Garmin Striker vivid 9sv-achizitie semnal GPS

Va salut colegi,

am o mica problema cu sonarul mai sus mentionat........cand vreau sa adaug un waypoint, sau sa fac o harta folosind optiunea de quick draw.....localizarea este incorecta, in sensul ca sonarul imi arata long/lat gresita.
am verificat semnalul GPS, pe skyview este totul ok si verde, am activat si functia de WAAS/EGNOS si tot nimica....
ca si exemplu, am salvat un waypoint la mine acasa. am luat coordonatele si le-am cautat pe harta si aproape ca apar in alt judet....
ati mai intampinat asa ceva, sau aveti o idee cum as putea remedia aceasta problema?
nu de alta....dar creau sa si urc hartile pe quickdraw community.......dar o sa zica lumea ca ii mint, deoarece in loc sa fie harta lacului.....ii trimit probabil pe ceva camp

cu stima,
Mircea

Claudiu

Administrator
Membru personal
intrebarea era daca formatul coordonatelor este acelasi, la Humminbird sunt 3 formate de afisaj coordonate

1666172583461.png

asa arata un punct salvat ( in applicatia my captain) respectivul punct il salvasem eu vineri......dar daca ma iau dupa coordonate, ma trimite la o distanta foarte mare de lac

Claudiu

Administrator
Membru personal
Ok acum intra pe sonar si fa o poza la un punct si coordonatele acestuia asa cum sunt afisate pe sonar.

1666175045715.png
1666175062966.png

este acelasi punct salvat pe care l-am incarcat in mesajul anterior (insa acela era din applicatie)
din ce vad eu concid coordonatele........insa...daca le caut pe google, ma trimite unde intoarece vulturul cu frana de mana, nicidecum unde eram eu la pescuit, pe lacul Rosieni, comuna Geaca, jud. Cluj

Salut Claudiu,

Mersi de nr de tel.
intre timp, deschisesem un tichet la cei de la Garmin, redau mai jos conversatia si sfatul primit....am testat acuma, si aparent....functioneaza. Maine am o iesire planificata pe Zau de campie, si mai verific acolo.

Cu stima, Mircea

"
Hello Mircea,

Google Earth appears to be using a different position format, hddd.ddddd˚. Your STRIKER appears to be in the default hddd˚mm.mmm'. On the STRIKER select Settings > Units > Position Format > select hddd.ddddd˚. Changing the position format on the STRIKER will automatically convert your saved waypoints to the new format. I just tested with you coordinates.
"

Am patit si eu fix acelasi lucru.
Initial am crezut ca are ceva unitatea, am incarcat o harta de pe QuickDraw si cand am intrat pe apa apaream cumva in Spania la Paris...
Am schimbat si eu formatul, acum pare in regula.

Revin cu o mica nedumerire........
cand sonarul este setat pe sidevu la 455 kHz, cu sondat GT52 imaginea este ok cand sunt in deplasare, imi apar gropi, denivelari, etc
cand stationez insa, imaginea devine blurry, si nu se mai vad detalii, gen gropi, structuri, etc...
este normal asa ceva, sau nu am eu o setare corecta

cu stima,
Mircea

greere

Salau
in stationare nici nu prea ai cum sa vezi ceva in lateral. doar daca cumva poti roti barca sau sonda .. ca sa scaneze... idea e sa intelegi cum functioneaza side scan si o sa vezi dc cand stai pe loc nu vezi. sunt tutoriale care explica functionarea pe youtube ;)

AlexH

Moderator
Membru personal
Nici unul din moduri nu-ti va mai afisa ceva in stationare. Nu are ce sa iti afiseze pentru ca stand pe loc nu se schimba configuratia substratului.

Salutare, o intrebare la posesorii de Striker sau sonare Garmin care folosesc sau incearca sa foloseasca hartile batimetrice descarcate de pe ActiveCaptain.
Speta este urmatoarea, am descarcat harta sau hartile, am sincronizat sonarul cu aplicatia, ajung pe lac, intru pe apa si nu imi vede harta. Mentionez ca am active contour-urile de pe quickdraw cat si cele proprii. Ar fi mai o chestie, pe balta respectiva semnalul este foarte-foarte slab GSM. Poate fi si asta un motiv? Sunt si cateva lacuri, cum ar fi de exemplu Lacul Morii, unde imi vede harta..

Revin cu un update - am reusit sa trag cateva zgarieturi pe sonda (GT52). Nu sunt foarte adanci, sub 1 mm as aprecia.
Din ce am observat pana acuma, nu pare sa fie grav, iar calitatea imaginii sa fie afectata.

A mai reusit cineva sa zgarie sonde? si daca da, cam pe unde este punctul limita?

kejmeru^

Oblete
Eu am avut o sonda fisurata pe portiuni de ~1cm pe vremea cand aveam un lowrance mai vechi, dar fara a sesize probleme pe scan

Sus