Glisare barcă

Și alta crezi că o să gliseze ?
Nu e chiar așa simplu sa ai pe apa și viteza și motor mic .
Eu prefer o barca pt deplasament ,nu vreau sa am restricții la bagaj ...daca stau in stuf 4,,,,5 zile trebe ceva bagaj .
Succes
 
Bada dar ești f la limita cu greutatea ,cu spațiul în barcă nu mai zic .
Eu stau și 12 ore în barcă ,,fara spatiu să te faci comod ,seara nu te mai poți indrepta
 

adiwolf

Moderator
Membru personal
Nici așa nu gliseaza:))) am încercat azi.
Drept urmare.....
https://spinningclub.ro/threads/rib-honda.2321/
25kg motor + 15kg rezervor si bagaje !!! + 90kg pasager = 130 kg + barca?!! ~35kg = 165kg / 25= 6.6, adica iti cam trebuie un motor de 8cp ca sa glisezi sigur sau un 6cp ca sa fi la limita hazardului (cand pleci la pescuit cu barca, nu bei, nu mananci o saptamana si poate vei glisa!! peacefingers )
acuma, totusi sa stii ca ceva nu este in regula cu acei 13km/h
eu am un Zodiac de 3.1m cu un Yamaha de 6cp, dar pe langa asta mai adauga 150kg bagaj, rezervor, ancora si...........bivolul capzid
fara bagaj, doar cu rezervor si ancora, glisez cu 22-25km/h in functie de cum bate vantul si cum curge apa - probat pe Sf.Gheorghe si lacurile din Delta
deci ceva nu merge la tine cum trebuie gandescccc
 
Ultima editare:

bobo

Salau
Eu zic că e barca prea grea, ceva kg. de acolo +greutatea ta +bagaje....E un tip dincolo care a pus niște filmulete cu ansamblul sau, Kolibri KM 300 DL + Yamaha de 6, el vreo 80 kg , soția...slim, vreo 50 kg, poziția lui foarte aproape de motor, gliseaza în 2 cu 22-25 km/oră.
 
Tare ma gândesc că nu e doar greutatea bărcii ci combinația greutate/ lungime.
Am stat pe botul bărcii pe balon, la risc să zic așa, a crescut viteza vizibil, dar tot nu glisa. Și siajul a devenit mult mai lin, nu mai făcea valuri însă botul bărcii era cam în apă.
Forma...e rib, chila în V... ce să fie cu forma?
Aș încerca cu un motor mai mare însă nu știu pe nimeni în zonă plus că o să crească și greutatea motorului odată cu puterea. Poate un 8 cai în 2t.
Legat de spațiu, nu am simțit nevoia de mai mult... la gonflabila ce e drept ma durea spatele după câteva ore de stat în picioare/echilibru.
 

grey-wolf

Biban
Bogdan . Te chinui degeaba . Esti la limita cu motorizarea , barca e foarte scurta iar forma ei (v) nu e cea mai stralucita pt motorizari mici .
Ce iti pot eu recomanda (stiu ca nu e placut dar asta e ) :
Macar 6 cp
Alta barca mai lunga si ceva mai usoara , eventual cu fund drept nu cu chila in v . Iti recomand sa testezi motorul pe un Kolibri sau Storm de 3 m/3,1m fara chila .
Trim tab . Astea sunt la mine in teste acum . Sunt realizate dar nu am avut inca vreme de probe pe apa . Arata cam asa
 

Atașamente

Nu tin neapărat la barcă, chiar dacă pierd mai mult la vânzarea ei decât dacă aș vinde motorul. Mai am un kingfisher 270 dar nu am podina la el și un aquamarine 270 cu chilă în V, cam 27-28 kg/ bucată. Aș mai putea folosi pt teste o barcă rusească, nu mai țin minte dimensiunea dar știu că-mi rupea spatele, o singură dată am scos-o la apă după cumpărare și așa tare m-am enervat că e grea și greoaie de folosit că am dat-o unui coleg de muncă..stă pe malul lacului Bicaz, să plimbe nepoțiizimbettt. Are podină de lemn dar nu țin minte dacă e cu chilă gonflabilă sau nu.
Oricum, vina e a mea, am luat multe bărci SH fără informare prealabilă....de banii ăia luam una nouă, întrebam pe vânzător toate detaliile și scăpam de bătăile de cap avute până acum.
 
