Folosirea caiacului la pescuit, avantaje si dezavantaje

Claudiu

Administrator
Membru personal
Aici propun sa discutam despre cat de necesar este pescuitul din caiac, avantajele acestuia dar si dezavantajele. Acum ca avem si un membru pescar din caiac cu experienta poate ne impartaseste mai multe. dragos74
Eu unul sunt interesat intr-un mod deosebit de asta. dragos74 poate participi cu gruparea la Intalnirea noastra din primavara!

P.s postarile celelalte ce au fost mutate s-au pierdut in neant Wurger si restul... sorry
 

kingofbeasts

Rod Builder
Membru personal
E de discutat pe subiect . De când sunt aici mi-am schimbat și eu unele păreri vis-a-vis de subiectul pescuit din kayak. De altfel muza cochetează cu ideea de a ma lasa singur in barca in sezonul ce vine . Deocamdată ne documentam și noi pe subiect ;)
 

Okama

Somn
Domle, toate bune si frumoasa cu acest kayak. In tinerete am mai facut si noi cv sporturi din astea.
Sa zici ca il duci cumva la apa...suport pe masina, etc nu e chiar asa mare problema.
Problemele sunt asa:
1. Pozitia, dupa parerea mea incomoda in el...cel putin pt astia mai cu greutate.
2. Riscul de capsize, adica ce sanse sunt sa nu se rastoarne. Cu un kayak normal de competitie...e la ordinea zilei. Sandolina, cea de antrenament pt incepatori, e mult mai ok. Pe asta il vad lat deci okish dar, eu tot zic ca sunt sanse mari, care trebuiesc luate in calcul.
3. Trebuie Considerat si faptul ca ne udam grav chiar si la valuri mici. Pe niste valuri sanatoase...cred ca devine foarte riscanta folosirea lui.
Deci astia cu kayace, faceti lumina?
 

Schumi

Salau
Am facut o proba pe covor, de curiozitate....gandescccc
Daca stau in fund, la 90 de grade trunchiul fata de picioare, nici nu pot sa stau cu ele intinse drept ... habarnam
Naspa pozitie! Pentru cine poate: jos palaria, din afara oricum arata bine.
 

Wurger

Somn
Am facut acelasi experiment Shumi. Dupa 5 minute nu mai intelegeam care parti ale corpului au cârcei si care sunt deja gata de amputat.
Tocmai de aia voiam niste pareri. Poate exista tehnici .... anestezii.
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
Eu tot m-am rugat de dragos74 sa ne explice detaliat care e treaba cu caiacul asta, avantaje, dezavantaje, recomandari, particularitati, sfaturi. E singurul pe care il stiu ce pescuieste asa. Pare ca inca nu a avut timp :)
 

adiwolf

Moderator
Membru personal
am mai purtat discutia asta pe undeva pe acest forum.
pozitia aia din caiac................trebuie sa fi nascut acolo, sa iti placa la nebunie ce faci iar corpul tau sa suporte acel chin.
am experimentat caiacul cu foarte multi ani in urma si pentru mine, aceasta ambarcatiune si sportul in sine a intrat la categoria sado-maso
poate sa imi aduca argumente si papa pius, pentru mine caiacul, este un capitol inexistent si nu intra decat la categoria "asa nu vreau sa imi petrec timpul liber"
 

PUPU

Salau
Am vrut si eu la un moment dat sa cumpar un caiac caci am incercat unul si cred ca as putea pescuii fara probleme doar ca eu nu stau bine la capitolul inot din cauza unor probleme cu motorasul ,da recunosc ca mi-ar fi placut,
 

AlexH

Moderator
Membru personal
Eu m-am plimbat cu un caiac de tura si nu mi s-a parut inconfortabila pozitia, dar nu a durat decat vreo ora jumate. Din ce am vazut cele de pescuit sunt putin diferite, unele din ele au posibiltatea de a monta un scaun mai inaltat si cu spatar, si parca sunt ceva mai late. Totusi eu nu m-am putut impaca cu instabilitatea care ti-o ofera. Tot timpul aveam impresia ca daca fac o miscare gresita o sa ma rastorn; si problema nu ar fi ca nu stiu sa inot ci ca tot ce e in caiac ar putea ajunge donatie pe fundul apei.
Dar daca altii pot, inseamna ca nu e imposibil. Poate intr-un viitor o sa-i dau o sansa.
 

Ovi18

Biban
Am pescuit si din barca si din caiac. Caiacul limiteaza mult mobilitate in timpul pescuirului si trebuie sa fii atent la echilibru. Este usor, se pune usor si repede pe apa si ai viteza de deplasare buna.
 

Silviu

Somn
Sunt de acord cu adiwolf, daca folosesti caiacul pentru distractie si adrenalina, nu cred ca ti se pare incomfortabil dar stand pe loc manevrand ancora, echipament, pesti, spatiu mic de depozitare si manevrarea acestuia pentru pescuit, nu cred ca este asa o solutie buna. Cred ca mai multa comoditate ai intr-un bellyboat
 
Sus