Examen permis navigatie agrement

tivi

Biban
Salut,
Cat este amenda pentru conducere ambaractiune fara permis in Delta? A furat'o cineva? Aveti prieteni patiti ?
Ma pregatesc pentru iesirile din aceasta vara :))) Motor 10CP si barca 290.

....o sa dau si de permis...dar la anul.
 

sosoktm

Salau
"amenda" e cu ani ...boss. Cu suspendare insa, nu tre sa iti faci griji ;)
Si nu cred ca ai sa te intelegi ca sa scapi doar cu "amenda" platita pe loc, fara chitanta.
 

motoucle

Biban
E ca la masina, fara permis scapi fara chitanta? Acum ani buni nu am avut probleme atata vreme cat cineva avea permis dar am inteles inteles ca mai nou aplica legea. Doi mai sus ti au zis ca e penal, eu in locul tau nu as risca.
 

tivi

Biban
Lasand gluma deoparte, sper ca pana in vara sa reusesc sa iau permisul pentru ca am trecut la 10 cp, nu ma risc, insa tot va intreb: ati fost vreodată controlati de permis?
Eu de 5 ani merg in zona Partizani, pescuiesc pe Sulina si pe lacurile din apropiere si nu m a intrebat nimeni de sanatate.
 

adiwolf

Moderator
Membru personal
nu.
nu m-a intrebat nimeni, niciodata, nici cand nu aveam si nici acuma cand am.
insa nici la masina nu ma intreaba nimeni daca am permis,foarte rar ma mai opreste cate un politist ca uit sa aprind farurile (noroc ca la barca nu am faruri!)
raportat la cat merg cu masina si cat merg cu barca...................totusi, nu m-as risca fara permis
 

Wurger

Somn
"Nu m.a intrebat nimeni de sanatate" Probabil tocmai din cauza ca rezultatul era zero. Acum au si motiv si cadru legal si temei.
 
Ultima editare:
Lasand gluma deoparte, sper ca pana in vara sa reusesc sa iau permisul pentru ca am trecut la 10 cp, nu ma risc, insa tot va intreb: ati fost vreodată controlati de permis?
Eu de 5 ani merg in zona Partizani, pescuiesc pe Sulina si pe lacurile din apropiere si nu m a intrebat nimeni de sanatate.
teoretic pe Sulina nu ar putea sa te intrebe decat ANR.... asta e si problema celor care fac controale privind pescuitul in delta.... le rad electricienii in nas .... ANR nu cred ca se baga sa controleze, sau cel putin eu nu am vazut. Pe ape de granita te poate intreba politia de frontiera. Mai nasol e daca pe orice apa se intampla un accident. Atunci trebuie sa si faca treaba si poti sa te trezesti cu dosar penal.
 

sosoktm

Salau
eu tot nu inteleg ce vrei? o confirmare ca e ok sa mergi cu 10 cai fara permis? ori ca poti sa o rezolvi cu o spagutza? Da, nu prea ai sa vezi ANR ul prin zona in cauza, mai ales pe ghioluri dar...tot nu inseamna ca e in regula. Nu e ok sa mergi la pescuit...."tot la anu"? Sau permisul poate sa mai astepte? Eu am fost controlat, de mai multe ori de-a lungul anilor, insa nu in zona respectiva. Ba chiar mi-am luat si C, pentru a putea iesi linistit la o plaja la gurile de varsare, cand si daca vrea muschii mei. Nu, n-am iesit in apele de C, pana n-am avut categoria.
Daca e rezonabila necesitatea permisului pentru 10 cai si agrement, e cu totul alta discutie.
@shogunul65... frontiera are drept de control in toata delta (are statut de zona de frontiera, ca idee) , nu doar pe chilia
 

Espasia

Somn
Eu de exemplu, anul trecut am scapat o data fara control. Si am mers de vreo 5 ori in Delta. La fel si in alti ani. Este adevarat ca era Politia de Frontiera ( pe bratul Chilia), in majoritatea cazurilor, dar am avut si control pe Sf.Gheorghe, sau canale mari.
Eu recomand permis.
 
Sus