DIY - modificari, imbunatatiri barci

Costi

Stiuca
fibra o poti taia cu pendularul ("soricelul") dar pune o panza cu dinti pt taierea metalului sa taie fin sa nu sparga/rupa fibra si mergi cu el incet, avansul la minim.

Si cand tai placajul, tego sau antiaderent, oridecare ar fi el, recomand sa faci cum scrie Adi mai sus. Eu am inceput cu o panza de lemn si imediat am trecut pe cea de metal cand am vazut ce mult il franjureaza.
 

Tacuc

Oblete
unghiul de montaj pe barca, cu bolobocul!
Da la acest unghi mă refeream, mă gândesc că baza motorului trebuie să fie paralelă cu linia de plutire, asta ar presupune să dau barca la apă și să mă folosesc de boloboc și raportor să stabilesc unghiul?
De scule nu duc lipsă, nu am mai făcut așa ceva și duc lipsă de idei. Și parcă n-aș face experiențe, mai bine întreb, studiez și apoi tai.
Și barca asta are dublu fund, la pupa și la mijloc are compartimente de depozitare, doar în prova nu are, nu cred că spațiul e umplut cu spumă, dar voi vedea.
Merci pentru pontul cu Epix marine, nu știam de acest magazin, am găsit o ușă chiar dreptunghiulară și generoasă, cred că va intra placa de întărire pe ea.

Si cand tai placajul, tego sau antiaderent, oridecare ar fi el, recomand sa faci cum scrie Adi mai sus. Eu am inceput cu o panza de lemn si imediat am trecut pe cea de metal cand am vazut ce mult il franjureaza.
Am un mini circular cu disc cu dinți mărunți, am mai tăiat tego cu el și a ieșit frumos, asta unde sunt tăieturi drepte, unde sunt curbe șoricelul.
 

adiwolf

Moderator
Membru personal
nu ai treaba cu baza motorului, daca te referi la bulbul cu elice.
tu trebuie sa faci in asa fel incat placa motorului ce vine fixata pe barca, sa fie paralela cu apa, iar tija motorului sa faca un unhi de 90gr sau cat mai aproape.
vezi ca trebuie sa montezi motorul in asa fel incat sa se poata roti liber cand este in apa, sa nu atinga prova barcii.
sfatul meu pt tine si pt toti cei care lucreaza la barcile lor - masurati de zece ori, ganditi si calculati-va foarte bine pasii ce vreti sa ii faceti si abia apoi taiati sau gauriti barca !
 

Tacuc

Oblete
masurati de zece ori, ganditi si calculati-va foarte bine pasii ce vreti sa ii faceti si abia apoi taiati sau gauriti barca !
Eu unul clar asta fac, oricum nu voi tăia și găuri până nu voi primi motorul. Acum sun la faza de strâns informații, făcut schițe, cumpărat furnituri.
Ai idee, siliconul ăsta o fi bun pentru etanșă găurile pe unde trec șuruburile? https://www.epixmarine.ro/sikaflex-...din-structura-de-rezistenta-a-ambarcatiunilor
 

adiwolf

Moderator
Membru personal
Merge si cel indicat de tine, dar pt sigilare as merge pe varianta 291
Sika 292 lipeste bine
 

Tacuc

Oblete
Am început modificarea noii bărci achiziționate, până azi am reușit să modific peridocul și să-l înregistrez la primărie, am montat suporți de lansete, contact general, priză USB și ușă de vizitare pentru acces la prova în vederea montării motorului electric. Mâine se va face revizia motorului.
D2D9A933-0CF6-4227-85EB-783B7747268C.jpeg
 

Atașamente

 • C090F22B-4BD2-4522-8C02-684F955D6AB9.jpeg
  C090F22B-4BD2-4522-8C02-684F955D6AB9.jpeg
  270,4 KB · Vizualizări: 74
 • 5069A956-EB5D-422C-B8FD-308131A5BD44.jpeg
  5069A956-EB5D-422C-B8FD-308131A5BD44.jpeg
  271,9 KB · Vizualizări: 76
 • D4D4B39C-34D2-4887-A099-D38E539BD601.jpeg
  D4D4B39C-34D2-4887-A099-D38E539BD601.jpeg
  256,6 KB · Vizualizări: 73

sosoktm

Stiuca
pai hai cu pozele, cu detaliile, secretele, alea alea..........
mai invatam si noi cate ceva gandescccc
coaja e identica celei din anunt (tot eu am facut si barca aia, am folosit-o cu placere 3 ani) si layout-ul foarte similar. Deck-uri spate fata ridicate, podea centrala la nivelul gurnelor, rodbox pe o parte si polita pe alta, vinil integral, mocheta pe bordaj pana la copastie, spatii depozitare sub deck-uri, instalatie electrica pe 12V, flotabilitate in spatiile nefolosite, fitout accesorii electronice, etc plm asl pls :)
O sa revin cu poze cand e gata, dar ma misc greu, salaul mananca si n-am cum sa ma impart in 10. Structura spate si podea e gata, ma duc spre prova cu talent

 

Atașamente

 • structura alu.jpg
  structura alu.jpg
  183,1 KB · Vizualizări: 52

adiwolf

Moderator
Membru personal
plm, din tot ce ai scris am retinut un singur lucru!
ma misc greu, salaul mananca si n-am cum sa ma impart in 10
unde bre, ca pe Olt este liniste si pace Durereeee necajitraunecajitrau
sa ai spor cu barca, iarna este lunga asa ca ai timp
nu uita sa ne mai arati si noua din cand in cand, evolutia si.........secretele! zimbettt
 

sosoktm

Stiuca
unde bre, ca pe Olt este liniste si pace Durereeee necajitraunecajitrau
sa ai spor cu barca, iarna este lunga asa ca ai timp
ce pot sa spun e ca ieri am avut cea mai cretina partida ever, as zice ca am avut 40-50 atacuri nefinalizate. Am si prins , dar frustrant rau cand e asa.
Barca as cam vrea sa o termin anul asta, sa ma scap de grija. Nasol e ca nu am un spatiu inchis si eventual incalzit, o lucrez afara sub o terasa, dupa ce revin de la munca de birou. Oricum, multumesc pt urare
 
Sus