Barcă cu fundul drept și spatele tăiat târâie și mai multă apă după ea .
O barca ideala trebuie să lase apa așa cum a gasito
 

Espasia

Somn
Aș încerca cu un motor mai mare
Si au am aceeasi problema, cu “galoșu pleumatic” al meu. Nu gliseaza. Vorba lu’ adiwolf , ba pune la șlepul tau un motor mai mare. Eu am doar 5 CP.
Acu studiez cum sa le prind, si sa am comanda pe o singură “mansă”. Momentan pe oglindă am doua, termic+buleftric. Da parca as face un upgrade.

Poate te inspiri si tu? Ce zici? roflmaoooroflmaoooroflmaooo


D221525F-31F7-442D-AC60-54F3F1C71D8F.jpeg


Bogdan, sper ca stii de glumă. Multumesc
 

marianv

Biban
Glisajul cu motoare mici tine f mult de constructia barcii, de reglajul trimului si de distributia greutatii in barca
In cazul meu, cu un Suzuki de 5cp(abia rodat), reusesc sa intru lejer in glisaj cu o pneumatica Kolibri KM 280( nu are chila, dar i am adaptat ulterior una destul de mica in fabrica celor de la Kingfisher). In poza de jos se vede clar viteza de 27km/h pe sonar(Dunare in aval, in amonte 18...20km/h maxim). Daca luam in calcul greutatea totala ( 85kg eu, barca 38, motor 26 plus inca vreo 40kg la tot ce aveam in barca : ancora..rezervor..min 5kg de jiguri...eugenii :) etc.) nu prea se pupa cu cei 20..25kg/ cal putere din teorie.
 

Atașamente

Am dat rib ul, aștept să văd ce zic cei de la kingfisher cu pneumatica de 2.70 m și 25 kg. Dacă nu o pot lipi cum trebuie o să iau ceva de 3 m, cel de la care am luat motorul glisa cu un zodiac de 3.1 si cu mai mult bagaj.
O să trec pe tandem ca ăla din poză dacă nici așa nu merge.
 
Ultima editare:

Espasia

Somn
Trimm ul la o pleumatică.......depinde asa cum spui, si de modul unde asezi termosul cu cafea. Eu maxim de viteza, 17 km/h. Plasat in mijloc barcaz, cu prelungitor pe manșă.
Dar eu am putin alta configurație. Dar nu ma chinui. Deloc. In general merg cu 10 km/h. Asta este. Tot ajung unde trebuie. Mai tarziu, dar ajung.
 
Eu vreau pt Bicaz mai mult și de la locul unde pot da barca in apă până oriunde e mai prolific e destul de mult. Cu 10 la oră mă prinde și trece și ziua.
 
Va salut ! Tocmai am achiziționat o barca fibromarine ( am Atașat poza cu ea] vreau sa va întreb ce motor am nevoie pt ea ținând ca ea cântărește 170-180kg. Eu cântăresc 120kg. Am nevoie sa gliseze și sa merg cu o viteza de 30-35 km/h. Menționez ca o folosesc la pescuit cu încă o persoana și maxim 30 kg bagaje. Foarte rar mai merg cu ea pe vreo insula cu soția și copilul și încă o familie( 4 Adulți plus copilul). Nu am pretenția sa ajung cu ea la aceeași viteza in momentele când este încărcată (400-450kg) dar vreau sa pot merge cât de cât și sa nu meargă cu apa in piept și motorul sa plângă in spatele bărcii.

5AEEC656-76B2-4C76-A3B6-C11E2AC2CA87.jpeg
 
Intre15-30 cp. Asta vreau sa va întreb dacă cu un 20cp gliseaza. Diferența între 20cp și 25 ca și greutate este de 20-25 kg și ma gândesc ca îngreunează barca și mai rau
 
Sus