Dilemă alegere lansetă

Neața

Deoarece am făcut un pic de curat între lansete și mi-am făcut și ordine în ceea ce vreau să am (vorba vine), vreau să-mi iau o lansetă de peste 2.4 metri pentru a putea arunca de pe mal. Vreau să o folosesc în special la clean și avat, deci o voi folosi la voblere și rotative dar in lista cu modele am ales și care merg cât de cât la jig.
Pe ce am pus eu ochii:

https://www.bait.lt/meskeres/spiningai/yamaga-blanks/yamaga-blanks-blue-current-82f-nano.html
https://www.bait.lt/meskeres/spiningai/tict/tict-sram-tcr-84s-reloaded.html
https://www.bait.lt/meskeres/spiningai/tict/tict-sram-exr-82t-sis.html
https://www.bait.lt/meskeres/spiningai/tict/tict-bfo-80t.html
https://www.bait.lt/meskeres/spiningai/graphiteleader/graphiteleader-2015-nuovo-finezza-gnfs-832ml-t.html
https://www.nippon-tackle.com/Graphiteleader-Vigore-GVGS-792M
Varivas violente VLL 86 PT http://galvakablis.lt/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1606&category_id=116&option=com_virtuemart&Itemid=304&lang=en
https://fishingmania.club/en/xesta/xesta-black-star-2nd-generation-s83

După cum obsetvați am ales lansete cu plaja de aruncare cât mai mare și să plece de la cât mai puțin. Desigur, nu mă aștept să fi avut cineva toate aceste modele exact, dar măcar ca și caracteristici pentru ce vreau eu sao folosecs dar și ca producător (mai titrat, mai puțin titrat, etc)
Dacă aveți și alte modele care credeți că s-ar potrivi, numai bine. Limita de buget...400-500 euro.

Mulțumesc!
 

ily

Biban
Bogdan , majoritatea lansetelor enumerate de tine , dupa PAREREA MEA nu au nici o legatura cu pescuitl avatului la voblere , exact cum a zis Claudiu mai sus. PSSS—ul , eu am pescuit cu el si sunt de aceeasi parere , e o lanseta pentru jig dar asta e parerea mea , pe de alta parte lanseta a ajuns la un pescar de pastrav din Sibiu care o foloseste pe râuri mari in Bosnia si Slovacia doar cu voblre minnow la pastrav. Xesta 83 a doua generatie e tot pentru jig (am pescuit cu ea cateva luni) in schimb prima generatie (o am) e pentru vobler , toata seria e.
VLL 86 PT am avut , e la fel ca si cele trei tict—uri.
Vigore, Finezza si Yamaga 82 nano nu am avut si nu stiu ce sa zic . Singura care e pentru vobler dar nu crank—uri mari , este Yamaga BFO 80.
Sunt lansete rigide dar asta nu înseamna ca nu poti arunca voblere de 2gr.
Tu ai nevoie de o lanseta mai moale , mai permisiva , cel putin pe vârf.
 
Mulțumesc pt răspunsuri, mă bucur că sunt colegi care au pescuit lansete care numa în rusă le găsesc review. În afară de cea recomandată de Boje, alte recomandări?
 

ily

Biban
Nici cea recomandata de Boje nu e chiar ce ai tu nevoie.
Lansetele de la Tailwalk sunt mai blânde.
 

Ovi18

Biban
Si eu am cautat ceva asemanator ca aplicatie si in cele din urma am luat Fenwick IFS802L CRANK 2.44m/4-17g. Putin cam de sus pleaca dar de acolo in sus am nalucile, ramane sa vad cum se comporta.
Este la reducere pe totalfishing.
 

manns

Stiuca
Am avut Varivas Violente VLE 77 TR e nepotrivita pentru voblere crank . Si ca o parere personala nu as pescui cu o lanseta ce are peretii foarte subtiri la avat ,poti avea parte de accidente neplacute, eu as cauta una care sa rezistemai bine la tavaleala. Si iarasi daca iti doresti o struto-camila pe care sa o pescuiesti atat cu voblere crank cat si la jig, eu zic ca vei face compromisuri in ambele sensuri cu castiguri minime.

Acum ceva ani am folosit la avat o lanseta Lamiglas Certified Pro X86 MTS (7-17gr , lungimea 2,6m ), are un varf elastic care te ajuta sa lansezi si voblere mai mici dar devine o adevarata bestie dupa prima treime, o lanseta foarte puternica ,poti trage linistit de ea daca ai norocul sa iti intre vreo dihanie. Ca dezavantaje, inelele care necesita a fi schimbate si repozitionate , greutatea care e undeva pe la 150 gr si cotorul cam lung dupa gusturile mele.

Ti-as mai recomanda o lanseta de la Major Craft, un producator care face lansete cu un raport excelent calitate-pret, pentru toate buzunarele . Seria PE Evolution ar fi foarte potrivita . Mai sunt cateva la Abrevis. In josul paginii gasesti un tabel cu toata seria .
https://abrevis.ro/pescuit-rapitor/lansete/spinning/pe-evolution-pe-782ll.html

Ar mai fi cele de la Fenwich
http://www.totalfishing.ro/lanseta-fenwick-hmx-steelhead-spinning-hmxs832gmlf-83-1458-p-30305.html

Sau daca vrei musai o japoneza pur sange ar fi acest model de la Daiko Acum vreo 2 ani cautam o lanseta de jig pentru balta si am avut ocazia sa pun mana pe FZ-80XF , am renuntat deoarece chiar daca e data ca extra fast lanseta e elastica, foarte buna in schimb de voblere.
https://www.plat.co.jp/english/daiko/fuerzas/top.htm

Si ar mai fi dincolo la vanzare una de la G Loomis, IMX 9000-2SHSR. 7''6'', extra fast, 1/4-1/2 Oz. 2-12 lb. Asta ti-ar intruni cel mai bine conditile, merge atat la jig cat si cu voblere . Nu are 2,4 m dar se incarca foarte bine in lanseu fiind mai elastica cu un varf fin.
 

ily

Biban
Pot sa iti recomand Evergreen NIMS 82L sau apia foojin ad neon knight 85lx , acestea le—am avut , nu vorbesc din filme. Daca vrei sa dai bani multi , dar , eu te sfatuiesc sa incerci un tailwalk , sunt niste super lansete la banii care îi dai pe ele.
 

Tomi

Oblete
Salut Bogdan. Am trecut si eu prin dilema asta toamna trecuta, vroiam neaparat o lanseta de 2.7 pentru avat in special. Am ales Sportex nova twitch de 2.4 de 7-28g, are 138g, cantarita. Am luat cativa avati pana in 2kg, cleni si cativa mustaciosi. O lanseta rapida, versatila cu rezerva mare pe cotor, merge si pt jiguri. M-am obisnuit dupa prima partida cu gripul, actiunea, este ceea ce aveam nevoie de la o lanseta. Nu vrea sa ti-o recomand, sincer, fiecare pescar stie ce e bun pentru mana lui. Inainte sa iei o decizie ar fi bine sa pui mana pe ce iti doresti, eu asa am procedat, toate sunt frumoase din fata calculatorului si a parerilor unora sau altora.
 
Sus