Echipament clean-păstrăv

Aurel

Piranha
Am specificat clar, IN ULTIMA PARTIDA!
Apoi am scris la modul general....
Stiu ceea ce scriu și îmi asum, am specificat clar ca este doar părerea mea....
Fiecare da cum vrea și cu ce vrea!
Nu sunt infuencer și nici nu vreau sa îmi impun părerea, doar exprim uneori ceea ce fac eu (testate toate) și mai presus de orice, nu suport ironiile ieftine!
Poate învățăm sa respectam părerea fiecăruia!
Si din orice putem învața multe.....si asa ușor, ușor o sa devenim mai buni și mai înțelepți!
 
Ultima editare:

Tavi

Biban
Nu era o ironie, am pus emoticonul "peacefingers" (pace) tocmai ca sa nu se interpreteze mesajul ofensiv. Evident nu a fost suficient.
Am sesizat o oarecare contradictie in ce ai scris, dar poate am sesizat eu gresit. Evident fiecare da cum si cu ce vrea si ne respectam parerile.
 
Eu unul nu am văzut nicio diferență între mono și textil in cea ce privește rata atacurilor sau peștilor pierduți. Tot textil folosesc și eu și lansetă fast.
Și cred că am vreo 40 50 păstravi prinși anul ăsta.... vreo 4-5 pierduți in drill și vreo 10 ratări, dar astea nu le-aș pune pe toate ca de multe ori pățesc păstrăvul lovește năluca, nu atacă hotărât.
 

Luigi

Somn
Ca pescar de salau, fixat pe textil si pe lansete rapide si bolnav de tzacuri si ciocane, nu ma pot obisnui cu mono la pastrav pe lac. Am incercat si la fiecare atac am avut doar senzatia ca m-am trezit cu pestele in cârlig, nici drillul nu mi-a dat emotzii, nimic. E drept ca i-am adus pe totzi la mal, dar adrenalina zero. Tot pentru adrenalina pescuiesc doar cu lansete rigide la pastrav, ca sa simt loviturile, desi sunt constient ca as putea prinde mult mai multi cu un ansamblu mai putzin rigid. Dar nici asta nu tot timpul:
Ori nu ai avut probleme ori sunt multe ratari si pesti pierduti in drill. Nu pot fi ambele adevarate in acelasi timp. peacefingers
Pot fi perfect adevarate, in aceeasi masura in care nici o zi nu e ca alta pe apã. Daca dai de pastravi intr-o formã bunã, îi iei la mare fix, indiferent de fir, lanseta sau naluca. Daca sunt mai precauti, deja e mai greu, iar daca sunt mârâitzi la maxim, atunci numai pe finetze maximã si cu multe ciupituri si ratãri. Azi am avut exact o astfel de zi, la un singur spoon au atacat, si ãla jucat la relanti cu multe stopuri. Zeci de ciupituri (pe care nici nu le-as fi simtzit cu mono!), vreo 10 agãtzatzi si doar 4 prinşi. Totzi întzepatzi in marginea buzei... indraznesc sa afirm ca nu as fi întzepat nici unul, daca as fi avut ansamblul "moale".
 

Espasia

Somn
zimbettt zimbetttzimbettt

Sa mai si zambim....

Io dau cu textil. Indiferent de pește sau model/parametrii lansetă (desi alea de UL ce le am, sunt ori medium ori medium fast , da' ce contează).
Si am pierdut la păstravi, o groaza. Mai ales pe rau (eu am si toate carligele si ancorele debarbetate). Da' si ce dacă.....Daca ratez, gasesc eu o explicatie plauzibilă, prin care oricum nu eu sau echipamentiul sunt vinovat.....De obicei pastravul este nemernicul.

In plus, nu de alta, la casting (cum pescui eu) daca faci o peruca cu monofilament este horror sa desfaci peruca. Ok. Brișca si gata. Dar pe o morișca BFS pui cam 50....75 m de fir. Adica din 2....3 operații cu brișca, rebobinezi. Ca naiba este cu mono. Cu tăxtil...he he.....altă viată.bucuriemare.

Iar ca si pești.....cine i-a numarat.....HiHihi. Indiferent de pierduti, ratati sau aduși la poza. Oricum nu au fost mulți, stati liniștiti.....clappingroflmaooo nanana
 

Tavi

Biban
Pe langa pitici, unul din motivele "rationale" pentru care mi-am luat scule de cast pentru pastrav pe lac e tocmai ca pot da cu FC mai bine decat cu spinul. Nu prea vad de ce ai da cu mono pe scule de cast la pastrav pe lac. Sau de rau. :) N-am prea facut peruci cu FC.
 
Pe langa pitici, unul din motivele "rationale" pentru care mi-am luat scule de cast pentru pastrav pe lac e tocmai ca pot da cu FC mai bine decat cu spinul. Nu prea vad de ce ai da cu mono pe scule de cast la pastrav pe lac. Sau de rau. :) N-am prea facut peruci cu FC.
Cu ce dai Tavi?
 

Aurel

Piranha
Tavi, cred ca și tu ești un om al contradicțiilor.....
Mai sus îmi spui ca nu e bun textilul și apoi folosești florocarbon.....
Cam care este diferența de elongatie între cele doua?
Floro e mai gros și mult mai puțin maleabil decât textilul....
Poate ne explici și noua cam care este diferența intre cele doua (din punctul tau de vedere) și cu ce greșesc eu când folosesc textil?
Oricum prindzimbettt, cred ca pot sa dau și cu struna de otelbucuriemare
 

Tavi

Biban
Aurel, nu stiu sa-ti spun precis diferenta de elongatie, dar ea exista. Sa zicem ca fluorocarbonul e undeva intre mono si textil din punctul asta de vedere. Un fel de best of both worlds.
Mai sunt doua diferente:
1. FC e mai dens, se scufunda mai bine decat mono sau textilul, asta poate crea un avantaj in contactul cu naluca.
2. Cel putin teoretic, FC e "cel mai invizibil".
Da, FC e mai rigid decat textilul, dar pe echipament de cast nu (prea) influenteaza lungimea lanseului. Si nici grosimea mai mare, presupunand ca ai putea masura grosimea unui textil. Pe spin FC e naspa, rigiditatea penalizeaza lungimea lanseului si risti ...peruci. :) Merge si pe spin un fc de max 0.18.
Ovi_Spring:
Phenix X9, Seeker S-Glass 653, Daiwa Millionaire CT SV70 cu tambur SV700S, daiwa tatula sv tw 2017 cu tambur chinezesc BFS.
 
Sus