacă ai bani nu sta pe gânduri.Dacă montezi de fiecare data sonda când mergi la pescuit, cum fac eu,ai o corvoada in plus-asta ar fii după părerea mea singurul impediment.A folosit cineva lowrance 3d structure scan, merită achiziția?
La ce rezolutie are orice telefon de 700 de lei, rezolutia unui sonar de 1000 de euro e de toata jena. Chiar nu inteleg de ce majoritatea displayurilor in gama asta de oret au ramas la 800×480, cand tehnologia e disponibila de atata vreme...De ceva vreme ma tot uit dupa un model de sonar de la GARMIN cu un raport pret calitate optim, cat mai avantajos si am gasit 3 modele pe 3 paliere de pret si calitate diferite.
M-ar ajuta cateva opinii de la cei care au utilizat pe apa in special cele doua modele : Reper (ECHOMAP UHD 92sv) si Upgrade (Garmin ECHOMAP UHD 92sv).
REPER . Modelul Garmin ECHOMAP UHD 92sv cu sonda GT56UHD-TM multumita sondei mai noi suporta si rezolutii inalte pe SIDE pana la 1000 – 1100 kHz la o putere de emisie de 500 W, fiind insa penalizat de rezolutia monitorului WGA de doar 400x800 pixeli , monitor tactil. Pret orientativ achizitie 5,000 RON (plus minus).
Downgrade . Garmin Striker Vivid 9sv un model mai accesibil ca pret si foarte aproape ca si capabilitati de modelul de mai sus (putere emisie, model sonda, rezolutie monitor) desi se diferentiaza prin rezolutia pe SIDE de doar 800 kHz si lipsa ecranului tactil. Pret orientativ achizitie 3,000 Ron (plus minus).
Upgrade. Garmin Gpsmap 923xsv tot cu un ecran tactil de 9 inch dar cu rezolutie superioara de 1280 x 720 pixeli cu aceeasi sonda care pe SIDE are 1200 kHz dar la o putere de emisie dubla de 1000 W , ceea ce se traduce intuiesc printr-o imagine redata mult superioara modelului ECHOMAP UHD 92sv. Pret orientativ achizitie 8,000 RON (plus minus).
Multam anticipat !![]()
Ai putina rabdare, ca vor face si aici reduceri. Cand mi-am luat sonarul, am prins o campanie dinasta si l-am luat din Germania la pretul din magazin (care oricum era mai mic decat in Romania atunci) si in 5 zile am primit inapoi de la Lowrance vreo 200 sau 300 euro (nu-mi aduc aminte exact, sper sa nu vorbesc prostii).Mi-aș fi înlocuit și eu hds9 cu un 12 dar in Europa nu au fost reduse deloc
Așa este… eu am avut Lowrance… acum am Garmin… și nu as spune “nu” unui Humminbird…greu sa ma obișnuiesc cu altceva după atâția ani de lowrance și presupun ca asa sunt majoritatea pescarilor.